HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

a_tokeletes_maria-tisztelet.jpg2. Rövidút

155. A tökéletes Mária-tisztelet rövid út Jézus Krisztus megtalálásához, mert rajta el nem tévedhetünk, s amint mondottam, nagyobb örömmel és könnyedséggel és következésképp nagyobb gyorsasággal járunk. Szűz Máriának alárendelve és tőle függve, rövid időn belül nagyobb előmenetelt teszünk, mint önakaratunk uralmának hosszú évei alatt; mert az engedelmes és magát Szűz Máriának alárendelő ember, fényes győzelmekről beszél minden ellensége fölött. Bár megkísérlik ezek, hogy előmenetelében akadályozzák, vagy őt visszatérésre, bukásra vigyék. De Mária védelme, segítsége és vezetése mellett anélkül, hogy elesne, hogy visszatérne vagy megtorpanna, óriás léptekkel siet Jézus Krisztushoz ugyanazon az úton, amelyen, mint írva van, Jézus óriás léptekkel és rövid idő alatt eljött hozzánk.  (...)

3. Tökételes út

157. Ez az ájtatosság tökéletes út Szűz Máriához, rajta eljutunk Jézus Krisztushoz és a Vele való egyesüléshez. Mária a legtökéletesebb és legszentebb minden teremtmény között, és isteni Fia – aki a legtökéletesebb módon jött el hozzánk –, sem lépett más útra. A Legfölségesebb, a Felfoghatatlan, a Megközelíthetetlen, Ő AKI VAN, el akart jönni hozzánk, akik semmik vagyunk. Ó, hogyan történhetett ez?
A Legfölségesebb, az alázatos Szűz Mária által szállt le hozzánk tökéletes és isteni módon anélkül, hogy istenségéből vagy szentségéből valamit is veszített volna. És hasonlóképp, Szűz Mária által kell az egész kicsinyeknek is tökéletes és isteni módon felemelkedniük a Legfölségesebbhez, anélkül, hogy bármitől félnének.
A Felfoghatatlan megengedte, hogy ez az igénytelen Szűz Őt teljesen magába zárja anélkül, hogy felmérhetetlenségének kárát vallotta volna. Nekünk is tökéletesen és minden fenntartás nélkül engednünk kell, hogy a Szentséges Szűz bennünket is átfogjon és vezessen.
A Megközelíthetetlen Szűz Mária által közeledett hozzánk és Általa egyesült belsőleg és tökéletesen még emberségünkkel is anélkül, hogy fölségéből valamit engedett volna. Nekünk is Szűz Mária által kell Istenhez közelednünk, fölségével bensőleg és tökéletesen egyesülnünk anélkül, hogy félnénk az eltaszíttatástól.
Ő aki van, ahhoz akart jönni, ami nincs és azt akarta, hogy Istenné legyen − azzá −, Aki van. És Ő, ezt tökéletes módon tette, amennyiben Szűz Máriának teljesen alávetette magát anélkül, hogy megszűnt volna az időben Az lenni, aki öröktől fogva van. Ugyanígy mi is, habár semmik vagyunk, Szűz Mária közvetítésével Istenhez hasonlókká lehetünk a kegyelem és dicsőség által, a csalódástól való félelem nélkül, ha magunkat Neki oly tökéletesen és teljesen odaajándékozzuk, hogy önmagunkban semmik, de őbenne minden vagyunk.materecclesiae.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr977122359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása