HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

wosli_381242_jpgtojpeg_530.jpgÁldozat, imádság – a lélek készsége

262. Életemnek az imádság volt egyetlen vezérlő lényege és nem volt egyetlen pillanat sem, amit meg ne szenteltem volna imával.

263. Ha nem is mozgott az ajkam, mégis mindig az isteni dolgokról elmélkedtem.

264. Ezen szó által: AVE – ami az EVA fordítottja – megtudtam, hogy Isten mindenhatósága megőrzött engem a bűntől és minden nyomorúságtól.

265. Édesanyai szándékom, hogy rózsafüzérem tisztelői életükben, halálukban és haláluk után is áldást, kegyelembőséget élvezzenek. Szabadságot nyerjenek, hogy látók legyenek és ne vakok vagy kemény nyakúak, de egyenesek, hívők és tiszta lelkűek! Királyokká nemesüljenek, a fejükön majdan korona ragyogjon, s részesülhessenek az örök dicsőségben.

266. Nem lehet jó katolikus az, aki a szentolvasó kegyelmeit megveti! – Imádkozd a rózsafüzért!

267. Imádság és önmegtagadás nélkül semmilyen hivatásban nem tudsz igazán helytállni.

268. Senki sem köszönthet szebben, más üdvözlettel, mint azzal, mellyel a Legszentebb Szentháromság adta tudtomra az Istenanyai méltóságot: Ave Maria!

269. Hogy mily hatékony volt az első Üdvözlégy, arról az Evangélium tanúskodik.

270. Ne csak ajkatokkal, de szívvel-lélekkel forduljatok hozzám, ne legyen az a látszat, hogy: ez a nép csak szájával tisztel, de a szíve az távol van Tőlem!

271. Ó drága gyermekem, semmiben sem találsz felemelőbb örömet, mint az imádságban.

272. Addig ne imádkozz, míg el nem távolítod elmédből mindazt, ami akadályozhatná lelked Istenhez való emelését. – Imádság előtt tarts bűnbánatot!

273. Az ima olyan, mint egy illatos rózsaszál. Az illatát azonban csak az érzi, aki tiszta szívvel imádkozik.

274. Szent Fiam azt mondta, hogy szeressétek egymást és nem azt, hogy szeressétek a világot!

275. Ne feledd! Hogyha imádkozol, akkor Istenhez szólsz, ha pedig elmélkedsz, Istennel társalogsz.

276. Gondosan figyelj arra, amit Istennek mondasz és vésd elmédbe azt, amit Isten mond tenéked.

277. Nem kell mindig imát mormolnod, de mindig élj az imádság lelkületében!

278. Az imádság bensőségességének elmélyítője az alázat, a szívben lángoló Isten- és emberszeretet; a hitvalló élet, a bizalom és az összeszedettség.

279. Mindig és mindenben – az apostolkodásban is – kérd Szent József segítségét! Az életedben neked is végig kell járnod Betlehem sötét, ködös utcáit, hogy szállást keress az én Szeretetlángomnak, mely maga Jézus Krisztus. Ez a te személyes megbízatásod, melyet csak szeretetből késztetett imával, áldozatossággal és türelemmel végezhetsz!

280. A földi szenvedéseitek által összegyűjtött olajcseppjeiteket Szent Fiam egyesíti az Ő érdemeivel, és ezek vissza hullanak sok-sok lélek kialudt mécsesébe, sőt még a mécses nélküli lelkekre is ráhullanak. Szeretetlángomtól ezek tüzet fognak, s ennek fényénél sokan megtalálják az üdvösségre vezető utat.

281. Ha mindent megteszel amire képes vagy, Isten megteszi neked azt, amire képtelen lennél.

282. Isten, az Ige Megtestesülésére és az emberek megváltására az Angyali Üdvözletet választotta. Ezért azok is, akik környezetük vagy a nép erkölcseit akarják megjobbítani és Jézus Krisztusban megújítani, ezzel a köszöntéssel kérjenek engem!

283. Ha cselekedetedet jó szándék indítja – még ha sikertelen is –, a lelked képe szép. Ha azonban rossz szándék vezérel, akkor torz a te lelki világod!

_535_b0788_3d56570_xxl.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr4413725604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása