HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A családi háttérsassello-4.jpg
mond_chiara_220.jpg     Chiara Luce szülei fiatalként az olaszországi Genovától 60 km-re, az 1287 méter magasságban fekvő Sassellóban éltek. Bár óvodába is együtt jártak, felserdülve egy ideig nem találtak egymásra. Ennek elsődleges oka, hogy míg a leendő édesanya Maria Teresia Caviglia szeretett táncolni, apja Ruggero Badano a legkevésbé sem, így különböző társaságba jártak, jóllehet a templomban rendszeresen látták egymást.
     Maria Teresia Caviglia egy nyolc gyermekes családban nőtt fel, tehát közösségi, gyermekszerető lány volt. Az élelmiszeripari szakmában szerzett oklevelet.
     Édesapja egy textilüzletben volt kifutófiú, majd később kamionsofőr. Szerette a munkáját, mert ahogy mondogatta: „a maga uraként” élhetett.
Közben persze mindketten keresték a párjukat annak ellenére, hogy Ruggero már kezdetektől szerette Mariát, csak zárkózottsága miatt nem volt képes érzelmeinek kifejezést adni. Maria ebben is az ellentéte volt: nyitott, talpraesett, derűs és gyengéd egyénisége sokakat magával ragadott ‒ olyannyira ‒, hogy már jegyben járt egy rendes fiúval, amikor Ruggeróval végre egymásra találtak. A két értékes és mély lelkületű ember, egyszeriben nem csak rácsodálkozott egymásra de Isten előtt is végleges társaivá is lettek a Házasság Szentségében.
     Nagy fájdalmukra házasságuk első tíz éve gyermektelenségben telt el.
Erről az időszakról így vall Maria Teresia:
"Mindent, ami történt velem, Isten akaratának tekintettem. Ő szeretett engem, így a meddőség is szeretet volt.”
     Ruggero ezt másként fogadta. Számtalan családot látott maga körül, gyermekzsivajban, és ezt nagyon hiányolta maga körül és mély lelki fájdalommal töltötte el.rocche_chiese-religione-santuari-icone_530.jpg
     Egy napon Ruggero ‒ nem első ízben ‒ elzarándokolt a Rocche-i kegyhelyre. Újra bensőségesen imádkozott egy gyermekért. És íme, egy hónap múlva a várva várt esemény jelentkezett. Isten meghallgatta könyörgésüket.
     Maria Teresia ekkor már 37 éves volt, így óvatosnak kellett lennie állapotában. Ruggero természetesen minden módon kímélte feleségét, még a lépcsőn is karjában vitte fel. Erről így mesél: „A feleségem iránti szeretetem ‒ megvallom ‒ még tovább fejlődött abban a kilenc hónapban, amiként az Úr iránti hálám is."
gyer_0017_300.JPG     Chiara Luce 1971. október 29-én született meg, kisebb komplikációval. Kicsiny, szép és pufók baba volt.
Az édesanya határtalan boldogságában, szinte sokkos állapotba került. A boldog szülők számára „fényként” ragyogta be az életüket, és mindketten tudatában voltak, hogy gyermekük Isten ajándéka, így elsősorban az Ő gyermeke. (folyt.) (Források az első részben!)gyer_chiara-luce-badano-with-her-parents530.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr9010423498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása