HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

wosli_381242_jpgtojpeg_530.jpg284. Aki nem veszi föl keresztjét minden nap, és nem követi Szent Fiamat, az nem méltó hozzám.

285. Szent Fiam tetteiben mindig az Atyát dicsőítette, s azért jött e világra, hogy általa az emberek is megdicsőítsék az Atyát. Ezért tanított meg bennünket a Miatyánkra, arra az imára, mellyel a legjobban magasztalhatjuk Istent. Imádkozd tehát gyakran, lassan és tagoltan, olyan érzülettel, ahogyan azt Fiam tanította!

286. Minden egyes engesztelő cselekedet „visszhangzik” az idők végezetéig.

287. Lesznek lelkek az égben, akik örök üdvösségüket egy ismeretlen lélek áldozatának s imájának köszönik.

288. Imádkozzatok, hogy el ne fáradjon azoknak a lelke, akik engesztelő imáikkal fenntartják a világot.

289. Gyermekem! Az áldozat-imádság a mennyben egy szó, ne akard ezt te kettéválasztani!

290. Áldozat-imádság az alapja minden erénynek és apostolságnak! Ez az egyetlen eszköz, mellyel az üdvözítő megváltás érvényre juttatható a lelkekben!

291. A kegyelmi állapot, hősi állapot! – Mert a kegyelmi állapot, gyakran azonos az áldozatkészséggel!

292. Ha fáj az, hogy valami okból nem tudsz imádkozni, ez a gyötrelem is imádság.

293. Mondjátok gyakran: Ó Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől, s vidd a menybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

294. Ha Istentől kérsz valamit, ne kívánj mást, mint ami Isten tetszése szerinti, és üdvösségedre válik.

295. Gyermekem! Ahol helye van az imának a napirendedben, ott van a helye Istennek is az életedben!

296. Nem állíthatod, hogy az ember képtelen munka közben is imádkozni. – Gondolj Szent Józsefre!

297. Aki nem imádkozik, nem kér és nem hálálkodik, az semmit se kap! – Tekintve, hogy te végül is mindenben szűkölködsz, legjobb ha folyvást imádkozol!

298. Ha jó szándék fűt, ez máris imádság; ha pedig mindenütt Isten jelenlétében jársz, jól is imádkozol!

299. Sokan egy életen át keresgélnek és elméleteket kreálnak, holott üdvösségükért csak az Evangéliumot kéne követniük, s tennék azt, amit Szent Fiam mond!

300. Az épületes-, istenes beszéd nem csak Isten dicsérete, de egyúttal imádság is.

301. Minden olyan imádság visszatetsző Istennek, melyben a lélek nem 'Nála jár'.

302. Az Isten jelenlétében eltöltött tíz perc alatt többet kapsz kegyelemben, mint Tőle távol töltött tíz év alatt.

303. Gyermekem! Az áldozathozatal gyakorta csak a sok „semmi” feláldozását kívánja (tőled is).

304. A fájdalom és az összhang megbomlása, az áteredő bűn következménye. Ez a világ azonban mulandó és nem végleges. A földi élet az érdemszerzés lehetőségét kínálja minden teremtett léleknek!

305. Sok mindent elhagyhatsz, de az Isten- és emberszeretet indíttatású imát el ne hagyd! Kövess engem!

_535_1_294.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr5013725612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása