HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

V. FEJEZET

a_tokeletes_maria-tisztelet.jpgÚt a Jézus Krisztussal való egyesüléshez

152. Ötödik indítóok. Ez az ájtatosság könnyű, rövid, tökéletes és biztos út az egyesüléshez a mi Urunkkal, Üdvözítőnkkel, és ebben áll a keresztény ember tökéletessége.

1. Könnyű út

A könnyű utat Jézus Krisztus maga törte, amikor hozzánk jött. Rajta nincs akadálya annak, hogy Hozzá eljussunk. Bár más utakon is eljuthatunk az Istennel való egyesülésre, de sokkal több kereszt-, önmagunknak való sokszoros meghalás és sokkal több nehézség árán, melyek csak nehezen küzdhetők le. A léleknek sötét éjeket, rendkívüli küzdelmeket és halálfélelmeket kell átélnie, magas hegyeket megmásznia, szúrós töviseken járnia és rettenetes sivatagokat kell bebarangolnia. Szűz Mária útján szelídebben és nyugodtabban járhatunk. Bár ezen az úton is ki kell állanunk kemény küzdelmeket és le kell győznünk nagy nehézségeket, de ez a jó Anya és Úrnő hűséges szolgáihoz közel van édes jelenlétével. Őket a sötétben megvilágosítja, kételyeikben útbaigazítja, félelmükben megerősíti, küzdelmeikben és nehézségeikben támogatja. Ez a szűzi út Jézushoz, mely más utakkal összehasonlítva, valóban rózsás és mézzel folyó út. Voltak egyes szentek, mint Szent Efrém, Damaszkuszi Szent János, Szent Bernát, Szent Bernardin, Szent Bonaventura, Szalézi Szent Ferenc stb., akik ezen az édes úton jártak, hogy Jézus Krisztushoz jussanak, mert a Szentlélek, Mária hűséges Jegyese, különös kegyelemből nekik ezt az utat megmutatta. A többi szent azonban − sajnos a legtöbb −, erre az útra egyáltalán nem, vagy nem teljesen lépett rá, habár Szűz Mária tiszteletét mindannyian ápolták. Ezért keményebb és nehezebb próbákon estek át.
153. De honnan van az − kérdi majd tőlem Szűz Máriának egyik-másik hűséges tisztelője −, hogy e jó Anya hű szolgáinak mégis annyit kell szenvedniük − sőt többet −, mint másoknak, akik kevesebb tiszteletet tanúsítanak iránta? Ellentmondanak nekik, üldözik, rágalmazzák, ki nem állhatják őket; vagy belső sötétségben és sivatagban járnak, ahova az égnek egyetlen csepp harmata sem esik rájuk. Ha ennek az áhítatnak Szűz Mária iránt meg kell könnyítenie az utat Jézus Krisztushoz, honnan van az, hogy ezeknek a hűséges tisztelőknek mégis annyi viszontagságot kell eltűrniük?
154. Azt felelem nekik: Nagyon igaz, hogy Szűz Mária leghűségesebb szolgái, mint legfőbb kedveltjei azok, akik tőle a legnagyobb kegyelmekben és kedvezményekben részesülnek, és ezek éppen a keresztek. Állítom azonban azt is, hogy Szűz Mária szolgái ezeket a kereszteket nagyobb könnyedséggel, több érdemmel és több (eljövendő) dicsőséggel viselik. Ami mást ezerszer feltartóztatna vagy elbukáshoz vezetne, az őket egyetlen egyszer sem tartóztatja fel, sőt segíti a haladásukban. Mert ez a jó Anya telve van kegyelemmel és a Szentlélek kenetével, s minden keresztet, melyet nekik készít, anyai édességének szirupjába és tiszta szeretetének kenetébe márt, úgyhogy szolgái a kereszteket cukrozott gyümölcsként nyelhetik le, habár magukban nagyok keserűek lennének. Azt hiszem, hogy aki erényre szeretne törekedni, Jézus Krisztusban jámborul élni, üldöztetést szenvedni, keresztjét naponta hordani és tartósan viselni, Szűz Mária iránt gyengéd szeretet nélkül senki nem képes – legalábbis nem örvendve! 19.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr747122349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása