HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535_4.jpgAz intuíció adománya   

     1856. szeptember 3-án Tourdonnet gróf magával vitte Ars-ba egyik siket cselédjét, aki nem volt egy túl ájtatos típus. A hasonló cselédekhez képest ő is szinte hitetlen volt. Mégis az állítólagos Ars-i csodatevő iránti kíváncsiság elhozta őt a grófjával, és mindennek ellenére, nem kevesebbet várt, mint a gyógyulását. Ilyen egyszerű!

Tourdonnet gróf cselédjét a templomajtóban hagyta, és maga miután nem kevés várakozás után a sekrestyébe jutott, természetesen szentünkkel akart négyszemközt beszélni.

 ‒ Főtisztelendő plébános úr, meg tudná-e gyógyítani cselédemet? ‒ kérdezte a gróf.

le-saint-cure-ars-152_280_1.JPG‒ Ó, a Máriát? ‒ felelt Vianney ‒ éppen most láttam őt Szent Filoména előtt imádkozni!

‒ Bocsánat főtisztelendő úr, összetévesztheti valakivel, mert a templom ajtajában vár rám!

A gróf, már eleve azon is csodálkozott, hogy a szent plébános tudta a lány nevét, mindazáltal kisietett a templom elé, és Mária persze nem volt ott. Aggódva körüljárta a templomot, de nem találta sehol. Visszatérve a templomba, kereste erre-arra, mígnem a Filoména oltár közelébe érve, ott találta a kis cselédjét térden, mélyen imába merülten. Csodálkozva kiejtette a nevét, és a lány ezt meghallotta!

A gróf teljesen elhűlt, annál is inkább, mert a lány elég rejtve, a tömegtől fedve volt ahhoz, hogy a plébános akár a sekrestyéből, akár a gyóntatószékből láthatta volna. Az pedig, hogy a siketen született cselédje tökéletesen hallott, a gróf számára igazi talány volt, sőt egyenesen istenbizonyság! Ám ilyen nyilvánvaló jelek hatására sem ment el gyónni, hogy az üdvössége szempontjából rendezze az életét Istennel! És bizony ez a mulasztása fájdalmasan nyilallhatott belé, amikor az Úr színe elé került, mert a gróf sajnos hamarosan meghalt!

Szentünk nem feltételezte és a legkevésbé sem kitalálta azt, amit a lelkekben érzékelt, hanem ő egyszerűen lélekbe látott, éspedig Isten különös kegyelméből. Szentünk az intuíció kegyelmi adományával bírt.

Az Ars-i plébánoshoz forduló egyszerű zarándokok és magas rangú tisztviselők is, akik hivatásukra, betegségeikre, perükre, családi viszályaikra, az államügyek megoldására vonatkozólag kértek szentünktől tanácsot, mindig pontos és helyes feleleteket kaptak. Megjövendölt olyan eseményeket, me­lyeknek semmi előjele nem volt, de később tényleg bekövetkeztek. Sok ember lelkiismeretét és lelkiállapotát annyira ismerte, hogy ámulatba ejtette őket. A közhit, amely természetfölötti képességeket tulajdonított neki, olyan erős volt, hogy habozás nélkül hittek szavának.

ars1637017033_0b4452c8e7_280.jpgAz igaz, hogy nála az intuíció és lélekbelátás nem volt állandó, és nem minden szív volt nyitott könyv előtte. A leggyakrabban a természetes ész által javasolt eszközöket ajánlotta. De elég gyakran, még mielőtt valaki az ajtót kinyitotta volna, máris feltárta azt, amit mondani akart, sőt azt is, amit a gyónásban elrejteni szándékozott. Ebből következik, hogy bizony akadtak olyanok, akik hallva intuíciós képességéről, nem mertek előtte megjelenni, mert attól tartottak, hogy lelkiállapotukat leleplezi.

Egy cselédleány ajkán gyónás­ közben csak nem akart elhangzani a nehéz önvád. Majd meggyónja legközelebb ‒ gondolta magában a leány. De szentünk így szólt: „Mi van azzal a dologgal, és körülményesen leírta azt, amit a lányka el akart titkolni. Nos, arról nem beszélsz, jóllehet elkövetted!?” E kijelentés meglepte a leányt, s magában kérdezte: Honnan tudhatja ezt? S ekkor a plébános a ki nem mondott gondolatra így válaszolt: „Az őrangyalod mondta nekem!” És szentbeszédeiben is gyakran kitért rá, hogy angyalunk az, aki mélységes bűnbánatot kér számunkra Istentől.

Mindazáltal, az Ars-i plébános látnoki jövendölései nem egyszer ellent­ mondani látszottak az emberi logika elemi szabályainak, amiként az értelmes emberek reális elképzeléseinek is. Mondta is az egyik Lyon-i leány az anyjának: „Azt hiszem, hogy a plébános badarságokat beszélt!” Ennek ugyanis Vianney kijelentette, hogy majdan egy men­ház főnöknője lesz. Aztán később az események igazolták, hogy a plébános bizony jól látta a lány jövőjét!

(Források a 2. részben!) (folyt.)

rv27304_articolo_535_1.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr4914867056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása