HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

                    Kérdés: a mai modern nők és nőmozgalmak                                                  harcolnak-e a gonosz ellen, vagy ellenkezőleg, együttműködnek vele?

 

Sajnos van egy réteg, akik EGYÜTTMŰKÖDNEK A GONOSSZAL!

 

     Ukrajnában 2008-ban szerveződött FEMEN Mozgalom követői, kezdetben virágkoszorúval fejükön demonstráltak a nők jogaiért. A mozgalom vezetője az alapításkor még csak 25 éves Anna Hucol – akit eredendően a külföldi munkavállalással kicsábított és prostitúcióra kényszerített fiatal ukrán nők szomorú sorsa dühített fel , tüntetést szervezett a női test nem árucikk” jelszavával. Tekintve, hogy demonstrációjukat a média teljes érdektelensége fogadta ellentmondásnak tűnő , de ettől kezdve a figyelemfelkeltés érdekében, meztelen keblüket mutogatták, sőt azóta már teljesen pucéran is megjelentek, az időjárástól függetlenül!

     Hucol az egyetlen a mozgalom vezetésében, akinek állandó munkahelye van és nem vesz részt a félmeztelen megmozdulásokban. Azért tartózkodik ettől – nyilatkozta –, hogy legyen egy „komoly arc” is, aki a hivatalos szerveknél képviseli a Fement. Meggyőződése, hogy a Femen Mozgalom hamarosan egy politikai párttá növi ki magát. Sőt, viccesen hozzáfűzte: Világ Femenjei, egyesüljetek!”. A csoportnak körülbelül 20 félmeztelenséget is vállaló aktivistája, 300 ruhás tagja és több ezer internetes támogatója van. Facebook-oldalukon 30 ezer felett jár híveik száma. Szponzoraik között van a német DJ Hell, illetve egy Kijevben működő amerikai újságíró, valamint egy idős falusi, aki szomszédjai körében értük kampányol.

     Nemzetközi szerveződéseik kiálltak pl. az arab nők jogaiért és demonstráltak szaúdi nők autóvezetési jogaiért. A kijevi Szaúd-Arábiai nagykövetség előtt, a kocsikból félmeztelenül kihajolva lobogtatták tábláikat, a nőknek autót, a férfiaknak tevét” felirattal.

     A melegek jogaiért is tüntettek félmeztelenül a Szent Péter téren, egy időben a melegházasság elleni franciaországi tüntetéssel. A három francia és egy ukrán nő a még álló karácsonyfa közelében tette szabaddá felsőtestét, miközben XVI. Benedek pápa az Úrangyalát mondta a Szent Péter térre néző ablakból.

image.aspx.jpg     Senki sem ünnepelte meg oly leplezetlenül a pápa lemondását, mint a Femen Mozgalom! Nyolc aktivistája turistaként lopakodott be hosszú kabátban a párizsi Notre-Dame katedrálisba és a szentmise közben, a Notre Dame fennállásának 850 éves alkalmából készült és kihelyezett harangokat kongatták meg félmeztelenül. Felsőtestükön és a hátukon a következő feliratok voltak láthatók: No homophobie (Nem a homofóbiára!), Crise de la foi (A hit válsága), Bye bye Benoit! (Viszlát, Benedek!). Egyikük a nyakán a francia Égalité (egyenlőség) szót mutatta az őket kísérő fotósoknak.

 jkspuzclj3.jpg    Amikor I. Kirill orosz pátriárka megérkezett Ukrajnába, a kijevi repülőtéren a tömegből kiválva, félmeztelenül futottak a pátriárka és a magasrangú ukrajnai egyházi vezetők felé, azt kiabálva az orosz egyházfőnek, hogy „Tűnj el!”. Egyikük hátán pedig ez a felirat volt látható: „Kill Kirill” („Öld meg Kirillt”). A mozgalom a Pussy Riot” punkegyüttes szintén templomi botránya kapcsán hozott bírósági ítélet elleni tiltakozásuk jegyében, láncfűrésszel vágtak ki egy keresztet, Kijev központjában.

     Az utóbbi hónapokban külföldön is igyekeznek bővíteni híveik táborát. A Femen kifejezett célja, hogy Európa legnagyobb és legjobban szervezett feminista mozgalma legyen, de saját bevallásuk szerint a világ több országában és Braziliában is van szervezetük.

     Tavaly ősszel Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök ellen tiltakoztak olasz nemzeti színekre festve magukat és bugyikat dobálva Rómában.

     Decemberben Fehéroroszország fővárosában, Minszkben tüntettek Alekszandr Lukasenko elnök diktatórikus hatalma ellen, ami után saját híreik szerint a fehérorosz KGB elrabolta aktivistáikat, egy erdőbe hurcolták, levágták a hajukat és olajjal leöntve őket, magukra hagyták.

     A lassan „internacionálissá” váló Femen Mozgalom, szinte minden ellen tiltakozik, ami nem egyezik elképzeléseikkel. Talán csak egyetlen közös vonás mutatható ki köztük, hogy (ismeretlen okból, de) mérhetetlenül utálják a mindenkori pápát és végtelenül vallásellenesek! – Hogy mitől?

(A szerk. összeállítása, internetes források nyomán)

 

xjdi2jnk5t.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr535220193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása