HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Az egészséges életmód "hátránya"

A 80 feletti amerikai házaspár már hatvan éve élt együtt.

Naponta együtt mondták a Rózsafüzért, és a Szentmisét sem mulasztották el soha. Sose voltak gazdagok, de megéltek, mert beosztottak minden fillért.

Koruk ellenére az egészségükre nem panaszkodhattak, leginkább az asszonykának köszönhetően, aki mindig kimondottan egészséges élelmiszert tett az asztalra, gondja volt az egészséges életmódra és a diéták betartására.

Egy napon azonban unokáikhoz utazván, repülőbalesetet szenvedtek és a mennyben találták magukat.

A Menny kapuján Szent Péter beengedte őket, bevezetve a párt egy csodálatos otthonba, ahol minden arany és selyem volt, teljesen felszerelt konyhával, vízeséssel a fürdőben.

A szekrények tele voltak finomabbnál finomabb ruhákkal és így tovább...

Szent Péter csak ennyit mondott: "Ez itt a ti új otthonotok!"

Az öregember megkérdezte Pétert, hogy mennyibe fog ez nekik kerülni? "Semmibe! Ez a ti jutalmatok Isten Országában!" – válaszolt Péter.

Az ember kinézett az ablakon és olyan gyönyörű pázsitú golfpályát látott, melynél szebb nincs a földön. Meg is kérdezte: "És mibe kerül egy játék ezen a pályán?"

"Testvéreim! De hiszen ez a Mennyország! Akár minden nap játszhatsz ingyen, amennyit csak akarsz!" – válaszolta Péter.

Az öregnek, csak nem ment a fejébe, és megkérdezte: "Szent Péter atyám, mivel érdemeltük ezt ki?"

"Ó gyermekeim! Az Egyház-, az egymás iránti- és a rózsafüzérezéshez való hűségtekkel!"

Átmentek az étterembe, ahol terített asztalokon csodálatos ételek sorakoztak. Nagy sztékek, sült oldalas, libamáj saját zsírban, kaviár, tengeri herkentyűk, egzotikus desszertek tejszínhabbal, mindenféle gyümölcs, s pompás italok, bele értve a sört is.

"Nehogy újra kérdezz! – szólt Péter előre. – Ez itt a Menny, minden ingyenes, és a Ti kedvetekre van!"

Az ember körülnézett és idegesen tekingetett a felesége felé.

"Ez igen! De hol vannak a zsírszegény ételek, a centrifugált zöldséglevek, a koffeinmentes kávé és a gyógyteák?"

"Mindenből a legjobb van itt, és bőségben van, annyit és olyat ehetsz, amit csak akarsz, mégsem leszel se kövér, se beteg! Értsd meg, ez itt a Mennyország!" – magyarázta Péter türelmesen.

Az ember csak mormogott: "És nem kell folyamatosan letornázni sem?"

"Tornázni, kocogni csak akkor, ha éppen van kedved!" – volt a mosolygós válasz.

"És cukorszint-mérés sincs, sem vérnyomás ellenőrzés?"

"Itt ez szükségtelen! Egyetlen dolgotok, hogy élvezzétek az öröklétet, a Teremtő ajándékait!" – erősítette meg Péter.

Erre az ember csúnyán nézett a feleségére, és ezt sziszegte: "Látod anyjuk? Ha te nem erőlteted a nyamvadt diétáidat, akár már 10-20 éve is itt lehetnénk...!"caminando-tierras-del-paraiso-l-iomog_530.jpeg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr7613693154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása