HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Az eredet, a tapasztalat és elmélkedés ‒ Horváth Mária írása

Az eredet

sza_lourdes150308_hp_k140.jpgLOURDES 1858. 

A március 25-i jelenésnél Bernadette örömtől ragyogott. A jelenések addigi történetét már alaposan elmondta a plébánosnak, aki ez alkalommal is azt kérte a kislánytól, hogy kérdezze meg a Jelenés nevét!

A Hölgy gyönyörű volt és mosolygott, amikor Bernadette háromszor is megkérdezte a nevét. A negyedik kérdésére azonban a Szent Szűz elkomolyodott, összetette kezeit és az égre tekintve így válaszolt: Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás!

 

A legrégebbi Mária dogmát az efezusi zsinat (431) hozta azzal, hogyha Jézus istenember, akkor „Mária valóban Isten Szülőanyja.“ (Theotokosz).

A második konstantinápolyi zsinat 553-ban a „Mindenkor Szűz Mária“ megnevezést használja….

Az efezusi zsinatot megelőző időkben az egyházatyák azon gondolkodtak, hogyha Jézus Isten Fia, akkor ő nem születhetett egy bűnös nőtől…

Szír Szent Efrém: “A Szűz Mária a szeplőtelen és sértetlen szűz, aki el nem esett s örökké tiszta, aki a bűn minden szennyétől s foltjától távol maradt.“

1854.december 8-án mondták ki a végleges dogmát: „A Boldogságos Szűz fogantatása pillanatától mentes volt az áteredő bűn minden szennyétől.“

A tapasztalat

sza_l_imma16_k140.jpg1984-ben mehettem először Isten nagy kegyelméből Lourdes-ba. A szent helyen a fenti történet élénken tért vissza szívembe és elmémbe. Felismertem, hogy ez olyan misztérium, amit mi emberek nemigen tudunk megmagyarázni.

Tudtam, hogy én egy bűnös ember vagyok, semmire se méltó, és ha az Isten Anyja felém hajol, azt nem magamnak köszönhetem. Imádkoztam, bűnbánattal eltelve megfürödtem az áldott vízben ‒ Jézusban, Aki az Élet forrása ‒ és szívembe rejtettem ezt a misztériumot. Azonban gyakran foglalkoztatott a Szent Szűz áldott kijelentése, és vissza-visszatért bennem.

Amikor később újra elzarándokolhattam Lourdes-ba, még nagyobb erővel tört be lelkem mélyébe a felismerés apró lángocskája… Ebből született alábbi belső élményem, mely csupán egy elmélkedő hipotézis, amit csupán azért írok le, hogy ki-ki elmélkedhessen rajta.

Ki is lehetett Mária, hogyan születhetett Ő bűn nélkül? Kik lehettek Anna és Joachim, Mária szent szülei? 

anna_es_joachim_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr1714668705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása