HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A nagy hazatérés
marcus-grodi_250.jpg     A Biblia tévedhetetlen értelmezésével és a tanítással Krisztus bízta meg az Egyházat az apostoli folytonosság révén: "Aki titeket hallgat, engem hallgat" (Lk 10,16). Vagyis, egyedül a hagyományon belül lehet Isten igéjét helyesen értelmezni és a mindennapi életben alkalmazni.
Az utolsó ok pedig, amiért Marcus a Biblián túl a katolikus hitre való áttérés mellett döntött, az a zsinati dokumentumok és Boldog John H. Newman "A keresztény tan fejlődéséről" című könyvének tanulmányozása volt. (Azóta már Szent Newman bíborosról lásd e sorozat 1-40-ig tartó részét!)
     Marcus Grodi minden kételye tehát szertefoszlott és megértette, hogy a Katolikus Egyház Krisztus igaz Egyháza, s az apostoli hagyomány örököseként tévedhetetlenül adja tovább a hitet és az erkölcsi tanítást.
Minden hajónak kell, hogy legyen kormányosa, különben nem érne célt, vihar esetén pedig hajótörést szenvedne. Az Egyházban ez a kormányos a pápa, aki a püspökökkel együtt vezet, tanít, és szavatolja a helyes irányt. Ezt az igazságot fedezte fel Scott Hahn, Marcus és még sokan mások. Ők megértették, milyen hibák örvényébe jutottak a protestáns egyházak, melyből kizárólag az eredeti krisztusi Anyaszentegyház lehetne a menekvés!
marcus_grodi-2.jpeg     Sajnos azzal, hogy a protestantizmus elvetett a hét Szentségből ötöt, azzal, hogy a Mária-tiszteletet és a szentek tiszteletét elveti, amiként az emberek egymásért való imádságát is szükségtelennek tartja, merőben megrendítette a lelki élet alappilléreit, a megfogant élet és a házasság szentségének tiszteletében! Ez a hitelv és gyakorlat pedig összeegyeztethetetlen az Evangélium tanításával, vagyis a kereszténységgel. A legszomorúbb, hogy ezen fals értelmezésekben a Biblia tekintélyére hivatkoznak, mellyel mintegy gúnyt űznek Krisztus és az Apostolok tanításából.
     Marcus Grodi esete emlékeztessen bennünket arra, hogy mily végtelen hálával tartozunk Istennek, hogy katolikus családba és közegbe születtünk, és az Egyházba tartozhatunk. Emlékeztessen arra is, hogy gondolkodásra képes eszünket és lelkiismeretünket Istentől kaptuk, melyek "használaton kívül helyezése" vagy elfojtása, súlyos bűn lehet! Ne feledkezzünk meg erről sem, hogy ápolnunk és az Irgalmasság Lelki cselekedetei okán, hirdetnünk kell hitünk igazságát és a bűnök romboló valóságát! Ne bíráljuk egyházunkat és a pápát! Soha ne próbáljuk a saját véleményünket az Egyház tanítása fölé helyezni! És mindenek fölött szeressük egymást példamutatóan!
     Azoknak a katolikusoknak, akik gyakorolják az imádságot, tanulnak és szentségi életet élnek, aktívan kell apostolkodniuk is, bármilyen élethelyzetben is vannak: otthon, a munkahelyen, a piacon, de főképp a családban és a barátok közt. Felelősséggel tartozunk egymásért, felebarátaink lelki üdvéért!

(Források: 1) http://www.chnetwork.org/story/our-journey-home-a-deeper-look-at-the-conversion-story-of-marcus-and-marilyn-grodi/
2) Szeressétek egymást Katolikus folyóirat 18. szám 35-36. oldal /2016/)marcus_grodi_530.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr6410261160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása