HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

a_tokeletes_maria-tisztelet.jpg163. Boudon könyvében fel vannak sorolva azok a pápák, akik ezt az ájtatosságot jóváhagyták, a teológusok, akik megvizsgálták, az üldözések, melyeken át kellett mennie és melyeket győzelmesen kiállott, valamint azok az ezrek, akik gyakorolták anélkül, hogy egy pápa is valaha elítélte volna. Nem is lehetne ezt megtenni a kereszténység alapjainak felborítása nélkül.
Biztos tehát, hogy ez az ájtatosság nem új. És ha nem általános, ez azért van, mert túlságosan értékes ahhoz, hogy mindenki megértse és gyakorolja.
164. Ez a tisztelet továbbá biztos út, melyen Jézus Krisztushoz juthatunk, mert Szűz Mária tulajdonsága, hogy bennünket biztosan elvezet Jézus Krisztushoz, amint Jézus Krisztus tulajdonsága, hogy minket biztosan elvezet örök Atyjához. Nehogy attól féljenek a tökéletességre törekvők, hogy az Istennel való egyesülés után törekedve Szűz Mária akadályozza őket! Mert lehetséges-e, hogy az, aki mindenki számára külön kegyelmet talált Istennél, megakadályozná a lelket a Vele való egyesülés nagy kegyelmének megtalálásában? Lehetséges-e, hogy az, aki telis-tele volt kegyelemmel, sőt Istennel oly bensőleg volt egyesülve és Istenbe oly nagyon átalakult, hogy Istennek benne kellett emberré lennie, valaha megakadályozná a lelket abban, hogy Istennel tökéletesen egyesüljön? Ezt ismételni soha el nem fáradok. Egyik oka, hogy Szűz Mária nincs eléggé kialakítva a szívekben. Szűz Mária ugyanis a Fiú édesanyja, és most is ugyanolyan termékeny jegyese a Szentléleknek. Aki az érett és tökéletes gyümölcsöt bírni akarja, annak birtokolnia kell a fát is, amely azt termi. Aki bírni akarja az élet gyümölcsét Jézus Krisztust, annak birtokolnia kell az élet fáját is, Szűz Máriát. Aki a Szentlélek hatását bírni akarja magában, annak hűséges és elválaszthatatlan Jegyesét, a legfenségesebb Szűz Máriát is bírnia kell, aki a Szentléleknek a termékenységét adja, amint azt más helyütt már láttuk.
165. Légy tehát meggyőződve, hogy minél inkább Szűz Máriára tekintesz imádságban és elmélkedésben, cselekvésben és szenvedésben, ha általános és észrevétlen formában is, annál tökéletesebben megtalálod Jézus Krisztust, aki mindig Szűz Máriával van inkább, mint a Mennyországban és a világmindenség bármely más teremtményében. Korántsem igaz tehát, hogy az Isten Anyja, aki Istenben teljesen felolvadt, megakadályozná a tökéleteseket abban, hogy az Istennel való egyesülésre eljussanak! Sőt nem volt és nem is lesz soha teremtmény, aki bennünket ennél a nagy műnél sikeresebben segítene, mint Szűz Mária. Egyfelől ugyanis Ő közli veled a szükséges kegyelmeket, mert senki nem telik meg az Isten gondolatával, hacsak nem Őáltala; másrészt megvéd a gonosz ellenség csalásaitól és cseleitől.angels-love.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr477130937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása