HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A szenvedés és a mennyei légkör
mond_chiara_220.jpg     A történet feldolgozásában némi elírás történt: Chiara Badano a "Luce" nevet a Fokoláre mozgalom alapítójától kapta, nem sokkal halála előtt, 1990-ben. A mozgalomban gyakran kaptak új nevet  a tagok Chiarától és Életigét is. Chiara Luce Badano életigéje a következő volt: "Aki bennem marad és én őbenne, az bő termést hoz." /Jn 15,5/  A hibáért, elnézést kér a szerkesztő!

     Állapota napról-napra romlott. A gyakori infúziók miatt tönkrementek a vénái, végül a hüvelykujjában találtak még egy jó erecskét, de nem szabadott elmozdítania három napig. A tűnek pillangó formája volt. Egyik este Chiara Luce ezt mondta: „Egy kis próbatétel ez számomra, bár nagyon fáj és ösztönösen szeretném megmozdítani az ujjamat. Ekkor, hogy legyőzzem a kísértést, azt mondtam magamnak, hogy ez a pillangó a Jézus fején a töviskorona egyik tövise."
bet_chiaralucebadano1.jpg     „Emlékszem – meséli Ruggero –, egyik nap jött hozzánk az egyik rokon orvos, hogy beadja neki a morfiumot. Meg is történt. Következő alkalommal Chiara azt mondta neki: 'Mauro, ezentúl nem szeretném, hogy beadd a morfiumot! ‒ Ő nagyon elcsodálkozva kérdezte: 'De, hát miért nem?' ‒ 'Mert én csak a fájdalmat tudom felajánlani Jézusnak, az akarat nélküli állapotomat meg nem! Mivel nem engedte, attól kezdve egyáltalán nem is kapta. Kis dózisú nyugtatókat igen, de azok csupán 5-10 percig hatottak. Volt szegénynek mit felajánlania Jézusnak!”
„Ha nem vagyok magamnál, mi értelme van az életemnek?” ‒ mondta.
bet_2fac_530.jpg     Élete hátralévő hónapjait Sasselóban, a szülői otthonban töltötte. Szülei és nagynénje ápolták.
Kis szobájában volt egy keresztre feszített „elhagyatott Jézus”, alatta felirattal: „Jézusom, bízom Benned!” Egy kép, mely Saint Exupéry kis hercegét ábrázolta, alatta az ismert felirattal: „Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”
     Egy Szent Klára és egy Fatimai Szűzanya szobor, egy vöröslő naplemente kép és egy írás, Chiara Lubichtól: „Szeretni, mindig szeretni, mindenkit szeretni, hogy minden nap végén ezt mondhassuk: mindig szerettem.” És persze sok értékes könyv.
A telefon mellette, melyen át másokat hallgatott, biztatott és szeretett.
     Egyik nap édesanyja kiáltást hallott. Odasietett. Leizzadva, szorongva találta. „Anya! Itt volt az ördög!” ‒ mondta. Édesanyja azonban megnyugtatta: „Ne lepődj meg, mert az ördög a legszebb lelkeket akarja elvinni, de ne félj, mert Jézus veled van!” És Chiara Luce nyomban megnyugodott.
     1989. július 19-én megállíthatatlan vérzés lépett fel. Kórházba szállították. Elkezdték a vérátömlesztést. Az orvos látva a helyzet súlyosságát, elmondta a szülőknek, hogy 10 perc alatt döntsenek afelől, hogy kapja-e a transzfúziót, mert ha most abbahagynák, Chiara fájdalommentesen elindulhatna…
szu_dsc09109-2-530.jpg     A szülők imádkoztak, hogy az orvos jól döntsön, aki folytatta a vérátömlesztést. Chiara így mesélte el átélését: „Tegnap ott voltam a kapuban, de a kapu még nem nyílt ki…Ne sírjatok miattam. Jézushoz megyek, hogy másik életet kezdjek. A temetésen nem szeretném, ha sírnának az emberek. Én azt szeretném, hogy hangosan énekeljenek.”
     Az orvosok kíváncsiságát is felkeltette, érdeklődéssel nézték a lányt és a szüleit: „Figyeltük őket – vallja be a Regina Margherita kórház egyik orvosa – mert nem tudtuk megérteni, hogy hogy nem veszítik el a reményt. Hárman voltak, de én egynek láttam őket.” (folyt.) (Források az első részben!)bet_hvo4v_x530.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr7710426588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása