HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Ifjúkori hányódtatások

cortonai_szent_margit_kep1.jpg     Margit, az umbriai Lavianóban született 1247-ben, egyszerű földműves családban. Jámbor anyja (neve ismeretlen) nagy szeretetben és istenfélelemben nevelte, belé plántálva az imádság iránti szeretetet. Volt egy Bartolo nevű bátyja, aki a Szentföldre ment harcolni és eltűnt, valamint egy Adriana nevű nővére is, akinek sorsa ismeretlen.

     Margit lelki fejlődése nagy hirtelenséggel megtört hétéves korában, amikor édesanyja meghalt. Apja – Bartolomeo Tancredi  két év múlva elvett egy másik nőt, aki azonban nem lett a gyermek második anyja, sőt még apjának sem engedte meg, hogy törődjék a kislányával.     Mindez a lelki trauma akkor érte Margit személyiségét, amikor a legmegértőbb szeretetre lett volna szüksége.

     Ahogy Margit fejlődött, egyre jobban kibontakozott rendkívüli szépsége (mostohája bizonyára féltékeny is volt rá). Ennél fogva nem csoda, ha tizenhat évesen már nem tudta kordában tartani a fiatalságnál óhatatlanul jelentkező , az önállóság-, az elismerés- és a szeretet utáni éhségét. Hamar felfigyelt arra, hogy a férfiak megnézik, és ő akár a tekintetével is befolyásolhatja viselkedésüket. Ez nagy könnyelműségekre ragadtatta, melyet ő „szeretet-pótlásnak” fogott fel. Ezen „flört-sikerek” önteltségében – és az anyai tanácsok hiányában egyik pillanatról a másikra elhagyta a szülői házat, és egy Arsenió nevű történészi kutatások szerint viszont  Raniero Del Pecora a montepulcianói Plazzo fiatal urának kedvese lett. A főúri család, látszólag kedvesen fogadta a "kis kedvest", mert azt remélték, hogy a "párkapcsolat" mérsékelni fogja a fiatalúr kicsapongásait. Házasságról természetesen hallani sem akartak!

980.jpg     Az egyszerű parasztlány, egyszeriben drága aranyláncokkal díszített ruhákba öltözött, kilovagolt a kutyája kíséretében, vagy díszhintón járt és látványosan büszkélkedett eltartója gazdagságával.

     A feltűnősködés mellett azonban, lassan megmutatkozott nála valami más is, amely bizonyára még a Szent Keresztségből maradt pislákoló zsarátnok volt a szívében. Talán olykor édesanyja emléke is felsajdult benne, egy-egy érzés a gyermekkor szépségéből, az imádság illatából, a szentáldozás meghittségéből. Úgy derengett emlékeiben, hogy egyszer nagyon megrendült egy Bűnbánó Magdolnát ábrázoló templomi képen, amint mélységes fájdalommal tekint Krisztus Keresztjére! Margit ennek kapcsán, egyre inkább ellentmondást érzett a javakban dőzsölő élete és a szegények kilátástalan g_traversi_margherita_da_cortona_reszlet.jpgnyomorúsága közt. Lelkivezetője feljegyzéseiből ismerjük, hogy lelkiismeretének egyre égetőbb furdalásait a szegények és betegek támogatásával próbálta csillapítani.

     Közel tíz évig, ilyen „rendezetlen” és lelkében egyre nyugtalanítóbb állapotban élt. Margit eközben érett nő lett, és már volt egy kislánya is (más források szerint fia).

(folyt.) (Felhasznált forrásokat lásd az első részben!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr547628162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása