HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

a_loretoi_szent_haz_tortenete_535.jpgAngyalok, vagy szállítómunkások?

     A hitetlen embernek nyilván képtelenség Isten angyalainak tulajdonítani a Názáreti Szent Ház tengeren át való átszállítását. Ámde, ha bárki belegondol az ezernyi „szállítástechnikai” buktatóba, akkor még a józan megfontolás is valószínűsíti a „lehetetlen szállítás” angyaloknak való tulajdonítását!

Ha a Santa Casa-t valóban hajón szállították egyben, vagy nagyobb panelekben, nyilván olyan erős ácsolattal kellett körbevenni, amely még az imbolygó hajóutat is kibírja! Ámde ebben az esetben sincs magyarázat arra, hogyha már partot értek Dalmáciában, akkor miért szállították fel a master_kip_300.jpgFiume és Tersató közti hegyre? Ráadásul mindezt egyetlen éjszaka alatt össze is rakva úgy, hogy a helyi lakosok észre sem vették, csak reggelre ámuldoztak! (Mellesleg az égből való leereszkedésnek állítólag voltak szemtanúi, míg a kézzel való „földi-cargónak”, még állítólagosan sem voltak tanúi!)

Még ha ez emberi szervezéssel össze is jött volna, akkor bizony három év múlva miért pakolták fel újból, és hajóztatták át az Adrián azért, hogy egy bizonytalan talaj adottságú erdős helyen újfent összerakják? Ha még ez sem lett volna elég megrázkódtatás egy 3 méter magas, három falú alap nélküli háznak, akkor a dombról miért vitték le egy gazos országútra, innen pedig újra egy dombra, ezúttal Loretóba! – Na neee! – Ez azért már sokkoló, egy ilyen – összességében instabil, rozoga, vasbetonmentes – építménnyel! Megjegyzendő, hogy a nevezett állomások talajai, növénymaradványai és pollenjei nyomán, pontosan feltérképezhető a Szent Ház „vándorútja”! 

És itt merül fel a másik nagy kérdés, hogy ezt a hosszas, több „állomásos” utaztatást, miért tették meg Isten angyalai? Hiszen az Úr egyetlen szempillantás alatt Loretóba „teleportálhatta” volna a Szent Házat?!

xxcarracci-madonna-loreto-1_k535.jpgNos, Isten az utaztatás állomásain, mindig számba vette az emberek szabad akaratát, a csoda révén a rajtuk érvényesülő kegyelmi hatást, vagyis a „fogadtatást”! Bizonyára nem véletlenül érkezett az Angyali Üdvözlet Háza elsőként a Magyar Szentkora területére! Persze annyiban rosszkor, hogy a szívek-lelkek már kevéssé voltak alkalmasak a csoda lélek-termékenyítő befogadására! Mert nem csak a Szent Építménynek nem volt alapja, de már Szent István hitbeli örökségének is alig maradt! Ennél fogva sajnos, nem csak az Árpád-ház halt ki lassacskán, hanem az emberek ajkáról a bensőséges napi imádság is! Mert bizony, nem utólag kell imádkozni, hanem előre! Ahol ugyanis csökken az Istennel való párbeszéd, ott hamarosan felveti fejét a békétlenség! És ez a Ház minden állomására igaz, kivéve az országútra való leeresztést! Akkor ennek mi volt az értelme? ‒ Az, hogy az emberek felfigyeljenek az „abszolút lehetetlenségre”, olyannyira, hogy a „Kegyelmek Tárháza” egyenesen az útjukat állta, hogy visszazökkenjenek a „rendes kerékvágásba”, s magukba szálljanak!

     2020. január 9-én a La Croix c. újság, felemás teóriát tett közzé a Loretó-i Szent Házzal kapcsolatban. Egyfelől elismerte, hogy valóban az Angyali Üdvözlet háza, másfelől azt sugallta, hogy hajón szállították Olaszországba. A legújabb tanulmányok azonban megkérdőjelezik ezt az elméletet, és a kutatók kénytelenek egyetérteni a régóta fennálló hagyománnyal, miszerint angyali szállításról van szó, három helyszín érintésével.
A kutatások megcáfolták, hogy a De Angeli nemesi családnak tevőleges szerepe lett volna a Ház tengeri szállításban, ez a palermói család kitalációja! A háromfalú, alapok nélküli épület tengeri szállítása ugyanis, még a mai technikák mellett is képtelenség lenne! Idézünk Frédéric Catani "A Loretó-i Ház csodája" c. 2019. december 10-én megjelent cikkéből: "A tengeri szállításról szóló történetet, a Palermo-i De Angeli család találta ki annak érdekében, hogy elhitesse a világgal, hogy a család az Epiruszi (Görögország) Angeli fejedelem családjából származik." A könyv nagyrészt a Torinói Egyetem professzora Andrea Nicolotti tanulmányának (2018) következtetéseit mutatja be, amely igazolja, hogy „a De Angeli család hamisításának ténye bizánci dokumentumok alapján igazolható...”

A tény az, hogy akár a hitismeretek-, akár a racionális tudomány szerint magyarázzuk az Angyali Üdvözlet Házának Loretóba kerülését, minden vitán felül, OTT VAN! ‒ Mellesleg – mi olvasók –, hogyan fogadjuk ezt a „képtelen valóságot”: angyalok általi- vagy a korabeli szállítástechnika csodájának?

(Forrásokat lásd az első részben!) (folyt.)

(Kép: Az úton.)vincenzo_pagani_traslazione_-535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr214892622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása