HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535.jpgA Gondviselés sajátos megoldásai 5

     Három hét múlva özvegy Fayot-né visszatért Noäs-be. Érdekes, hogy egy darabig elkísérte az öreg Vianney.

Szentünk felette boldog volt, hogy hírt hallhatott családjáról, de nagyon elszomorodott, hogy apja kellemetlenségeknek volt kitéve miatta. Az tény viszont, hogy sem azt nem tudta, miként került ebbe a helyzetbe, és azt sem, hogy miként lehetséges kikerülni e zsákutcából. Mindenesetre a papi hivatás iránt érzett vonzódása nem sorvadt el!

1810. szeptember derekán elhatározta, hogy tan­könyveit elhozatja, nehogy nagyon elmaradjon. Noäs-i pót-anyját megkérte, hogy tanulhasson a szobájában, így bocsánatot kért, hogy az őszi nagy munkákban nem vehet részt.

le-saint-cure-ars-042_280.jpgA levele akadály nélkül elérkezett Écully-be és egy megbízható özvegyasszony elhozta neki a könyveket. A tanulásban való elmélyülésben nem sokáig volt része, mert október végén, igen jó hír érkezett hozzá. Mit jó hír!? Örömmámor! Bonaparte Napóleon Mária-Lujza osztrák fő­hercegnővel kötött házassága alkalmából amnesztiát adott. Többé nem kell bujkálnia, szabad lett, Dardilly és Écully várja őt.

Majdnem egész Európá­ban beköszöntött a béke, és a kíméletlen Blanchard kapitány is tudatta a Vianney családdal, hogy fiuk szabad. De Blanchardnak volt egy nagyobb röstellni valója is! A legkisebb Vianney-fiú (a szintén) Ferenc, aki 20-ik évé­ben volt, a sorozási sorshúzásnál nagyobb számot húzott, és így a behívását elodázták. Blanchard viszont azt ajánlotta az ifjúnak, hogyha behívása előtt jelentkezik szolgálattételre, ezzel kiválthatja „helyettesként” a szökevény bátyját, s a család mentesül a katonai kényszer­-belakoltatás büntetésétől.

Ferenc beleegyezett, kapott is 3.000 frankot, mely persze Jean-Marie örökrészét fogja majd terhelni. Ferenc te­hát katona lett. A legutolsó hírek az 1813. évi hadjárat után érkezett tőle, és szülei sohasem látták viszont!

A Fayot-féle házban sűrűn hullottak a könnyek, amint értesültek arról, hogy „Vincent Jeromos” hamarosan elhagyja őket. Különösen a kis Claudina, aki gyengéd szeretettel ragaszkodott hozzá, nagyon sokat sírt. „Nem lesz többé unokafivérünk” mondogatta anyjának. A falubelieknek meggyőződésük volt, hogy pap lesz belőle.

Pótanyja kierőszakolta, hogy fogadja el azokat az asztalkendőket, melyeket még nászajándékba kapott. A Dadolle-nő­vérek gyűjtést rendeztek a plébánia területén, egy Renaison-i szabó pedig reverendát készített a jövő Vianney lelkésznek, kinek azt egy ízben föl is kellett próbálnia. Valójában titkon azt remélte mindenki, hogy plébánosként vissza fog térni közéjük!

Egy idős néni 30 frankot hozott neki, a kismalaca árát e szavakkal:. „Majd emlékezzék meg rólam, ha majd pap lesz!”

le-saint-cure-ars-043_280.jpgÉs 1811. január elején az ex-Jeromos, zokogástól kísért köszöntések közepette búcsúzott jóságos pót-anyjától, aki szívesen visszavezette volna az édesanya karjai közé, de már nem volt annyi ereje. A 14 éves fia, Louis kísérte el nagy barátját egészen a szülőházig.

Vianney-né szenvedélyesen ölelte szívéhez szeretett fiát, aki annyit szenvedett. De ő is arcán hordta bánata nyomait, sok-sok könnyet hullatott titokban, sok-sok lelki gyötrelem hasogatta szívét. Kis papocskája, akit képzeletben már ott látott az oltárnál, vissza adatott neki!

Ám néhány hétre rá, hogy szentünk visszatért a szülői házba, február 8-án, meghalt a szentéletű édesanyja 58 éves korában. Fia, életének utolsó pillanatáig hűen megőrizte emlékét, és mindig könnyezve beszélt róla. Azzal, hogy édesanyját elvesztette, már semmi sem kötötte többé őt a világhoz.

ifju110820526_280.jpgVianney Jean-Marie sohasem felejtette el a Noäs-i hónapokat, és ha ígérte is, de nem térhetett oda vissza. Ámde élete végéig sok-sok öreg barátját fogadta onnan, akik tanúi voltak az ott töltött napok keserveinek. Halála után szeretettel zarándokoltak sírjához.

(Források a 2. részben!) (folyt.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr2214677894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása