HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535_1.jpgAz ellenzék nem alszik és ordenáré módon sérteget!  

     Az 1830. a Csodásérem párizsi átadásának évében, mintha az istentelenséget sugalmazó szellem megérezte volna a vesztét, mert országos méretekben durva megnyilvánulások történtek az Egyház ellen! A párizsi érseki palota kifosztása tápot és példát adott arra, hogy az addig gal72_gerard_280.jpg„rejtve szunnyadó” maroknyi vallásellenes, hirtelen aktivizálódva, bosszút álljanak a papokon a bűnt korholó beszédeik miatt! Hihetetlen hazugságokkal rágalmazták az egyháziakat, és a plébániájukból elkergették őket.

Egyszeriben azt hitték, hogy „na most a liberalizmus végleg győzött”, és diadalittasan terjesztették azt az álhírt, hogy az új kormány az összes kereszt lerombolását rendelte el. Ez persze nem volt igaz, de alkalmat adott arra, hogy a megtévesztettek belelkesedjenek, és szentségtörő merényleteket kövessenek el. És ez nem volt másként Ars és környékén sem!

Szentünknek is rettenetes ellentámadás sebezte meg szívét. Néhány idegen és falubeli fiatal, az Ars-i plébános ellen szövetkezett, és saját piszkukkal kísérelték meg őt bemocskolni. Kevesen voltak ugyan, de hogy addig hol „lappangtak”, azt nem lehetett tudni! Előbújtak, mint a férgek és úgy látszik ilyenek minden korban vannak!

jean-maria-vianney-cura-ars-patrono_b280.jpgÉs „ezek” Vianney plébános sápadtságát és soványságát nem a szigorú vezeklésnek és túlhajtott tevékenységének tulajdonították, hanem titkos kicsapongásainak. Névtelen leveleket írtak neki, és szemérmetlen dalaikba fűzték a nevét, melyek telve voltak alávaló sértésekkel. Még ajtajára is kiszögeztek gyalázatos szövegű írásokat, sőt éjszaka macskazenét adtak ablaka alatt.

Ilyenkor hol van az Isten, hogy megvédené a szolgáját? ‒ kérdezheti a felületes Olvasó. Nos az Úr olykor megengedi, hogy a legtisztább lelkek is az alávaló rágalom áldozatai legyenek, és ez alól nem tesz kivételt még oltára­ szolgáival sem. És milyen az ördögi ármány? Pont ezen időben, egy ismeretlen helyről arra kóborló lengén öltözött szerencsétlen betege nőcske, épp a paplak szomszédságában lett rosszul és ájult el. A másik felhozott „eset” az volt, hogy szentünk egy este a mezőkön haza jövet egy 11 éves átfagyott, mezítelen kislánnyal találkozott, akit természetesen nyomban betakart és a Gondviselés Intézetbe kísért.

Na ez épp elég volt, hogy a nyomorultak az Isten szolgájának erkölcsi te­kintélyét mocskolják. A konkrét vádak ugyan nem tarthatták magukat, de a rossz szót, mely szárnyra kelt, mint tudjuk ezerszer nehezebb visszavonni!

Devie megyéspüspök, bár Vianney lelkipásztori eredményeit jól ismerte, mégis kivizsgálást indított a híresztelések ügyében. Azt nem tudni, hogy miként történt a „kivizsgá­lás”, ám a lényeg, hogy a rágalmazó feltevéseket teljesen alaptalanoknak jelentette ki az egyházi hatóság!

Szentünk élete végén, ezen kínos esetekre visszaemlékezve mondta: „Ha én Ars-ba jövetelem idején mindazt tudtam volna, amit itt kell elszenvednem, azonnal meghaltam volna!”

Életének egyik szemtanúja mesélte később, hogy a rágalmak annyira bántották őt, hogy el akarta hagyni az egyházközségét, és ezt meg is tette volna, ha egy valaki, aki nagyon közel állt hozzá, meg nem győzi őt arról, hogy a tá­vozása csak igazolná a becstelen mende-mondákat!”

Ezek után még inkább a jó Isten karjaiba vetette magát.

Nagyon jól tudta, ahhoz, hogy jó pásztor legyen, elengedhetetlenül szükséges, hogy megszentelő kegyelemben éljen és ezért, négy oszlopra építette papi életét: az alázatra, a szegénységre, az engedelmességre és a szüzességre. Ezek az erények mindennapos társai voltak, folytonos számadásban élt velük! ‒ Gondolhatjuk hát a fájdalmát!

Vianney nem akart elkárhozni és a rábízott nyájat is meg akarta óvni ettől, ezért nem szüntette meg a korholásokat, figyel­meztetéseket: „Gyermekeim, el vagytok veszve, ha azt hiszitek, hogy nincs pokol! ‒ gondolkozzatok el ezen!”

(Források a 2. részben!) (folyt.)

vianney_szent_janos_martiromsaga_535.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr7014756999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása