HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS
smm_04_530.jpg3. A kereszt barátjának kötelezettségei
 
  Valóban azok vagytok-e ti – kereszt drága barátai –, amit nagy nevetek jelöl? Vagy van-e legalább igazi vágy és őszinte szándék bennetek, hogy Isten kegyelme segítségével a Kálvária Keresztjének árnyékában és a Fájdalmas Anyával egyesülve azzá váljatok? Felhasználtok-e ehhez minden szükséges eszközt? Ráléptetek-e már az élet igazi útjára, a keskeny és tövises útra, mely a Golgotára vezet? Nem lehetséges-e, hogy ha nem is tudatosan, de a világ széles útján jártok, mely a biztos romlásba vezethet?
   Tudjátok-e azt, hogy vannak utak, melyek egyenesnek és biztosnak tűnnek, de mégis a halálba vezetnek? Vajon, különbséget tesztek-e az isteni kegyelem sugalma, valamint a világ csábító hívása között? 
    Hallgattok-e Isten hangjára, Atyánkéra, aki a csábos világnak és a testnek szolgálók miatti háromszoros kiáltása – jaj, jaj, jaj nektek föld gazdagjai! – után  mégis  szeretettel és kitárt karral figyelmeztet: „szakadj el tőlük én népem, Fiam keresztjének drága barátja! Szakadj el a világ fiaitól akiket elvetek, Fiam kizár és a Szentlélek elítél! Óvakodjatok attól, hogy pestises katedrájukra lépjetek! Ne kövessétek tanácsaikat, ne időzzetek útjaikon! Meneküljetek a gyászos nagy Babilonból s csak Fiamra hallgassatok, nyomában járjatok, hogy számotokra ő legyen az Út, az Igazság és az Élet példaképe. Őt hallgassátok! 
   Én is ezt mondom tehát: őt hallgassátok, őt a szeretetreméltó Jézust, aki a kereszt alatt roskadozva, így sóhajt felétek: „Kövessetek engem! ...Aki engem követ, nem jár sötétségben. Bízzatok! Én legyőztem a világot!”
 
4. A két párt
   Mérlegeljétek drága testvéreim a pártokat, kikkel nap mint nap találkoztok: Jézus Krisztus követőit és a világ követőit.
   Szeretetreméltó Megváltónk pártja a jobb oldalon áll és a keskeny úton halad az ég felé (– írja szó szerint Szentünk). Jó Mesterünk mezítláb az élen, vértől ázottan, tövissel koronázva, megkínzott testtel és nehéz kereszttel. Csak maroknyi híve követi őt, de ők viszont a legbátrabbak. Mert sajnos csak kevesen hallották meg és hallják meg Jézus szelíd hangját. Sokaknak sajnos nincs bátorságuk követni őt szegénységében, fájdalmában, megaláztatásaiban és a többi kereszt közepette, mert bizony ezeket mindenkinek kivétel nélkül hordoznia kellene.
   Baloldalon halad a világ – az ördög pártja –, mely népes, pompás és csillogó, legalábbis látszatra. Az utak szélesek bár, mégis tolonganak rajta a megtévesztett tömegek és egész emberáradatot sodornak magukkal,  mivel az út mentén mindenféle tánc-, játék- és csillogó szórakozóhely csalogatja őket.
   Míg a jobb oldalon – a kicsiny nyájnál – mely Jézust követi, könnyekről, vezeklésről, imáról és a világ megvetéséről beszélnek, szomorkodó szavaikat gyakran zokogás szakítja félbe: „Szenvedjünk Érte és Vele, böjtöljünk és imádkozzunk! Legyünk elrejtettek, alázatosak, szegények és önsanyargatók, mert akiben nincs Krisztus Lelke, a kereszt szelleme, az nem tartozhat Mesterünkhöz. Aki Krisztushoz csatlakozik, annak hordoznia kell (saját) keresztjét! Vagy hasonlóvá válunk Üdvözítőnkhöz, vagy elkárhozunk! 
   Az igazak, így bátorítják egymást: Bátorság! Ha Isten mellettünk, velünk és előttünk van, akkor ki lehet ellenünk? Isten, aki bennünk lakik erősebb, mint e világ fejedelme. A szolga nem nagyobb uránál. Ez az élet, mely csak egy pillanatnyi szomorúság, az örök dicsőséget szerzi meg számunkra. Sajnos kevesebb választott  van, mint  gondolnánk; de a bátrak és akik erőt vesznek magukon, azok magukhoz ragadják a Mennyek Országát. Mert senkit sem koronáznak meg, aki nem harcolt úgy, ahogy azt az Evangélium előírja! Harcoljunk tehát bátran, hogy célhoz érjünk és elnyerjük a koronát!”
   Ez egy része azoknak az ihletett mondásoknak, melyekkel a kereszt barátai egymást bátorítják.
   (Sajnos kedves testvéreim) a világ fiai ezzel szemben a gonoszságban való gondtalan kitartásra ösztönzik magukat, és nap mint nap ezt kiáltják egymásnak: „Béke és biztonság! Élet és öröm! Együnk-igyunk, énekeljünk, táncoljunk és játsszunk! Isten jó, és nem a kárhozatra teremtett bennünket! Isten nem tiltja meg, hogy mulassunk; ettől még nem kárhozunk el! Nem kell aggodalmaskodnunk, mert 'sej-haj', sose halunk meg!” 
sao_luis_maria_grignion_de_montfort_basilica_de_sao_pedro_530.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr543752189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása