HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

 smm_04_530.jpg

j). Minden keresztet elfogadni. Határozzátok el magatokat – a kereszt drága barátai –, hogy mindenfajta keresztet válogatás nélkül hordoztok: minden szegénységet, igazságtalanságot, veszteséget, betegséget, megaláztatást, rágalmat, minden elhagyatottságot, minden belső és külső fájdalmat, miközben mindig arra gondoltok: „Kész az én szívem, Istenem kész az én szívem!”

  Készüljetek fel tehát arra, hogy elhagynak benneteket az emberek, az angyalok, sőt bizonyos tekintetben maga az Isten is! Ám, mindezen szenvedések közepette is legyetek szilárdan meggyőződve arról, hogy ez az Isten dicsőítés legmagasabb foka és a kereszt igaz barátjának legtisztább boldogsága!

  k). Mire kell tekintetünket folyton irányítani? Először: Figyeljétek Isten tekintetét! Úgy tekint le a mennyből a föld gyermekeire, mint egy hatalmas király, aki a csata forgatagában bátorítja és dicséri őket. Éles tekintete látvánlátja a nagy emberek tetteit, a gazdag fejedelmek kincseit, vagyis mindent, amit az emberek fontosnak és elérendőnek tartanak - jóllehet, mindez Isten szemében gyakran utálat tárgya.

   Akkor hát Isten kire tekint tetszéssel és örömmel? Miről számoltatja be az angyalokat s még az  ördögöket  is? Nos, annak az embernek a küzdelmeiről, aki Istenért harcol a pénz csábító hatalmával szemben, a világ- és a pokollal szemben, sőt még önmagával szemben is. Az olyan emberről, aki örömmel és szeretetből hordozza keresztjét. „Nem láttad-e a földön azt a nagy csodát, amit az egész mennyország álmélkodva szemlél?” – kérdezi az Úr a sátánt. „Nem láttad szolgámat Jóbot, aki értem szenved?”

   Másodszor: Figyeljétek a hatalmas Úr kezét! Ugyanaz a kéz, mely egy csatában képes százezrekre lesújtani, tudta nélkül egyetlen hajad szálát sem engedi kihullani. Az a kéz, mely Jóbot oly keményen sújtotta, benneteket gyengéden érint. Ugyanazzal a kézzel teremt nappalt és éjszakát, világosságot és sötétséget, kellemest és kellemetlent. Megengedi, hogy a szabadakarat bűnöket kövessen el, hogy benneteket mások sértsenek; mégha nem is akarta azok gonoszságát. Ha tehát valaki szidalmaz benneteket és mint Dávid királyt kövekkel dobál meg, akkor gondoljátok ezt magatokban:

„Ne álljunk bosszút, hagyjuk rá, mert az Úr engedte meg, hogy így cselekedjen hisz, minden szidalomra rászolgáltam és Isten joggal büntet. Ez az ember aki sértőn beszél vagy cselekszik velem, Isten küldötte, az ő irgalmassága nevében állt elő. Ne vessük meg tehát Isten irgalmasságát azáltal, hogy szeretetteljes csapásainak ellenszegülünk, mert különben még az örökkévalóságra halasztja igazságosságának szigorú feddését!”

   Nézzétek, miként tart fenn benneteket a mindenható és végtelenül bölcs Isten. Megaláz és fölemel, karjával gyöngéden és erősen elér életetek egyik végétől a másikig! Gyöngéden, mert nem engedi meg, hogy erőtökön felül kísértsenek és gyötörjenek benneteket. Erősen, mert hatalmas kegyelmével támogat titeket, mely kegyelem a kísértések erejének és időtartamának felel meg. Hatalmas karja – a Szentlélek szavai szerint – oltalmatok lesz, ha a szakadék szélén álltok, kísérőtök az úton, árnyék lesz a hőségben, védelem az esőben, ruha a hidegben, kocsi a fáradtság idején, segítségtek a kellemetlenségek közepette, amelyek mind-mind érhetnek benneteket. A Gondviselés lesz egyetlen kikötőtök a vihar idején, mely végső pusztulással fenyeget benneteket!

   Harmadszor: Szemléljétek Jézus Krisztusnak, a Megfeszítettnek sebeit és fájdalmait! Ő maga mondja nektek: „Ti mindnyájan, akik azon a keresztúton jártok, melyen Én haladtam, szemléljetek és nézzetek Engem. Szemléljetek testi szemetekkel, nézzetek lelki szemetekkel és gondoljátok át, hogy szegénységtek, mezítelenségtek, fájdalmatok és elhagyatottságtok hasonlít-e az enyémhez. Szemléljetek Engem, ki türelmes és ártatlan vagyok, ti pedig panaszkodtok, holott bűnösök vagytok?eglmmtnymtio_saint-louis-marie-grignion-de-montfort_530.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr884064391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása