HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

ant666_535.jpgA csendes apokalipszis 

Elmélkedés 1 (Dmitrij Siskin pravoszláv atya elmélkedése nyomán)

     Hírözönben élünk, alig tudunk kitérni előle. Gyilkosságok, balesetek, földrengések, zűrzavarok, háborúk, a tenger pedig „zúg és háborog”, egyszóval, mintha szemünk előtt zajlana „a vajúdás kínjainak a kezdete” (Mk 13,8). Mi pedig aggodalommal figyeljük a híreket, tárgyaljuk az eseményeket, megrettenünk, és észre sem vesszük, hogyan válik a mások nyomorúsága és fájdalma egyre inkább egy globális show-műsor részévé.940eca73961e_535.jpg

     Az apokalipszis témája már régóta vezető „brend” a szórakoztatóiparban, olyasmivé vált, ami különbözik a szó valódi jelentésétől. Hiszen az „apokalipszis” szó jelentése: „kinyilatkoztatás”, „jelenés” – valami olyasmi, amit Isten tár fel számunkra, hogy értsünk, hogy kijózanodjunk, észhez térjünk, hogy eszünkbe jusson a földi élet igazi célja, hogy megérezzük az Istenhez fordulás és az Istennel való egység szükségességét.

     Az apokalipszis fogalma azonban a mai tömegkultúránkban makacsul a világméretű katasztrófákhoz és rettenetes eseményekhez kötődik. Mindannyian hallottunk az általános világvége közeledtének külső jeleiről. Sokat beszélünk ezekről. De vannak másfajta, sokkal fontosabb, rejtettebb jelek is. Az Úr azt mondja, hogy az utolsó időkben „a gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet” (Mt 24,12). Pál apostol hozzáteszi – mintha rólunk beszélne –, hogy az emberek tele lesznek mindenféle „gonoszsággal, hitványsággal, kapzsisággal, ravaszsággal, tele irigységgel, gyilkossággal, vetélkedéssel, ármánykodással, rosszindulattal. Megszólók, rágalmazók, istengyűlölők, gyalázkodók, fennhéjázók, kérkedők, agyafúrtak, szüleik iránt engedetlenek, értetlenek, hitszegők, lelketlenek és könyörtelenek lesznek...” (Róm 1,29-30). Ez az igazi csapás, erre kell odafigyelni, ettől kell jobban megijedni, nem a földrengéstől, a szökőártól és a sugárzástól...
     A globális változások idejében élünk. Nem az időjárásra gondolok, az a meteorológusok dolga, hanem az emberi természet katasztrofális megváltozásáról. Valaki ellenvethetné, hogy a bűnbeesés óta semmi nem változott sem az emberben, sem összességében az emberiségben. De ez egyáltalán nem így van. Különben nem lett volna vízözön, sem Szodoma és Gomora – a tömeges és katasztrofális degradáció e keserű példái és ezek következményei. Az emberi természet és a társadalom összességében, a szent atyák kifejezésével élve, „hajlik a bűnre”, és ez korunkban különösen nyilvánvaló. A valódi apokalipszis tehát csendben és észrevétlenül a szívünkben zajlik, csak mértéke még nem érte el azt a kritikus pontot, amikor az elemek lángra lobbannak, elégetvén földünket és tetteinket. Krisztus Lelke egyre inkább tűnik el az életünkből, hogy helyét átvegye a haszonlesés, a pragmatizmus, a romlottság, a közömbösség és a határtalan önimádat egy másféle, rettenetes, sátáni szelleme. Szeretném felidézni néhány közelmúltbeli találkozásom példáját.
     Egy közelmúltbeli történet. Könnyek között keresett fel egy asszony. Amikor hallgattam, azt hittem, hogy valamilyen rémálom részesévé válok. Az asszony egy gazdag férfi felesége. Hosszú éveket éltek törvényes házasságban, de kiderült, hogy az asszony rákbeteg lett és gyógyításához nagyon sok pénzre lenne szükség. A férj elment az orvoshoz és kikérdezte, hogy a gyógyulásra milyen esélyek vannak. Az orvos becsületesen elmondta, hogy minimális, mivel a betegség nagyon előrehaladott. Ekkor a férj így szólt a feleséghez: „Kedvesem, bocsáss meg, de nem tudok rád költeni... nem éri meg. Értsd meg: nagyon kicsi az esélye, hogy meggyógyulj, én pedig mindent elveszítenék”. Az asszony, miközben elmesélte, zokogott, én pedig nem találtam szavakat, amelyekkel megvigasztalhattam volna. De megértettem: az apokalipszis itt kezdődik. Itt és most.

    Újra közbevethetné valaki: ilyen mindig volt! Igen, a világban mindig jelen volt az aljasság, a közömbösség, a haszonlesés. De, hogy mai kifejezéssel éljek, más volt az anyagiasság „sugárzás szintje”. Nem volt ilyen kritikus. Ma pedig nem csak hogy „átlépi az elviselhető határértéket”, de „halálosan veszélyes” szintre emelkedett. Olyannyira rettegünk a sugárzástól, annyit beszélünk róla, különösen most, miközben észre sem vesszük, hogy a „bűn részecskéi” a életünk levegőjében már rég átlépték a kritikus határt. Mi azonban nem érezzük a veszélyt, mivel nem halljuk a lelkiismeretünk hangját, ezt az Isten által minden emberi lélekbe elhelyezett „Geiger-számlálót”. Mindez azért van így, mert a folyamatosan és tudatosan elnyomott lelkiismeret hangja elhalkul, elnyomja a bűn és a törvénytelen élet megszokása – írja Dmitrij Siskin pravoszláv atya elmélkedésében.

(folyt)landscapekkk.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr6014876100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása