HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535_3.jpgÍme a Szent! 

x_pius910b_280.jpg     1905. január 8-án X. Piusz pápa napsugaras időben harmincezer hívő előtt folytatta le az Ars-i plébános boldoggá-avatását, példaképül állítva a francia klérus elé. A bazilika harangzúgása hirdette az ünnepélyes eseményt. A vatikáni ünnepségek visszhangra találtak Ars kis községben is, ahol augusztus másodikától 4-ig tartó fényes triduumon 3 bíboros, 15 püspök és 22 ezer hívő vett rész.

Az Ars-i plébános ügye az I. Világháború alatt sem állt le. XV. Benedek pápa szigorúan kivizsgáltatta a szenttéavatáshoz megkívánt két csodát. Az egyik Eugéne nővér, aki súlyos vérzéssel járó visszértágulatból gyógyult meg 1905-ben, a másik Matilde Rougeol, gégetuberkolózisból épült fel 1910-ben Boldog Vianney közbenjárására Ars-ban!

1925. május 31., Pünkösd napján az „igénytelen lelkipásztor” a legnagyobb egyházi tiszteletben részesült. A római Szent Péter bazilikában 35 bíboros, 200 püspök vette körül XI. Pius pápát. Fél 11-kor az egyház feje kihirdette Vianney Jean-Marie Baptiste-t „szentnek jelentjük ki”, és augusztus 8-a emléknappal 1928-ban felvétette az Római egyházi Naptárba. 

1929-ben XI. Piusz pápa a papi hivatások védőszentjének nyilvánította.

1956. október 12-én a város hivatalosan Ars-sur-Formans nevet kapta.

1959-ben, szentünk halálának századfordulójára XXIII. János pápa kiadta a Sacerdotii nostri primordia enciklikát.

1969. óta VI. Pál pápa kezdeményezésére augusztus 4-én, a szent halálának emléknapján ünnepelhetjük a „papok” példaképét!

1986-ban Vianney születésének 200. évfordulójára Szent II. János Pál Ars-ba látogatott és a nagy szentre hivatkozva így nyilatkozott: „Vianney Szent János elsősorban azzal fo­gott meg, hogy a szegényes emberi eszközökön keresztül működő kegyelem erejére mutatott rá. Különösen megrázott hősies gyóntatói szolgálata. Ez az alázatos pap napi 18 órát töltött gyóntatószékben, rendkívül szerényen táplálkozott, pihenni is csak néhány órára vonult vissza. (...) Személyét megismerve meggyőződésemmé vált, hogy a lelkipásztor küldetésének jelentős részét éppen a gyóntatáson keresztül valósította meg, vállalva a gyóntatószék önkéntes rabságát. (...) Sajnos ritka példa, hogy egy lelkipásztor annyira tisztában legyen a felelősségével, mint az Ars-i Szent plébános! (...) Legyen az ő élete bátorítás mindazoknak, akik ma megkapják a papságra hívó kegyelmet.”104096670_o_535.jpg

Vianney Szent János felajánló imája

Jézusom! Neked szentelem szívemet: zárd a tiédbe. A te Szívedben akarok lakni, a te Szíveddel akarok szeretni, a te Szívedben akarok élni ‒ a világ előtt ismeretlenül, csak általad ismerve.

A te Szívedből akarom meríteni az igaz szeretetet, mely eméssze fel szívemet: benne erőt, világosságot, kedvet és igazi vigasztalást fogok találni. Zárkózzék el bár előlem minden szív, mégsem fogok csüggedni, mert Jézusom isteni Szíve mindig nyitva áll és nyitva is marad számomra.

Jézus Szentséges Szíve! Szívem a te szeretetednek oltára legyen, az amelyen magamat Neked feláldozom. Szemeim mindenkor Szent Sebeidre tekintsenek: elmém mindig irgal­madra gondoljon: egész valóm csak szent Szíved iránt való szeretetemet fejezze ki.

Dicsértessék, szerettessék és imádtassék Jézus szent Szíve!

Légy türelemmel, én lelkem, holnap úgy lesz, amint Isten akarja, de addig teljesítsük az Ő szent akaratát. A tegnapi nap elmúlt, s amit tegnap szenvedtem, abból már nem fáj semmi. De érdeme meg­marad, ha azért szenvedtem, hogy Isten akaratát teljesítsem. Ma is érdemszerzően akarok szenvedni, bár a mai nap csak egy nap, s rövid idő! Istenem, tehetek-e kevesebbet, mint egy napnak szomorúságait, fájdalmait, szenvedéseit és fáradságait Neked felajánlani. Megfeszített Istenem, ma minden, minden Irántad való szeretetből és szent akaratod teljesedése végett történjen! Ámen.

(Források a 2. részben!)

110820839_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr9614878736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása