HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

70. Keresztelő Szent János felhívta a zsidók figyelmét az Üdvözítő jelenlétére: „Köztetek áll az, akit ti nem ismertek.” – Szavait mindannyiunkhoz intézte!↓

71. Ismerjük meg tehát, hogy ki van jelen lelkünk mélyén, ki a Vendégünk, honnan jött és mit akar!?

72. Hagyjuk elmenni azt, ami amúgy is megy, és a dolgok sima futása közben kapaszkodjunk az egyetlen szilárd pontba!

73. Sokak számára a keresztség annyi, hogy a nevét valamikor beírták a megkereszteltek anyakönyvébe.

74. Bizony üdvös lenne felkeresni minden megkereszteltet, hogy emlékeztessük őket a keresztségükre.

75. Fogantatásunk pillanatában a szüleinké, keresztségünk percében pedig az Isten gyermekei lettünk.↓

76. Azért mert akaratunk nélkül kaptuk e szentséget, ne akarjunk úgy élni, mintha nélküle lennénk!

77. Az újszülött, még csak emberi gyermek. Miután részesült a keresztség szentségében, máris Isten gyermeke lett, s az angyalok meghajolnak előtte.

78. Isten a teremtéssel, emberi létünket adta a természet szerint. A keresztséggel viszont, az Ő létében részesít bennünket természetfeletti módon!↓

79. Ha megünnepeljük világrajövetelünk napját, miért nem ünnepeljük meg – több joggal – az Egyházba lépésünk napját is? Hatalmas különbség van ugyanis az emberi és isteni születés között!

80. Isten templomai vagyunk! Lelkünk trónjáról Isten uralkodik. „Én az vagyok aki van, te pedig az vagy aki nincs” – mondta az Úr egy szentnek. – Íme a kegyelem elképesztő csodája a lelkünkben: Az Aki van, annak a szívében lakozik, aki nincs!

81. Egy öreg indiántól a korát kérdezte egy misszionárius. „Még csak két éves vagyok!” – volt a meglepő válasz. „Éveimet attól a naptól számítom, amikor a keresztségben Istennek megszülettem. Az előző 80 év sajnos, csupán halott élet volt!”. Mi is rendelkezünk-e a keresztségünk iránti tisztelet ezen üdeségével?

82. Urunk az Utolsó Vacsora után fenséges imában kéri Atyjától: „Hogy mindnyájan eggyé legyenek, ahogy te Atyám bennem vagy és én Tebenned, ...én őbennük és Te énbennem, hogy tökéletesen EGY legyenek..., hogy a szeretet, mellyel engem szerettél, bennük legyen, és én őbennük.” (Jn 17, 21-26)

83. Gyakori fohász: „Istenem, Istenem!” – Ó, mennyire mély értelmű: Én az Övé vagyok, s Ő az enyém!

84. A keresztség csodálatában írja Szt. Jeromos: „Nekünk keresztényeknek, hatalmas és szent büszkeségtől kellene lángolnunk!” – Meg van-e ez bennünk?

85. Az, hogy Isten él bennem, túl szép!? – Pedig ez a valóság! Szent Péter szerint „az isteni természet részeseivé” lehetünk. (2 Pét 1,4)

86. Még abban a korban mutassuk meg gyermekeinknek Istent, míg a keresztség kegyelme, szinte még kizárólagosságot élvez a világ káros hatásaitól! Így egyszerűbben és könnyebben megerősödik az a benső hit, mely által szilárdabban és jobban képes majd elviselni az életfordító viharokat.Szuloi utmutatas.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr236431431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása