HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A túlbuzgó ateisták és a túlbuzgó hamis látnokok
lourdes vision1.JPG
     A jelenések hosszú szünetében felbolydult a világ és Bernadette jó ráérzéssel vissza is húzódott. Helyesen tette, mert igen nagy veszély fenyegette. Az akkori liberális kormányzatnak, de a helyi vezetőknek sem tetszett a vallási megújulás, ennek folytán a prefektus végezni akart úgy a barlanggal, mint magával a látnokkal is. A terve az volt, hogy a lányt elmegyógyintézetbe záratja, a barlangot pedig életveszélyes helynek nyilváníttatva, eltávolíttatja a keresztet és a vallási kultusz tárgyait, s lezáratja a környékét.
     1858. Május 4-én kifejezetten e céllal érkezett Lourdes-ba, hogy a Revíziós Bizottság elnökeként, nyíltan javaslatot tegyen a "rendezésre". Be is jelentette radikális javaslatát, hogy minden olyan személyt, aki látnoknak tetteti magát, rögtön le kell tartóztatni és a tarbesi menedékházba kell szállítani. Ugyanezen napon a rendőrbiztos  eltávolította a barlangból (mint engedély nélküli kultuszhelyről!) azokat a kegytárgyakat, amelyekkel az emberek feldíszítették azt.
     A Bernadette barátai, akik mindenkor a védelmére voltak, elvitték őt a hatóságok szeme elől. Május 8-án csendben elküldték a Cauterets-i gyógyforráshoz hogy gyógyíttassák az asztmáját. Ám ott hamarosan célponttá vált és egész nap imádságait kérték az ottaniak. A város rendőrbiztosa, akinek feladatává tették, hogy ügyeljen rá, ám csak azt tudta jelenteni, hogy semmi baja, visszahúzódik és visszautasít mindennemű tiszteletdíjat.
Bernadette távolléte ellenére, Lourdes-ban a légkör egyre forróbbá vált. Ez mindenesetre azt bizonyította hogy nem személye az oka ennek. Lényegét tekintve, két súlyos probléma okozott gondot.
1) Az egyik maga a barlang volt, amely "önmaga szervezte" az imádságot, az éneklést, a gyertyákat, a forró áhítatot és a körmeneteket. A Lourdes-i iparos mesterek berendezték a barlangot, a forrásnak bádog elvezetőt készítettek, tartállyal és csapokkal. A kőfejtők lépcsőfokokat vájtak a meredek oldalba amely a barlanghoz vezetett.
A csendőraltiszt nem értette a dolgot. A "nyereségvágyó" iparosok, most ingyen dolgoztak a Szűzanyáért. Az ajándékok pedig ömlöttek: arany és ezüst szívek, szobrok, fátyol – sőt: egy sajt is. A barlangnál a szerzés vágya átadta helyét az ajándékozás vágyának. Mindenki azt adta, amije van. Naponta rakták a pénzt a barlang bemélyedéseibe. 100_francs_or_napoleon_iii.jpgJacomet egy arany pénzt is talált és kíváncsi volt, hogy ki lehetett az az előkelő személy, aki ekkora ajándékot adott? Nos, egy szegény öregasszony volt, egy nyomorgó, aki öregségére gyűjtögetett egész vagyonát adta oda e szavakkal: "A Szűzanyának!" látnokok visionnaires_1858.jpg

2) Voltak azonban vitathatóbb és valóban zavaró jelenségek is. Ez a szélsőséges vallási túlbuzgóságban és a hamis látnokok felbukkanásában mutatkozott meg, akiket akkor egyszerűen csak "vizionárusoknak" neveztek.  (A korabeli fotón az "ihletett vizionárus" gyermekek láthatók!)
Április 11-én, csupán négy nappal Bernadette utolsó látomása után, öt asszony nem nyugodott bele, hogy ezek a gyönyörű jelenések befejeződtek, úgy érezték, hogy valamiképp folytatni kell az áhítatot keltő eseményeket és maguk léptek előtérbe. Létrát kerítettek, lemásztak stalakit0.JPGgyertyáikkal a Massabielle egyik üregébe és néhány perc múlva könnyek közt sápítozva azt állították, hogy látták a Szent Szüzet. Hozzá kell tenni, hogy "valamit" valóban láttak, mert a rendőrbiztos oknyomozó expedíciója kiderítette, hogy az egy emberforma fehér cseppkő lehetett (sztalagmit), melynek (mellesleg) nem volt "feje"!
     A leleplezés nem állította meg a vizionáló járványt. Júniusban az iskolás gyerekek közt tört ki és július elejéig a "látnokok" száma már elérte az ötvenet. (Valószínűleg, akkor is kifizetődött!) Valamennyiük nagyon szépet tudott mesélni a látomásáról, sőt többen fennhangon hirdették, hogy a rózsafüzér imádságot mennyire szereti a Szűzanya! – Ez bizony igaz is! Csakhogy ennek igaz volta, nem a látomásaik hozadéka volt!
     A közigazgatás nem várt tovább és közbelépett. Június 15-én a barlangot tilalom alá helyezték és eltorlaszolták. A tilalom azonban felháborította Lourdes lakosságát. A 15-én emelt torlaszokat 17-én lerombolták az emberek – köztük egyike az –, akit a rendőrbiztos hivatalból rendelt ki a torlaszok elhelyezésére. A torlaszokat 18-án újfent helyreállították, aztán 27-én éjszaka újra lerombolták; 28-án helyreállították, július 4-én éjjel ismét lerombolták; 10-én helyreállították. Minden látogatót azzal zaklattak, hogy untalan igazoltatták őket, némi eredménnyel! A szétfeszegetett deszkák közt a jelenések időszakának eredeti, tiszta imádsága szenvelgéssé és dühödt, egzaltált cselekményekké züllött.
75328078.jpg     Ideje volt tehát, hogy közbelépjen az egyházi hatóság is. Július 8-án a Lourdes-i plébános riasztotta a Tarbes-i püspököt. Monsignore Laurence, aki addig várakozó állásponton volt, 11-én egyházhatósági szóval elítélte a visszaéléseket. A csodálatos az, hogy úgy a "látnokok" látomásai, miként a mindenféle dacos ellenállás is, egyszeriben megszűnt és nyugalom lett a barlang körül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr495618679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása