HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A világ legnagyobb horderejű Mária-jelenésének története

A KEGYKÉP TOVÁBBI TÖRTÉNETE 1930-1979-ig

205.pngIsten Szentséges Anyja, 1531-es megjelenésével létében mentette meg a mexikói népet. Nem csak a hódítók túlkapásait fékezte meg, hanem az üdvösség reményét kínálta fel sokat szenvedett gyermekeinek. A mexikói nép ki is fejezi háláját Krisztus Királynak és a Guadalupei Szent Szűznek. Ez a bensőséges hit nem tetszik az egyházellenes erőknek, mert így nem képesek kifejleszteni azt a "szocialista embertípust", melyet a liberál-marxista utópisták elterveztek. Mint ismeretes, sokszor és sokakat képes megtéveszteni a "hazugság atyja", hogy pusztulásba vigye az egyéneket és társadalmakat. Napjainkban is ádáz harc folyik minden egyes lélekért, bevetve a csábítás és megtévesztés minden eszközét! Érdekes jelenség, hogy a sátán és csatlósai, mindenkor a Római Katolikus Anyaszentegyház létében látja és láttatja győzelmének akadályát. Nincs mexikói család, melyben ne lenne központi helyen a Guadalupei Szűzanya csodálatos képe.

1931. A jelenések négyszázadik  jubileuma.
1932. A mexikói kormányzat igyekszik elnyomni a katolikus zarándoklatokat.
1933. december 10. XI. Piusz pápa ünnepélyesen megkoronázza a Guadalupei képet.
1933. december 12. XI. Pius pápa a Guadalupei Miasszonyunkat újra Latin-Amerika Védasszonyának nyilvánította.
1936-ban a Mexikóban élő Fritz Hahn professzor két rostszálat vett ki a kép anyagából, hogy azokat megvizsgálja, de sem a kép rostszálain, sem magukban a rostokban nem talált festék nyomokat.
1946. Vizsgálatok bizonyították, hogy a Guadalupei kegykép nem festmény, mert semmiféle ecsetvonás vagy festék nyoma nem található rajta. 
1951. Carlos Salinas megvizsgálta a képet, és a szemekben újabb visszatükröződő „portrékat” vett észre. Ettől a pillanattól kezdve, több mint húsz szemészorvos és optikai szakember vizsgálja meg a kép szemeit, melyek az élő emberhez hasonló háromdimenziós tükröződést mutatnak.
Juan Diego(1).jpg1955. december 11. Közzétették, hogy a Szűzanya képének szemében Juan Diego képe látható. perspektiva.jpgA szemekben tükröződő képek alapján világossá vált továbbá, hogy a rózsa-csoda pillanatában jelenlévők tükröződnek a kép szemében – tehát a Szent Szűz személyesen is jelen volt a csodás virágok átadásakor –, nem csupán képként. 
1956. május 26. Dr. Javier Torroella, szemész és sebész, aláírta az első orvosi igazolást, amely elismeri, hogy a Szent Szűz szemében tükröződő emberi alakok pozíciója megfelel a "háromszoros Purkinje-Samson" optikai törvénynek. Ugyanebben az évben egy másik szemész, Dr. Rafael Torrija Lavoignet is vizsgálatokat végzett szemtükörrel és igazolta, hogy emberi alakok láthatók mindkét szem szaruhártyáján. A pozíció és az optikai torzítás jellemző a normális emberi szem háromdimenziós tükröződésére, egyben megjegyezve, hogy megmagyarázhatatlan egy két dimenziós képen "élő" szemet vizsgálni.
1957. május 10-én Neves szemészek és újságírók (J. Carlos Salinas Chávez, Francisco de la Mora Tapia, Manuel de la Mora Ojeda és Rafael Javier Torroella Torija) aláírásukkal, nyilatkozatban tették közzé az eddigi megállapításokat igazoló vizsgálati eredményeiket. 
1958. május 26-án újabb szemtükrözéses vizsgálatnak vetették alá az eredeti kegyképet.
1959. február 21-én Dr. Ernestina Zavaleta aláírt egy kutatási dokumentumot, melyben kifejtette, hogy a Guadalupei Szűz szemének vizsgálatát, csak a két szem együttes tükröződéseinek jellemzőivel lehet tökéletesen kiértékelni. 
1962-ben, Behrens amerikai orvosházaspár vizsgálta meg a Guadalupei Szent Szűz szemét, melynek során 25 nagyítást készítettek.
1963. A kormány szobrot emeltetett Juan Diegonak Cuautitlanban a szülőhelyén. 
1966. május 31. VI. Pál pápa aranyrózsát küldött a Guadalupei Szűznek. 
1975. A képet átvitték a talajsüllyedés miatt veszélyessé vált régi szentélyből a mellette megépült új, modern katedrálisba. A régi épület süllyedése azonnal megszűnt.
1976. október 12-én a pápa bazilikává nyilvánította az új szentélyt.
alakok a szemben 1.jpg

alakok a szemben 2.jpg1979. februárjában, számítógépes mérnökök új digitális képalkotó technológiával kiszűrték a kép "zajait" és sorra vették a "titokzatos alakok" kilétét. Juan Diego szinte félmeztelenül ül, látható még egy idősebb szakállas fej, majd egy kalapos indián és egy fekete fiatalember.

1979. május 7-én Smith és Callaghan tudósoknak hosszas erőfeszítés után sikerült elérnie, hogy a képet az üveg nélkül is megvizsgálhassák.

1979. II. János Pál pápa meglátogatta a Guadalupei Szent Szűz kegyképét és egy arany diadémot ajándékozott a Szűzanyának.
1979 májusában a NASA szakemberei Jody Brant Smith professzor esztétika és filozófia (Pensacola Főiskola) és Philip Serna Callahan biofizikus (University of Florida), infravörös sugárpásztázással megállapították, hogy a színek spektruma egyetlen földi elem színképével sem azonosíthatók be. Úgy tűnik, hogy a színhatások nem festék-, hanem különböző spektrumú hangolások eredményei.

jim_creighton.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr335854641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása