HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535_1.jpgA csodás gabonaszaporítás 2

     A csoda rendkívülisége abban is megmutatkozott, hogy a padlástéri magtár még sohasem volt ennyire megtöltve, s hogy a szúette főgerendák a padlózattal be ne szakadjon a teher alatt. A kúp for­májú búzahalom, eltakarta a magtár egész padlózatát. Értesítették a püspököt, aki nyomban oda is érkezett, de a helyiség ajtaját, megest nem lehetett kinyitni! Erőnek erejével csak megnyitották egy résnyit, ámde a hatalmas mennyiségű gabona, majdnem elsodorta a „vizsgálóbizottságot”

Devie püspök hirte­len zavarában így szólt Vianney-hez: „Nemde azt mondta főtisztelendőséged, hogy a terem közepén kúp alakban áll a búza?” „De igen! ‒ volt szentünk válasza ‒, mert akkor még csak annyi volt!”

A csodás gabonaszaporításnak híre ment, és mindenki meg akarta tekinteni, egy keveset vinni belőle, vagy enni a kenyeréből! Bár a nővérek igen vigyáztak a mennyiségre, ámde nincs az a hatalmas rakás, mely idővel meg ne csappanjon! Így aztán kevéssel később, egy másik csoda vált szükségessé Ars­-ban, amelynek következtében ezúttal a Gondviselés dagasztója vált híressé.

Az általános helyzet az volt, hogy az aszály tönkretette a vetést szerte a le-saint-cure-ars-092ures_magtar_280.jpgvidéken. A liszt ritka és drága lett, és az intézetben végül már annyi maradt, hogy csak há­rom kenyérre telt. (Kép: Az üres padlás)

»Nagy zavarban voltunk a gyermekek miatt ‒ meséli Chanay Jeanne-Marie ‒, Katalinnal arra gondoltunk, hogyha a plébános úr megint meg nem kéri az Úristent, bizony képtelenek leszünk etetni a gyerekeket! Ezért aztán felkerestük őt, hogy tájékoztassuk. „Dagasztani kell!” ‒ mondta határozottan. Én nem minden aggodalom nélkül fogtam hozzá a munkához és tétován csak kevés vizet és lisztet öntöttem a dagasztóba, majd láttam, hogy a liszt nagyon sűrű, így hát öntöttem rá még vizet. le-saint-cure-ars-091_280_1.JPGAztán meg híg lett, ezért adtam hozzá lisztet, és ekkor vált gyanússá a dolog, mert a csekély lisztkészlet mégsem fogyott. A dagasztó közben úgy megtelt tésztával, mint azokon a napokon, amikor  egész zsák lisztet öntöttünk belé. Húsz nagy kenyeret tudtunk belőle sütni, melyeknek mindegyike 20-22 fontot (10 kg/db) nyomott, nagy ámulatára azoknak, akik tanúi voltak. Elbeszéltük a plébános úrnak, hogy mi történt, mire ő csak ennyit felelt: „A Jóisten nagyon jó, gondja van a szegényekre!”«

A csodatevő szent plébános csodálatos hatással volt a gyermekekre is, és mindent el tudott náluk érni. Kifinomultan érzékelte a gonosz lélek legártatlanabbnak tűnő közeledését is a gyermeklélek felé! Ezt bizonyítja az alábbi eset.

Az egyik árva kislány rajongott egy alaktalan, csúf és kissé krampuszos bábújáért. Minden módon ra­gaszkodott hozzá, olyannyira, hogy még a templomba is magával vitte. Egy nap, amikor Vianney atya az Isten iránti áldozatról beszélt, a kislánytól azt kívánta bizonyító áldozatként, hogy dobja a tűzbe a bábúját. Ez az intézet konyhájában történt. A kis apróság eleinte furcsa hangokat adott és a hiszti jeleit mutatta, de hirtelen erőt véve magán, a tűzbe dobta a „kis bálványát”. A gyermeken látható nyugalom vett erőt a hősi gesztus után, és meggyőződésünk lehet, hogy az atya bizonyosan ráérzett valamire!

Az intézményből kikerült leányok, megállták a helyüket az életben, sőt közülük többen csodálatosan fejezték be életüket, és bizony „Arany legendát” lehetne írni róluk!

Tény, hogy az Ars-i Gondviselés alapítása nagy jótétemény volt a tudásbeli, a gyakorlati, és a hitbeli nevelésre. Egyesek már előre örültek majdani haláluknak, hogy az égbe juthatnak.

Joggal dicsekedhetett Vianney azzal, hogy terve sikerült s célját elérte amikor azt látta, hogy iskolájának és intézetének gyerme­kei az erények gyakorlásában a hősiesség fokáig jutottak el.

Egyáltalában nem gondolt arra, hogy „tudós nőket” képezzen ki ezekből, a nyomorból kiragadott árva lánykákból.

Lassagne Katalin és társnői emberfölötti feladatra vállalkoztak, és fölösleges kérdés, hogy honnan is vehették azt az erőt, az intézményi rend és tisztaság lelkiismeretes fenntartatásához? Márpedig az híresen példás volt!

A Gondviselés gondozottjai, családanyákká, dolgozó nőkké és tisztes, nőies nőkké fejlődtek!

Az idegenek a Gondviselés Intézete megtekintése után, azt a benyomást vitték magukkal, hogy "ez nem olyan, mint a többi".

(Források a 2. részben!) (folyt.)

cpa-ars-le-bienheureux-cure-dars_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr6314763534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása