HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Üdvösségtek forog kockán!

     Nehéz és lélekpróbáló időket élünk! Minden egyes ember ki van téve a legrafináltabb kísértéseknek, melyek minden szinten és különféle módon ostromolják vágyaiban és hitében! Elképesztő, hogy már a pszichotechnika, a médiák, a nyilvánvaló hazugságok és a hamis üzenetek által együttesen kombinálva próbálják lépre csalni a lelkeket. A mai ember, egyénileg és közösségileg, nem tehet egyebet, minthogy az Anyaszentegyházra tekint, kérve a Sátántipró Istenanya segítségét és követi a szentek példáját a kitartó hűségben.
Nyilvánvaló, hogy a "hazugság Atyja" örjöng, mert érzi a vesztét, mely a Katolikus Anyaszentegyház által fog megvalósulni! A sátán és csatlósainak legfőbb ellensége a földi Egyház, Krisztust áthagyományozott klérusával együtt.
     Ahogyan II. János Pált azzal vádolták, hogy fiatal korából gyermeke van, XVI. Benedek pápát a hitlerjugenddel próbálták lejáratni – biztosra vehetjük –, hogy utódja sem mentesül a támadásoktól!
francisco_jalics_sj.jpg     Ferenc pápa "minden szinten" való lejáratása már megkezdődött! Pápaként való cselekedeteit sorra az "egyházi törvényeket sértőnek" kiáltják ki, holott amit eddig felróttak, az egyik sem egyházi törvény, hanem a mindenkori pápa szokásjoga! Érzékenyebb támadás éri azonban, egy rendtársa – Francisco Jalics SJ (KÉP: civilben napjaink Németországában) – könyve nyomán, mely szerint az argentin katonai junta (1976-1983) idején Francisco Bergoglio – az ő akkori jezsuita tartományfőnöke – feljelentette őt és több társát, akik a marxista alapú "Felszabadítási Teológiát" képviselték a nyomornegyedekben. Jalics atya súlyos vádját arra alapozza, hogy neki megmutatták a feljelentést, melyen Bergoglio neve állt.
     Az igazság azonban az, hogy Francisco Bergoglio – úgyis mint lelkipásztor és úgyis mint jezsuita tartományfőnök – szálka volt a katonai junta adminisztrációja számára, annál is inkább, mert nem működött együtt a hatalommal (és) nem jelentett fel senkit, sőt inkább nyomatékosan figyelmeztette papjait a veszélyekre! A junta, ha már nem tudta megzsarolni (mert nem tudta!!!), ha feltűnés nélkül el nem tudta hurcoltatni, akkor adminisztratíve próbálta tönkretenni, pl. hamisított okmánnyal (ezért is mutatták meg a papírt, amely egyébként nem szokásuk a diktatúráknak!). Ez a módszer, sajnos bevett szokás és nem ismeretlen a mi számunkra sem, akik megéltük a kommunizmus diktatórikus csalásait, kegyetlenkedéseit! A tény az, hogy az akkor uralmon lévő argentin junta egy velejéig gyilkos diktatúra volt, koncentrációs táboraiban tízezrek tűntek el nyomtalanul, miközben az országban nagy volt a szegénység és a nyomor. Ezt akarta megreformálni marxista szentírás-értelmezésével az un. Felszabadítási Teológia Forradalmi Mozgalma, amely evilági Paradicsomot ígért (mi mást!). Ezt az egyébként erős mozgalmat elítélte II. János Pál pápa Latin amerikai látogatása során a Pueblai Konferencián.
     Sajnos a Felszabadítási Teológia "igazságait" sok egyházi személy, még jezsuiták is követték. Francisco Bergoglio azonban nem! Ő akkor is és most krisztusi egyszerűséggel áll ki a szegényekért (minden marxista blöff nélkül)!
A katonai junta – mint minden gyilkos diktatúra – a Katolikus Egyházat tekinti legfőbb ellenségének, miként útjában voltak a jezsuiták és útjában voltak mindazok, akik fel merték emelni szavukat az igazság mellett! A diktatúrák mindenkor és mindenhol, bármilyen eszközzel el akarják hallgattatni az ellenzéket, s ezek közé tartozik a testi-lelki tortúra alkalmazása, a gyilkolás, a hazudozás, ígérgetés, a történelem- és a dokumentumhamisítás is!
     Bergoglio püspököt és bíborost támadták hazájában az újpünkösdista protestánsok, támadták az "abortusz a nő joga" mozgalom hívei, támadták a meleg-mozgalmak és támadták a drog-bárók is, akiket tbk. felelősnek tartott a nép nyomoráért.
És támadni fogják Pápaként is! Sárral fogják dobálni az abortusz-jog képviselői, a feministák és a homoszexuálisok. Ferenc pápa felvette a harcot a halál kultúrájával, védelmezi a megfogant életet a természetes halálig. Védelmezi az egy férfiből és egy nőből álló házasságot (a családot), és védelmezi a szegényeket a drogbárókkal, kapitalistákkal – a globalistákkal – szemben. És sajnos támadni fogják azok is, akik jobban hisznek a különböző magán próféciáknak, mint az Evangéliumnak, amelyben mindez előre írva van, eleve óvatosságra intve mindenkit!
     Kedves megtévedt Testvéreim! Az elhangzottak iránt, felmerülhet a gunyoros kérdés is: "nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja"! És bizony nagyon is egészséges e kétkedés, viszont igen bajos azon esetben, ha ugyanez a "nagyfigyelmeztets.hu"-ra való intések kapcsán már nem merül fel! Hiszen 25 részben próbálom leleplezni az antikrisztusi ármányt, mely a lelkek sokaságának a vesztére lehet! Vajon nem lehetséges-e, hogy a "Mary Divine Mercy" név mögött egy hamis prófétai közösség (vagy démonok serege) áll, akik meg akarják osztani az Egyházat? Erre "nem zörög a haraszt" számotokra kétkedőn, egy kicsit sem? Ha azt mondják, hogy a III. Fatimai Titok nem is az amit közzé tettek, elhiszitek! Ha azt terjesztik, hogy Lúcia nővért egy idő után lecserélték egy alteregóra, azt is elhiszitek! Azt, hogy Jézus vádlón támadja saját magát, azt is elhiszitek! Azt hogy MDM Jézusa egyenesen hamis prófétasággal vádolja a saját Helyettesét a 77 éves Ferenc pápát – annak ellenére –, hogy a korábban, energikus, fiatal és pompakedvelő emberként jövendölte meg? Azt is elhiszitek? Ó jaj, az Antikrisztus tanait is el fogjátok hinni (melynek mindez a "bevezetője")?

     Katolikus Testvéreim, vegyétek észre az ügyes és megtévesztő cselvetéseket! A sátán, hiába csillogtatja magát a világosság angyalaként, az egyház nem üldözheti saját magát és nem dobhatja el az Eucharisztiát – ezzel szemben a sátán – az üzengetéseivel a veszteteket egykönnyen elérheti! Így vagy úgy, népet akar ugyanis gyűjteni maga köré a kárhozatba! Még szebbnél-szebb imádságra is felszólíthat fogvicsorgatva, abban a tudatban, hogy majd mocskosabbnál-mocskosabb átkokat ordíthattok emiatt, egy örökléten át!
     Amiként az Üdvözítő Jézus Krisztust a Mennyei Atya igazolta, a sátán hasonlókép akarja az Antikrisztust igazolni! Nagyon úgy néz ki, hogy ebbéli terve most folyik – de tudjuk, hogy ideje véges –, mert Jézus Krisztus egyszer s mindenkorra legyőzte a világot a Fejedelmével együtt, és az sokak megszégyenülésére és tán kárhozatára fog szolgálni! Vigyázzatok tehát, hogy félre ne vezessenek titeket, az üdvösségtek forog kockán! Ha csak az Evangéliumot követitek, nem eshettek tévedésbe! (Biztos, ami biztos!)

argentin_operationcondor.jpgKép az argentin katonai junta ártatlan áldozatiról, akik száma elérheti a 30 ezret! (És ti elhiszitek, hogy ki mit írt alá?)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr665230873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feher702 2014.02.04. 13:00:12

Szerintem igy lenne helyén való:A mai ember,egyénileg és közösségileg,nem tehet egyebet minthogy a MAGASSÁGOS ÚRISTENRE tekint kérve az ő segitségét,és követi a MI URUNK JÉZUS KRISZTUST.Kérdeznék valamit.Ki az a sátántipró édesanya?Hol van ez leirva?Mert a bibliában nincs.Kövessük a szenteket?Az emberek álltal felmagasztalt szenteket?Na ne.Az igaz szenteket kivégezték,mert nem tagadták meg a mi URUNK JÉZUS KRISZTUST.És akkor tekintsünk a katolikus anyaszentegyházra?Szerintem ne,mert ez blaszfémia.Kedves barátaim nyilvánvaló hogy a hazugság atyja nem örjöng,hanem ravasz mosollyal az arcán dörzsöli össze a két kezét.:És monda nékik:Az ISTEN parancsolatját szépen félre teszitek, azért hogy a magatok rendelését tarsátok meg./Márk.7:9./

feher702 2014.02.05. 15:35:48

Tisztelt Begyik Tibor.Csak szeretném tisztázni hogy irásommal nem ált szándékombam természetesen megsérteni senkit sem.Megtisztelő levelére válaszolva annyit irhatok hogy természetesen eggyetértünk addig hogy JÉZUS urunk édesanyja Szűzmária.Minden tiszteletem az övé,de semmi több.Mivel nem szeretnék itt végtelenségig tartó teológiai vitákba bocsátkozni,csak ennyit irok:Ha büneink miatt rossz a pozicionk a tiszta ajánló csakis az ÚR JÉZUS KRISZTUS lehet.Örök életet csakis az ATYA adhat annak aki méltónak találtatik rá.Az embereknek nincs szükségük "kiválasztott ajánlóra"hogy JÉZUS URUNKNÁL közbenjárjon,aki aztán közbenjár értünk az ATYÁNÁL.Mert imáinkal JÉZUS URUNKHOZ/lehet az ATYÁHOZ is természetesen/szólunk aki maga a közbenjáró.JÉZUS URUNKNAK Mária nem a társa hanem az édesanyja.Mert mi itt a földön vagyunk csak férjek,feleségek,anyák,apák stb.Máté.12.50:Mert aki cselekszi az én mennyei ATYÁM akaratát,az nékem fitestvérem,nőtestvérem és anyám.A hétköznapi példa pedig amit leirt épp azt sugalja nekünk hogy"na keress magadnak más patronust"csak ne JÉZUS URUNKAT.A mi URUNK JÉZUS KRISZTUS áldása magára,öszinte tisztelettel:feher702.Áldás Békesség./János.14:6./Monda neki JÉZUS:Én vagyok az út,az igazság és az élet,senki sem mehet az ATYÁHOZ hanemha én általam.

Samu11 2014.02.08. 17:56:55

feher702 2014.02.04. 13:00:12

Kérdeznék valamit.Ki az a sátántipró édesanya?Hol van ez leirva?Mert a bibliában nincs

Kedves feher702!
Én is kérdeznék valamit: ki az a feher702?

Itt van leírva (feketén-fehéren): Biblia > Újszövetség > Jelenések Könyve: 12.1 -5

„Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, öltözete a Nap, lába alatt a Hold, fején tizenkét csillagból korona. Áldott állapotban volt, gyötrelmében és szülési fájdalmában kiáltozott.
Most egy másik jel tűnt fel az égen: egy nagy vörös sárkány, hét feje volt és tíz szarva, s mindegyik fején korona. Farkával lesöpörte az ég csillagainak egyharmadát, és a földre szórta. Ekkor a sárkány odaállt a szülő asszony elé, hogy mihelyt megszül, elnyelje gyermekét.
Fiút szült, fiúgyermeket, aki majd vaspálcával kormányozza mind a nemzeteket.”

Minden második sorodban a mi Urunk Jézus Krisztusra hivatkozol. Jézus Krisztus nemcsak a protestánsok Ura, hanem minden ember Ura. Legfőbb jellemzője a szeretet.

Megkérdezném tőled, kedves feher702, hogy a legutóbbi református zsinaton (tavaly) miért nem ez a krisztusi szeretet vezérelte a zsinat résztvevőit? Megszavazták, hogy a katolikus szentmise legszentebb cselekedete, a szentáldozás „kárhozatos bálványimádás”!
A katolikus Egyház tiszteletben tartja a protestánsok eltérő nézeteit, még ha nem is ért egyet azzal.
Hát akkor kinek is van itt joga Jézus Krisztusra hivatkozni?

Üdv.: Samu

feher702 2014.02.15. 16:14:10

Kedves samu11.A protestáns egyházak csak a hitüket követik amikor ezt a kinyilatkoztatást teszik.De én nem is mondok semitt,hiszen az én szavam nem számit,ami számit az ez:Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem/2.Móz.20.3./Ne csinálj magadnak faragott képet,és semmi hasonlót azokhoz,a melyek fenn az égben,vagy a melyek alant a földön,vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak/2.Móz.20.4./Mert egy az ISTEN egy a közbenjáró is ISTEN és emberek között az ember KRISZTUS JÉZUS/1.tim.2.5./A fiak fát szedegetnek, az atyák gyujtják a tüzet,az asszonyok pedig dagasztanak,hogy az ég királynőjének béléseket készitsenek,és az idegen isteneknek italáldozatokkal áldozzanak hogy engem felingereljenek/Jer.7.18/Nem akarom továbbá,atyámfiai hogy tudatlanságban legyetek azok felől,akik elaludtak,hogy ne bánkódjatok,mint a többiek akiknek nincsen reménységük.Mert ha hiszük,hogy JÉZUS meghalt és feltámadott,azonképen az ISTEN is előhozza azokat akik elaludtak,a JÉZUS által ő vele együtt/Thess.4.13,14/Úgy fekszik le az ember és nem kél fel,az egek elmúlásáig sem ébrednek,nem költenek fel az ő álmukból/Jób.14.12/Mária urunk édesanyja meghalt,nem látta föltámadni senki,várja a föltámadást,tehát nem tud segiteni.Az ÚRNAK nincs szüksége földi halandóra hogy a sátánt eltiporja.Mi annyit tehetünk hogy imádkozunk az Úrhoz.Mert az ima csakis az Urat illeti meg,egyetlen ima sem szólhat emberhez mégha teljesen tökéletes életet élne is:Azért tehát törekedjünk azokra,amik a békességre és az egymás épülésére valók/Róma:14.19/Áldás békesség!

tibor. 2014.02.15. 19:27:30

@feher702: Tisztelt Fehér702! Eleddig próbáltam "ökus" szolídságból nem a komment-felületen válaszolni megelőző kommentjeire csupán azért, hogy ne szégyenítsem meg felkészületlen és ellenséges hozzáállásában! Most azonban látom, hogy csak nem képes megnyugodni!
Ugyan bizony miként szajkózhatja azt, hogy "ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak (2Móz 20,4 vagy Kiv 20,4). Mindezt akkor, amikor a budapesti Cálvin téri református imaház előtt, embernagyságú Kálvin János szobor áll, azé a reformátoré, aki mágjára küldte protestáns társait csekély hitelvi különbségekért!? Ugyan bizony, ha Ön egy szál virágot tesz a szobor elé, akkor azt a fémöntvénynek tette oda vagy egy bálványnak?? Ha egy fényképet megcsókol, amely szeretett nagyszüleit vagy kisgyermekét ábrázolja, ugyan bizony tán a papírt csókolta meg, vagy azt akire a kép emlékeztetett! Na látja, a katolikusok templomi szobrai is csupán azokra emlékeztetnek, akit ábrázolnak és persze a legkevésbé sem azonosak vele! Amiként Önök igyekszenek gúnyolódni! Jóllehet tudniuk kéne, hogy 'a Lélek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség..." (Gal 5,22)
Ami az un. Mária-tiszteletet illeti, Ön és protestáló gyülekezete feledni látszik Luther higgadt mariológiáját: „Amikor maga az Isten nevezi Máriát anyjának /.../ Senki sem mondhat Róla vagy Neki ennél nagyobbat, mégha annyi nyelve volna is mint ahány a fűszál, ahány csillag az égen, vagy a tenger homokja. A mi szívünknek is el kell gondolkodnia azon, hogy mit jelent Isten Anyjának lenni.” (Luther: Kommentár a Magnificathoz).
Sajnos a protestantizmus – miként ősatyja Luther is –, a későbbiekben a "Nagy Inspirátor" hatására olyannyira "kiforrták" magukat, hogy következetes tagadásba mentek át mindenféle kijelentés és dogma iránt, csak azért, mert az a dicső reformációt megelőző 1500 évben fogalmazódott meg. Ráadásul mindehhez

még csökönyösen ragaszkodnak is (lásd a magyarországi reformátusok 2012. május 24-én, a XIII. zsinati ciklus 10. ülésszakának határozatát, miszerint a katolikus szentmisét továbbra is „kárhozatos bálványimádásnak” minősítik)! Mindezt az ökumenére törekvés szellemében! (?)
Hasonlókép iránymutató nekünk katolikusoknak Luther Márton azon kijelentése is miszerint: "Szűz Mária az a szív volt, akibe (az isteni) szavak mélyen behatoltak és benne is maradtak" (LD 8,51: Sermon zum zweiten Weihnachtstag). Márpedig olyannyira erről van szó, hogy a Kegyelem-közvetítő Istenanya (az

Önök által kárhoztatott Oltáriszentségnek az Anyja) épp anyai szívén keresztül, az anyai szív szeretetével, kívánja gyermekeit segíteni és megmenteni, s ennek tényét akkor is tudomásul kell venni, ha azok nem illenek valamilyen nyakasan erőltetett kritikai koncepcióba.
Kedves Testvérem! Próbáljunk törekedni a békességre, arra a békére melyet Krisztus urunk hírdetett meg "legyetek egyetértők, éljetek békességben, s a szeretet és békesség Istene veletek lesz" (2Kor 13,11). Mindezt az a Jézus Krisztus ajánlja nekünk, aki azt szeretné, hogy "egy akol legyen és egy pásztor" (Jn 10,16), nos inkább igyekezzünk minden erőnkkel ezt megvalósítani az Ő útmutatása szerint!
Tisztelettel e blog szerkesztője
süti beállítások módosítása