HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A Szeplőtelen Szív 2
meg_mire_vartok_2017-fatima_530_1.jpgimaculado_coracao2_300.jpg     Szűz Mária Szeplőtelen Szíve nem úgy áll előttünk Fatimában, mint az egyház karizmáinak egyike, hanem egyetlen egységet alkot az egyház összes karizmáival.
Ha Szűz Mária az egyházban "Istenanyai vonásainak szent(ségi) jelenléte", akkor ezt semmi sem jelképezi jobban, mint a szív.
Mária lángoló Szíve mindannyiunk számára Őt magát, elsősorban a lángoló szeretetét jelenti. A Szív, amely az Isten és emberszeretet hordozója, a Szeplőtlen Szívben égő Szeretetláng, mely maga Jézus Krisztus. Mária Szívének szubjektív vonásait tekintve gondoljunk arra, hogy a Szentlélek teljes mértékben birtokolja a Szűzanyát, a Szeretet Lelke egészen betöltötte a szívét, akaratát, érzületét, a maga fizikai mivoltával és kisugárzásával együtt.
     Amikor tehát Mária Szívéről beszélünk, akkor nem valamiféle többlet értékről van szó Máriában, hanem Ő magáról a Szent Szűzről, aki irgalmas és szerető Anyaként jelenik meg Fatimában, hogy tolmácsolja az emberiség menedékét: "Isten meg akarja alapítani a földön Szeplőtelen Szívem tiszteletét, hogy megmentse őket".
     Fatimában, bár központi szereppel bír a Szív – mégsem Mária Szíve jelenik meg –, hanem a Szűzanya, mint a Rózsafüzér Királynője mutatkozik be, aki a jelenések kiemelkedő pillanataiban kitárja kezét és megmutatja Szeplőtelen Szívét. Mintha ezzel akarná kifejezni, hogy az üzenetet anyai Szíve küldi számunkra. Ily módon Szűz Mária az "anyaság és az irgalom" nagy jeleként mutatkozik meg és arra hív, hogy vele együtt tökéletes egységre lépjünk az Atyával és a Fiúval. A fatimai üzenet minden eleme szoros kapcsolatban van Mária Szívével. Nemcsak egyszerűen imádságra szólít fel, hanem közbenjáró imára hív, melyet szükségképpen az ő Szíve közvetít. Itt nem általában az engesztelésről van szó, hanem a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ellen elkövetett bűnök külön engeszteléséről, vagyis arról, amit az anya és megváltó-társ ellen követnek el. Ugyanígy, a rózsafüzér nem csupán újabb ajánlása az áhítatnak, hanem benső lelki elmélyülés, melyet az első szombatok gyakorlásával lehet elérni .
     Nagyon fontos, hogy a Szűzanya Szívéből áradó fénysugár (Szeretetláng?) világítja meg a fatimai jövendöléseket, a pokol látványát, a bűn misztériumát, a bennünket fenyegető csapások megszűnésének lehetőségét és végül, Mária Szívének győzelmét.
     Fatima jelentőségét az egyház Anyjának Szíve adja meg! A Szeretetlang bevilagitja a vilagot_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr985652858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása