HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

      Nem tisztem a fenti hiányosságok felhánytorgatása, de sajnos templomainkban ritkán hallani az első péntekek ígéreteiről, az első szombatok fatimai kéréséről, a lélekmentés keresztségi kötelességéről, családfelajánlásról, az engesztelés és a rózsafüzér-ima szükségességéről? Pláne nem hallani azon bebizonyosodott igazságokról, amelyek bár egy kivizsgálatlan üzenetben hangzottak el, de ténybeli igazságához kétség nem férhet! „Egyre kevesebb tiszteletet tanúsítanak a Legméltóságosabb Oltáriszentség iránt. Sok bíboros, püspök és pap jár a kárhozat útján, és rántják magukkal a lelkeket!” (Garabandal 1965. június 18.)! És nem folytatom, holott mindezeket nyomatékosítja az egyházi jóváhagyással bíró Szeretetláng üzenet jézusi kijeletése: „A világegyház nagy veszélyben van, és ezen változtatni a ti földi erőtökkel nem tudtok! Már csak a Szentháromság segíthet a küzdő Egyházon, a Szűzanya, az összes angyalok és szentek, és az általatok kiszabadított lelkek együttes közbenjárása!” (IV/27) A Katolikus Egyház elleni harc – még ha kudarcra van is ítélve – de a szenvedés és az istentelenség tagadhatatlan és az a nagy kérdés, „amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?” (Lk 18,8)

Az pedig, hogy kiben és miben bízhatunk imáink eredményességét illetően? Az imára vonatkozóan fentebb választ kaptunk, de a teendőket és hatékonyságot illetően négy sarkalatos válasz adható:

1) A Szentlélek az, aki oltalmazza az Egyházat, „s a pokol kapui sem vesznek rajta erőt” (Mt 16,18) még a bukások, az árulások ellenére sem. Ha az apostolokról beszélünk, ezek a férfiak próbakövek voltak, akiket az Úr elhívott a hit megismerésére, a hit tanítására és arra, hogy szilárdan lehorgonyozzák az Egyház Hajóját. Tudjuk azonban, hogy a tizenkét apostola közül egy végül áruló lett, aki pedig igen közel állt Jézushoz. Ez a valóság ‒ mint a konkoly a búzában ‒, húsz évszázadon át fennáll az Egyházban. Valójában minden évszázadban voltak az egyházon belül olyanok, akik elárulták Krisztust. Sőt, Joseph Stricland amerikai püspök szerint „egyes egyházi tisztségviselők át akarják formálni a hívek Istennel való kapcsolatát”! Ennek ellenére nekünk továbbra is ragaszkodnunk kell az Evangélium és a Egyház tanításához, erősíteni magunkat a Szentségekkel, ám ezt minden lehetőség szerint az imádat és hódolat évezredes gesztusaival! Ha ezt nem tesszük, akkor méltatlanul tesszük és mi is beállunk az egyház dogmatikus talaját rengetők közé!

Az Egyház megy tovább a maga útján, mert oltalmazza a Szentlélek, s ezért a Sátán törekvései csak rész-sikereket érhetnek el, egy-egy csatát megnyerve, de sohasem a háborút. Közben persze rostálja a népeket és riasztó, hogy sokakat a kárhozatra! 

(folyt.)

Előző rész

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr5318461783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása