HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

angeles-y-demonios13.jpgA szerkesztő előszava

     Korunk embere szinte teljesen elveszítette a bűnre való érzékét és széles körben esik áldozatul a zajló élet talmi értékeinek, a csalárd ideológiáknak, a hamis üzeneteknek és végső soron a bűn, megannyi változatának. Senkinek eszébe sem jut, hogy ezek mögött a kísértő áll! Illő és üdvös tehát az irgalmasság lelki cselekedeteit követve, szólnunk a bűn mibenlétéről, annak szerzőjéről és bűn elhatalmasodásának globális veszélyéről. Sajnos sokan nemhogy a világ-, de még saját életük közvetlen esemény-összefüggéseit sem értik tisztán; nem ismerik fel, hogy a bűnnek szerzője van, ravasz és tisztánlátó, aki részletekbe menő ügyeskedéssel, de történelmi léptékben munkálkodik az egyén és az egész emberiség vesztén.

A sátán támadásaitól, kísértéseitől még a mi Urunk Jézus Krisztus is szenvedett földi életében. Ő volt az, aki isteni erejével hatékony exorcizmust végzett (ördögűzése a legelső csodája Mk1,22-28) és ezt a hatalmat adta át apostolainak. Azóta a gonosz lélek támadásai ellen végzett könyörgések, imádságok, szertartások, rítusok állandóan jelen vannak az Egyház életében, hol hangsúlyozottabban, hol kevésbé. Korunk – ami minden természetfeletti hatást megkérdőjelez – előszeretettel figyel az elhibázott, túlzó beavatkozásokra, csakhogy hivatkozzon valamire, miért utasítja el magától (ld. drámai filmek, regények, stb). 1973-ban a nem katolikus közönség figyelmét is felkeltette Az ördögűző című amerikai film. A közelmúltban pedig a Harvard Egyetemen tervezett „fekete mise”, sátánista szertartás váltott ki nagy botrányt; a tiltakozásul tartott szentségimádáson kétezer ember vett részt, az egyetem rektorasszonyával együtt. Ezektől függetlenül az Egyház higgadtan őrzi azt, amit Krisztustól kapott és igyekszik korszerű módon továbbadni. 2014-ben a Szentszék hivatalosan elismerte az Ördögűzők Nemzetközi Társaságát, amelynek tagjai (az egyházmegyék püspöki megbízással működő exorcista papjai) arra hivatottak, hogy megszabadítsák a híveket az őket kínzó démonoktól. Az ördögűzők társaságának világszerte harminc országban mintegy 250 katolikus pap a tagja. A szervezet egyik alapítója Gabriele Amorth atya, aki Róma legfőbb ördögűzőjeként vált ismertté. Szinte mindegyik pápa végzett ilyenfajta közbenjáró imádságot, némelyikük esetében csodás gyógyulásról is beszélnek (pl. Szent II. János Pál pápa). Mélyen igaz: az ördögűzés egyfajta jótékonykodás, amely a szenvedők javára válik. (Praeconia Liturgikus szakfolyóirat X. évfolyam 2015/2. szám, előszavából - Kiadja a MKPK Liturgikus Bizottsága)

Valamennyiünkről szól tehát a II. Vatikáni Zsinat nyilatkozata: „Az ember egész történetén végigvonul valami élethalál harc a sötétség hatalmai ellen; ami a történelem hajnalán kezdődött, és az Úr tanítása szerint az utolsó napig fog tartani. Az ember benne áll ebben a harcban, szüntelenül küzdenie kell, hogy kitartson a jóban...” (GS 37)
     Mivel kevés a felvilágosító, aki leleplezi és világossá teszi a bűn szerzőjének alattomos tevékenységét, egyre kevesebben ismerik fel a sátáni pusztítás szervezett voltát, jóllehet a tét az egyén és közösség üdvössége!
     Az igehirdetés-teológiának lényegileg egy témája van: Isten, Isten szava, Isten törvénye és Isten kegyelme. De létezik egy közvetett igehirdetés-teológia is: Isten igenlése ellenségének a visszautasítása által.
     Nem csak Istenben kell hinni, aki meghívott az üdvösségre Krisztus a mi Urunk által, hanem – bár más értelemben –, de el kell hinnünk az ördög létét is, aki folyvást állítja galád csapdáit, hogy a kárhozatba taszítson! Erről pedig beszélni, prédikálni kell, felhíva a figyelmet a veszélyekre. Minél ördögellenesebb a prédikáció, annál istenibb a hatása. Minél határozottabb lesz a Gonosznak kimondott „Nem”, annál világosabban élhetjük meg a keresztény „Igent”.

Felhasznált irodalom:

PRAECONIA Liturgikus szakfolyóirat X. évfolyam 2015/2. szám - Kiadja a MKPK Liturgikus Bizottsága 

ROBERT MÄDER prelátus: Az Ördög. 1930 körül megjelent füzet

Dr. ANTALÓCZI LAJOS prelátus: Jelenések, üzenetek és a jövő. EGER 2000

SZERETETLÁNG LELKI NAPLÓ, Szent István Társulat Bp 2011

FRANCESCO BAMONTE: Szűz Mária harca -- IHTYS kiadó NAGYVÁRAD 2014

BEGYIK TIBOR OCDS: Szabadíts meg a gonosztól. Kiadatlan kézirat

dyn004.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr686885321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása