HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS
A Szeretetláng magyarországi kibontakozása
 
     Korrajzként előre kell bocsátani, hogy a 60-as évek légköréről beszélünk és a megfélemlített egyházról teszünk említést. Nem szabad felednünk, hogy csak 1961-ben (a Szeretetláng közlések kezdő évében) 35 papot és 30 világi apostolt tartóztattak le és ítéltek több éves börtönbüntetésre! De sokan hunytak el balesetnek, öngyilkosságnak, rablótámadásnak álcázott veretésekbe, kínzatásba! Még a börtönökben és elmegyógyintézetekben sem volt senki biztonságban. A kihallgatások és gyötrések során elhunytak halál okát cinikusan „heveny szívelégtelenségnek”, a tüdejükbe csapvizet vetetetteknek „tüdővizenyőt”, vagy embóliát diagnosztizáltak. A hatvanas években, még sorra végezték ki az ötvehatos szabadságharcosokat és a szocialisták az emberi jogokról akkor még hallani sem akartak! E jogok elismert bajnokává már csak akkor váltak, amikor már az emberiség ellen elkövetett bűntettek miatt „ők” kerülhettek volna sorra! 
    Az általános félelem mételyező füstje, beszűrődött a gyóntatószékek szentségi félhomályába is. Nyilvánvaló, hogy abban az időben egy magán-kinyilatkoztatás, amely nem kevesebbet állított, minthogy az egész emberiséget kívánja szívében megérinteni, ez az „internacionalizmus” a legkevésbé sem tetszett az internacionalistáknak! 
    A Szeretetláng üzenete – mint Magyar Ügy –, még „asszonybeszédként is” gyanakvást kelthetett a gyóntatókban, különösen azok körében, akik már megjárták az alattomban működő államapparátus kegyetlen árnyék-világát. Senki sem tudhatta, hogy melyik gyónó az, aki csupán "ki akarja kóstolni” a hozzáállásukat. A kort nemismerők jegyezzék meg: hogy kevesebbet is "összeesküvésnek, vagy kémkedésnek" ítéltek, melyért akár akasztottak is, de minimum hosszú börtön járt!!!
Mindazáltal a fentiekből természetesen következő veszélyérzet, félelem és beijedés egyáltalán nem volt jellemző a Szeretetláng kiválasztottjára! 
Kindelmann Károlyné Erzsébet asszonyt, özvegyen hat gyermekével minden megélhetéstől megfosztották az 1948-ban végképp teret ügyeskedett kommunisták. Rendszerint minden munkahelyéről elbocsátották „klerikális beállítottsága” ürügyén. Kétszer is ki akarták telepíteni az 50-es években, ezek ellenére kitartott hitelvei mellett és gyermekeit beíratta a rendes iskolai hittanra, a Mindszenty ellenes gyűjtőívet sem volt hajlandó aláírni! 
Hogy végülis mi az amitől Erzsébet asszony valóban nagyon félt és szenvedett emiatt? Ez, az égi párbeszédekből következően az volt, nehogy maga "megtévesztett és másokat megtévesztő legyen" (III/190)!
     A BM, természetesen megfigyelte, nem csak Erzsébet asszonyt, de azt is akivel kapcsolatot tartott, így e sorok íróját is! Erre egy példát mesélek. 1981-ben (!) egy Németországban szolgáló lengyel pap (Andrasz Michalek) találkozni szeretett volna Erzsébet asszonnyal. A Szeretetláng ügyében ismert németországi nővért Róth Annát kérte meg a találkozás elősegítésére. Ő egy budapesti hölgyet (Jákóné Anit) hívta fel a lehetőség megszervezésére. Az asszony azt válaszolta, hogy ezt csak a "Tiboron keresztül lehet lebonyolítani"! A vezetéknevem nem említette, ennek ellenére a következő héten kinn volt nálam a rendőrség és afelől érdeklődött, hogy mi dolgom van nekem egy lengyel pappal? (Lengyelországban akkor volt forrásban a Szolidaritás Mozgalom!)
(Kedves mai látnok testvéreim, nem kérdezek semmit!) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr824169844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása