HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Felajánlás Mária Szeplőtelen Szívének 1
meg_mire_vartok_2017-fatima_530_1.jpg167569_134457956617173_3458074_n.jpg     Önmagunkat Mária Szeplőtelen Szívének szentelni azt jelenti, hogy Mária szűzi tisztaságú kezei által, az anyaság, a szeretet és irgalom prizmáján keresztül Istennek szenteljük. II. János Pál pápa a felajánló imát ezzel a mondattal kezdte: "Közbenjárásodért fordulunk hozzád Istennek Szent Anyja." Itt egy régi görögül írt imáról van szó. S amit most így fordítunk: "közbenjárásodért" (sub tuum praesidium), az eredeti görög szövegben így áll: "irgalmadért .... "  
     1982. május 13-án, pontosan egy évvel a II. János Pál pápa ellen elkövetett merénylet után, a Szentatya Fatimában ünnepélyesen felajánlotta a világot Mária Szeplőtelen Szívének. Ezt követően azt ajánlotta az egyháznak és egyenként a híveknek is, hogy tegyék meg ugyanezt a felajánlást. "Mennyire fáj mindaz, ami az egyházban és az egyes emberekben ellenkezik a szentséggel és az önfelajánlással." - mondja Péter utóda.
     Az önfelajánlás nem csupán kiváló eszköze a Cova da lriai üzenet megvalósításának, hanem magába az üzenet magvába helyez bennünket. Ha megértjük az önfelajánlás teológiai és lelkipásztori időszerűségét, akkor nem nehéz megláttatni, mennyire megalapozott a világ-, az országok-, egyházmegyék-, a plébániák-, a mozgalmak-, a szervezetek-, a családok- és az egyének önfelajánlása.
35586702.jpgMiért szentelhetjük magunkat Szűz Máriának, egy teremtménynek?
 – Azért mert Ő az egyetlen szeplőtlen teremtmény, Ő az Istenanya! Mária kivételes módon egyesült az Igével, istenanyasága révén egyedülálló kapcsolatban van vele, és nem kevésbé egyedülálló módon kapcsolódik a megváltás művéhez is. Minden esetben, amikor Mária Szeplőtelen Szívének szenteljük magunkat, Istennek szenteljük magunkat, és ezt nemcsak az egyetlen közvetítő, Jézus Krisztus által tesszük meg, hanem annak közvetítésével is, akit Ő társul vett magához a megváltás művében, vagyis Édesanyja, az egyház Anyja által, aki a feltámadt Krisztus oldalán királynői méltóságot nyert.
A felajánlás szükségessége és fontossága szempontjából, hangsúlyozni kell, hogy nem valami mellékes dologról vagy áhítatgyakorlatocskáról van szó (persze itt nem az Aquinói szent Tamás által meghatározott "áhítatról" beszélünk), hanem egy olyan tettről, amely a kereszténység lényegében gyökerezik, vagyis Mária közvetítése és keze általi Istennek szenteltségről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr135652865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása