HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Minden erővel védjétek meg Szeretetlángom! (III/130)

szeretetlang plakett.jpg     Sajnos, sem a Szeretetláng lelkiségének és mozgalmának az elismerése, sem pedig az egyházilag jóváhagyott  "A Szeretetláng Mozgalom Társulás Alapszabálya" nem képes kizárni azon ártó igyekezeteket, miszerint a Szeretetláng üzenete nem csak Erzsébet asszonyhoz kötődő kiváltság, hanem egy parttalan üzenetlánc. Akár ijesztőnek is tartható, hogy a Szeretetláng kinyilatkoztatott üzenete, idővel egyre bővülhet a számtalan látnok aktualizált toldalékával! De miként is áll ez az Alapszabályban: A Társulás lelkisége az Isten Szaván, az Anyaszentegyház tanításán és a Szeretetláng Lelki Napló üzenetein nyugszik (IV. Alapításból fakadó Szabályok) Tehát Szeretetláng Mozgalom és Lelkiség, nem a folytatólagos "üzeneteken" alapszik, hanem kizárólagosan az Erzsébet asszony által leírt lelki Napló tartalmán! Mindazok, akik az Alapszabály ezen (vagy bármely pontját) nem fogadják el, azok szembehelyezkednek az egyházi jóváhagyás iránymutatásával, és a Szűzanya szándékával!
     A bomlasztó és káros tevékenység, több vonalon is megnyilvánul! Egyfelől, az említett "lánc-reveláció", másfelől a Szeretetláng üzenetének, valamely más – jóvá nem hagyott – friss üzenetekkel való összemosása, mintha ez-az igazolná a Szűzanya ügyét (azonos szintre húzva le a Kindelmann Károlyné Erzsébet asszony személyében kiváltságolt Szeretetlángot). Szent Péter levele már figyelmeztet erre: "A tudatlanok és állhatatlanok meghamisítják, mint ahogy a többi Írásokat is, a saját vesztükre" (2Pt 3,16) hozzá tehetjük, a Szeretetláng üzenetét is! Harmadrészt, valamiféle "jobbító" szándékú szövegmódosításokban nyilvánul meg, melyek egy-egy szavas betoldásaival (lényegében szövegrontással) igyekszenek zavart kelteni, a Szeretetláng hitelét kérdőjelessé tenni! Holott az Általános Szabályok IV. fejezete 13/9 pontja világosan kiköti: ne engedjék meg, hogy a mi lelkiségünkbe idegen elemek keveredjenek, vagy olyanok, amelyek nincsenek jóváhagyva, vagy kifogásolva vannak az Egyházi Hatóság által.

Én, mint Erzsébet asszony melletti "Szűzanya titkára", kötelességemnek érzem a hamisságok és ferdeségek mindenkori helyretételét!
     A bíboros úr jóvoltából a Szeretetláng Mozgalom megkapta a Bp. Székely Bertalan utca 25 szám alatti Szent Család Kápolnát. A bérház-udvari épület épp 90 éves, és azt megelőzően istálló volt. Megható párhuzam tehát Mária Szíve Szeretetlángjának szálláskeresésével. Az épületet a Szeretetláng közösség adományokból Tolvajné Irénke hihetetlen áldozatossággal és fáradatlan munkálkodással sikeresen felújította. A Mozgalom, 2012. november 19-én hálaadó imanapot és szentmisét tartott az akkor még félkész kápolnában. A hívek tiszteletreméltó buzgósággal imádkozták a rózsafüzért, ám a Szeretetláng fohászt az Üdvözlégyekben, kissé megtoldva mondták: "áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre és a tisztítótűzben szenvedő lelkekre". A végén a mikrofonhoz léptem és felhívtam a figyelmet arra, hogy a jóváhagyott Lelki Napló Szűzanya általi szavaival kell mondanunk a fohászt, mely így hangzik: "áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre!" (IV/36) Ennyi és nem több! Ez a Szeretetláng kegyelmi hatását kérés "kulcsmondata", mégpedig úgy, ahogyan azt égi Anyánk kérte és Erzsébet asszonnyal leíratta! Hangsúlyoztam, hogy az "egész emberiség" alatt, a Küzdő-, a tisztítótűzben Szenvedő- és a Megdicsőült Egyházat kell értenünk, tehát külön nem kell mondanunk a szenvedő lelkeket! Ekkor néhány asszony halkan megjegyezte, hogy novemberben a tisztítótűzben szenvedőkért mondjuk a rózsafüzért. Nos, erre már nem válaszoltam, hiszen mindig (egész évben) ezért mondjuk a szentolvasót! flame damour.jpgA Szeretetláng kegyelmi hatásának "mechanizmusa" a következő: a mi általunk kiszabadított szenvedő lelkek visszasegítenek az Istenanya lélekmentő-, illetve az Úr Jézus megváltó munkájának (III/164) sikerében. A legszomorúbb az, hogy ezt a kiegészítést egy látnok "kapta" és mint már említettem, teljesen fölöslegesen! De lássuk, hogyan is kéri égi Anyánk a Lelki Napló szövege szerint? "Ha bármikor Szeretetlángomra hivatkoztok és három Üdvözlégyet tiszteletemre elimádkoztok, minden alkalommal egy lélek szabadul ki a tisztítótűzből, a halottak hónapjában pedig egy-egy Üdvözlégy elimádkozása által a lelkek tömegesen szabadulnak ki a tisztítótűzből. A szenvedő lelkeknek is érezniük kell anyai Szívem Szeretetlángjának kegyelmi kiáradását.” (II/15-16) És milyen Üdvözlégyet kért a Szűzanya? Az Általa pontosan megadott fohásszal mondott Üdvözlégyet és rózsafüzért, melyhez a kegyelmi kiáradás ígérete fűződik!

      Dr Kovács Zoltán mariológus, aki teológiai szakvéleményében a következőket írja: "Krisztus Szent Sebei által árad ki a Szeretetláng (vö. I/39), mely megvakítja az ördögöt, s ezáltal szabadul meg sok lélek a kárhozattól. Mária ebben a folyamatban a lelkekért küzd. A sátán megvakítása a lelkek felszabadulását is eredményezi". (Szeretetláng Lelki Napló, Szent István Társulat Bp. 2010, 407 oldal) (folyt!)

Ne üljetek fel minden híresztelésnek, mindenféle látnoknak! "Hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, vajon Istentől vannak-e, mert sok hamis próféta ment szerteszét a világba". (1Jn 4,1) 

Alább lásd a teljesen felújított Szeretetláng Kápolnát, melynek teljes szervezése Tolvaj Endréné Irénkét dícséri, és azokat a bőkezű híveket, aki a munkálatok finanszírozását fedezték, ill. tevőleges részt vettek! A Kápolna beszentelését Dr. Erdő Péter bíboros-érsek végezte.szeretetlangkapolna38.jpgszeretetlangkapolna34.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr224967770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása