HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Az első, orvosilag igazolt gyógyulás

 dr_pierre_dozous_lourdes08.jpg    Dr. Dozous – Bernadette kezelőorvosa –, amikor először hallott a rendkívüli eseményekről, természetes kétségek merültek fel benne, ám mégsem állt be a tájékozatlan károgók közé, hanem vette a fáradságot, hogy utána nézzen a "dolognak"!
     Az egyetlen "orvos-technikai" eszköz a zsebórája volt, amellyel több alkalommal is követte Bernadettet, amikor nagy tömeggel a barlanghoz vonult. Mélységesen megrendítette, hogy a lány arca a látomások ideje alatt, földöntúli szépségben ragyogott. Ezen alkalmakkor, vizsgálta a látnok pulzusát és szívverés változásait. Ezekről pontos feljegyzéseket készített. Buzgó jelenléteinek köszönheti, hogy szemtanúja lehetett az első gyógyulásoknak is.
Louis- Justin Bouhohorts 18 hónapos kisfiú Bernadették szomszédja volt. A kisgyermeknek agyhártyagyulladása és általános csontvelőgyulladása volt magas lázzal és ennek következményeként, rendszerint súlyos görcsökben szenvedett. Ilyenkor a az édesanya Bernadette anyjának segítségét kérte, így a gyermek állapotát jól ismerte Dr. Dozous is, aki jegyzőkönyvet is vezetett a kórisméről.
     A kis Justin lábai bénák voltak, sem felülni, sem felállni nem tudott. Végül, maga az orvos is úgy nyilatkozott, hogy a gyermek élete menthetetlen és csak órái lehetnek hátra.
     Justin apja, már a fia temetésére készülődött, amikor az édesanya felkapva a gyermeket a Massabielle-i barlanghoz sietett és ott a Bernadette előző napokban kapart kis forrás-medencébe merítette a beteg gyermeket és benne tartotta 15 percig. Mindenki lélegzet-visszafojtva figyelte az eseményeket, ahol jelen volt Bernadette anyja és Dr. Dozous is.elso_gyogyulas.jpg     Amikor az anya kiemelte gyermekét a jéghideg vízből, az merev és kék volt. A kicsit, pokrócba takarva hazavitte, ahol az apa szemrehányást tett feleségének, amiért a gyermeket ezzel a tettével megölte! Az anya ekkor kétségbeesve imádkozott a Szent Szűzhöz és meglepetve érzékelte, hogy a merev gyermek egyszerre csak normálisan kezdett lélegezni, az éjszakát pedig nyugodtan végigaludta.
     Reggel, az orvos és a szomszédok aggodalmas kérdésére az anya ezt válaszolta: "Jól bereggelizett!" És lám, délelőtt a kis Justin felkelt és saját lábán lépkedni kezdett, ahogy azt egy egészséges gyermek teszi. A csodának híre kelt és Dr. Dozous két kollégájával – köztük Lecrampe doktorral –, a gyermeket tüzetes vizsgálatnak vetetették alá és teljesen egészségesnek találták!
     Dr. Lecrampe orvos magántörténetéhez hozzá tartozik, hogy barátai lebeszélték a Lourdes-i látogatásról, mert ott csak tömeges imádkozókat, hisztériásokat, idegbetegeket és az önszuggesztió minden fajtáját fogja találni. Ezzel szemben tanúja lehetett egy 18 hónapos haldokló gyermek gyors és megmagyarázhatatlan gyógyulásának, minden külsődleges "vallási" cselekedetek nélkül. Ráadásul, a félholt és eszméletlen kisgyermek esetében nem hozható fel az "önszuggesztió"! A kis Justin gyógyulása, mindhárom orvosi szemtanúra meghatározó benyomást tett és ők lettek az elsők, akik meghívást kaptak egy, a csodákat kivizsgáló orvosi bizottságba.
     Említést érdemel, hogy Justin 77 évet élt – és tiszteletbeli meghívottként –, jelen volt 1933-ban Bernadette szentté avatásánál.orvosok_lourdes.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr686981887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása