HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535.jpgA Gondviselés sajátos megoldásai 4 

     Az előzőkben említést nyert, hogy Vianney Jean-Marie Baptiste-t Noäs-ben bújtatták, mint katonaszökevényt, ám egyszer majdnem elfogták. 1810. egyik nyári dél­utánján, amint Vincent Jeromos néven a csendorok_image_280.jpgtanya közelében dolgozga­tott, csendőrök tűntek fel az úton. A megbeszélt jeladás figyel­meztette őt. Egy idő óta ugyanis az idősebb Fayot gyerekek és a polgármester fiai be lettek avatva a titokba. Efféle meg­lepetések mindig várhatók voltak. Ezért a jászolrács fölött, a szénapadlás deszkájába nyílást vágtak, amely elég nagy volt arra, hogy egy ember keresztülférjen rajta. Jean-Marie hirtelen az istállóba ugrott, felugrott a rejtek­helybe, s a széna alá kuporodva Istennek ajánlotta ma­gát.

A csendőrök vajon látták-e őt elmenekülni? Nem lehetetlen! De bárhogyan is volt a dolog, élvezettel fogtak hozzá a kuta­táshoz, mely remegéssel töltötte el a jelenet tanúit. Jean-Marie visszatartotta lélegzetét. De fuldokolni kezdett az istálló melege és a napsugarak következtében rothadó széna alatt. Mi több, az egyik csendőr a szénarakásban, mely alatt Jean-Marie mártíriumot szenvedett, kardja hegyével meg­szúrta őt. A heves fájdalom dacára, nem árulta el magát.

Később bevallotta, amikor Noäs-i emlékeiről beszélt, hogy életében sohasem szenvedett annyira, és ekkor megígérte Istennek, hogy a szenvedéseiben sohasem fog panaszkodni. „S szavamat állottam!” – mondta őszinte hálával.

Meglehet, hogy pár percen belül meg is fulladt volna, ha a csendőrök, miután a kutatással megvoltak elégedve, a polgármes­terhez be nem mennek egy kis frissítőre.  

1810. derekán Jean-Marie hírt hallott családjáról. Az özvegy Fayot-nénak az orvos ugyanis előírta Charbonieres-les-Bains-i víz használatát. E gyógyfürdő Lyon-tól nyugatra, 9 kilométernyire fekszik, Dardilly-től sem messze. A beteg vonakodott, mert a szállásköltségekkel sokba kerül. Jean-Marie azonban erősen ajánlotta, hogy egyfelől az orvosnak engedelmeskedni kell, másfelől hírt is hozhat a családjáról is, akiknél szállást nyerhet. Szegény számkivetett szentünk, levelet fogal­mazott övéi számára, mely tele volt keserűséggel és megbánással. Mindazonáltal nem nevezte meg a he­lyet, ahol rejtőzködött. Aztán Fayot asszonynak felajánlott 100 frankot útiköltségre a spórolt pénzéből.

Kédőbb, Fayot Jeromos az asszony fia így tanúskodott az esetről: „Anyám megjelent a Vianney családnál, de a családfő nehézségeket támasztott a szállás miatt. Ekkor felmutatta az anyának a fia levelét, aki annyira boldog volt, hogy fiáról hírt hallott, hogy örömében sírt és megölelte anyámat.

‒ Adunk önnek lakást mondta, és ápolni fogjuk önt!.

És Vianney asszony elbeszélte anyámnak, hogy egy alkalommal amint nagyon levert volt, felkereste Balley plébánost, ki ezt a meglepő választ mondta neki: „Jó asszony, ne aggódjon a fia miatt. Mert ő se nem beteg, sem meg nem halt. Sohasem lesz katona, hanem pap lesz!”

A rideg Vianney gazda nem igen volt elragadtatva a látogatástól. Az át­olvasott levél sem enyhítette rossz hangulatát. Fia miatt már több ízben pénzbüntetést kellett fizetnie, és meg is fenyegették őt, hogy büntetésül költségére katonákat fognak nála elszállásolni. „Az utolsó fillérig felétetem vagyonát” mondta Blanchard, a sorozókapitány, aki Dardilly-be jött, hogy a besorozott Vianney Jean-Marie eltűnése miatt vizsgálatot tartson.

‒ Neki is éppúgy, mint a többieknek, be kellett volna vonulnia, ismételgette az apa, és az egész ház békességben maradha­tott volna!

‒ Úgy látszik, válaszolt az özvegy, ön nem igen örül annak, hogy a fia nálam van!

‒ Hol lakik ön, hogy felkeressem őt?

‒ Nem mondhatom el, de higgye el nekem, hogy a fia értékesebb ember minden vagyonuknál! 

(Források a 2. részben!) (folyt.)

(A szülői ház Dardilly-ben)dardilly_source0_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr9914677850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása