HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

jelenesek_hiteles_545.jpgBevezető 7

    Az Újszövetség jelei között sajátos helyet foglalnak el a Mária-jelenések.
     Hitünk írott forrása a Szentírás, nem szól a Mária-jelenésekről, de a keresztény emlékezet nyilvántartja és dokumentálja ezeket.
     Amikor a Mária-jelenéseket vizsgáljuk és az üzenetüket meg akarjuk érteni, először a bűn titkáról és a bűn elhatalmasodásáról kell szólni, ami-ként az előzőekben hallhattuk.
utolso_idok_jelei_1.jpgA Mária-jelenések ugyanis az elhatalmasodó bűnre, s annak elhatalmasodó következményeire figyelmeztetnek, s amiként Fatimában elhangzott, győzedelmesnek ígért harcot hirdetnek.
     A jelenések és üzenetek a Magasságos Isten közbeavatkozásaiként értelmezhetők, hiszen Isten atyai szíve nem közömbös, hanem sebezhető! Szeretetét és fájdalmát kiáltja a bűn rombolása, a világ és az egyház szenvedése miatt. A hiteles üzenetek lényegében sürgető buzdítások arra, hogy az emberek visszahelyezzék életük középpontjába Istent. Erre figyelmeztetnek a Mária-jelenések, és ehhez a harchoz kínálnak konkrét eszközöket és kegyelmi erőt!
     A történelem máig legnagyobb jelentőségű Mária-jelenése 1531-ben volt a mexikói Guadalupéban, melynek köszönhetően Közép- és Dél-Amerika keresztény hitre tért. Én azonban egyenlőre csak a „Mária-korszak” nagyobb eseményeivel foglalkozom!
     Az Egyház 1830-tól kezdődően tizenegy Mária-jelenést fogadott el hitelesnek: 1830. Paris, 1846. La Salette, 1858. Lourdes, 1871. Pontmain, 1879. Knock, 1917. Fatima, 1932. Beauraing, 1933. Banneux, 1947. Tre Fontane, 1953. Szirakúza és 1961. Mária Szíve Szeretetlángja.
     A Mária-jelenések célja az evangelizáció, a lélekmentés és az Egyház lelki újjászületése. A feladat világméretű és történelmi léptékű. A Szűzanya arra biztat, hogy minden ember, minden család és közösség, aki hallja szavát, és válaszolni kíván felhívásaira, vegye igénybe az általa kínált esz-közöket ‒ a rózsafüzért, a skapulárét, a Csodásérmet, Szíve Szeretetláng-ját, és ajánlja fel önmagát Szeplőtelen Szívének.
     Ez az önfelajánlás a Szent Szűz ígérete szerint sok védelemmel és kegyelemmel jár. Ezekről az egyházilag jóváhagyott jelenésekről, üzenetekről, felajánlásokról és kegyelmi eszközökről hallhatunk az elkövetkezendő sorozatomban! 
     Adja Isten, hogy az új műsorsorozat hatására minél több lélek és keresztény család újuljon meg hitében, szentségi életében és bensőséges Mária-tiszteletében, mely végső soron a Mária Rádió célja!

Isten Szentséges Anyja könyörögj érettünk és áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre! Amen.

A következő előadásom témája a Csodásérem története lesz!
Köszönöm figyelmüket!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr498744542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása