HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A Magyar Nemzet belföldi hírei 2015. február 5.

Abortuszturizmusra buzdítanak

     Európa-szerte kínál lehetőséget a nem kívánt terhesség megszakítására az Abortourism elnevezésű fiktív utazási iroda. A nonprofit vállalkozás jóvoltából a nők kiválaszthatják, hol, mennyi pénzért szeretnék elvetetni a magzatot. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület kezdeményezésére létrehozott honlapot a Norvég Alap közel négyezer euróval támogatta, partnereik közt pedig olyan szervezetek vannak, mint az Ökotárs Alapítvány vagy a Soros György által is támogatott Patent Egyesület.
     Tengerparti utazás helyett olyan városokat ajánl egy alig két hete létező honlap, ahol a nők bátran, biztonságos vagy kevésbé biztonságos körülmények között vetethetik el magzatukat. Az Abortourism Utazási Iroda honlapján találhatunk három éjszakás kiruccanást Barcelonába 35 600 forintért, ahol a napfény és jókedv mellett recept nélkül kapható fogamzásgátló tablettát is kapunk. A moldovai Chisinauban alig 62 ezer forintért, regisztráció nélkül, kedvező áron vásárolhatjuk meg a döntéshez való jogunkat: műtétileg a 12., gyógyszerrel a 9. hétig végzik az abortuszt. Műtéti terhességmegszakítást Bukarestben is kérhetünk, 134 ezer forintért, a szlogen szerint itt valóra válnak az álmok a személyes autonómiáról.
     A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, az egyes ajánlatoknál az is fel van tüntetve, a terhesség hányadik hetéig érdemes az adott várost és kórházat felkeresni. A honlapról az is kiderül, mindössze két állam van Európában, ahol az abortusz illegális: San Marino és Málta.
     Az abortuszt népszerűsítő fiktív utazási iroda a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület kezdeményezésére jött létre, a Norvég Alap közel négyezer eurós támogatásával. A nonprofit, társadalmi kezdeményezés „Személyes határok az államhatárok felett” szlogenjével, az abortuszturizmus jelenségén keresztül hívja fel a figyelmet arra, hogy egyes országokban nehezebb a hozzáférés a terhességmegszakításhoz és a fogamzásgátláshoz. Mint írják, ez korlátozza a nőket abban, hogy szabadon rendelkezhessenek a testük felett és gyakorolják a méltósághoz való jogukat.
     A honlap célja, hogy „az emberi jogokat sértő, tévhiteket terjesztő propagandatevékenységeket leleplezze, így a nők ellen az egészségügy intézményrendszerén keresztül megnyilvánuló gyűlöletkeltést megmutassa”. Vagyis a nemi alapú hátrányos megkülönböztetés ellen lép fel, és a jogtudatosság gyakorlására buzdít. Szerintük az abortuszhoz való korlátozásmentes hozzáférés össztársadalmi felelősség, valamint hogy a nők hibáztatása és a bűntudatkeltés elfogadhatatlan. Az Ökotárs és a Patent egyesület által is támogatott, abortuszt pártoló portál szerint Magyarországon egészséges nőkre hatalmi önkénnyel kényszerítenek beavatkozást, mivel az abortusz legális ugyan, de nem tablettával, és egyebek között ezért lesznek nők abortuszturisták, ha megtehetik.
     Mint arról többször beszámoltunk, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése az Ökotárs által irányított norvég civil támogatásoknál 63 projektből 61-nél tárt föl szabálytalanságot. Megállapították: a norvég pénzek jelentős része – a pályázatok pontszámainak utólagos módosításával – az Ökotárs által vezetett lebonyolító konzorciumhoz és egyes ellenzéki pártokhoz köthető szervezeteknél landolt. A Kehi szerint egyes témákban az Ökotárs még a norvégokat is átverte. Az ügyben jelenleg is büntetőeljárás folyik. A Patent Egyesületet (Patriarchátust Ellenzők Társasága) pedig az az Open Society Foundation nevű nonprofit szervezet is dotálja, amelyet Soros György alapított. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületet az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja. A tárca lapunkkal közölte: nincs tudomásuk az egyesület ezen szerepvállalásáról, erre a tevékenységre nem adtak támogatást.
     Ismeretes: Magyarországon a terhesség 12. hetéig igényelhető a megszakítása, amit állami intézményben, műtétileg végeznek el. A terhességet orvosnak kell megállapítania, és az abortusz előtt kötelező részt venni egy kétlépcsős tanácsadáson, ennek fordulói közt három napnak kell eltelnie. A Családvédelmi Szolgálatot a várandósságról kiadott orvosi igazolással kell felkeresni. A művi terhességmegszakítás költsége kedvezmények nélkül 29 710 forint, ez szociális indokkal csökkenthető. A honlap készítői nehezményezik, hogy a 12 hetes határidővel hazánkban korlátozzák a nők jogait, de elismerik, a magyar jogszabály megegyezik a legtöbb európai államéval.
Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület vezetője elfogadhatatlannak tartja, hogy egy jogvédő szervezet a magzat megölése mellett kardoskodjék. – Egyfelől nem igaz, hogy Magyarországon korlátozzák a terhességmegszakítást. Ennek felső határa pedig azért a 12. hét, mert utána már végtagjai, belső szervei vannak egy magzatnak, vagyis egy kis emberről beszélünk. Másfelől rengeteg olyan család van, amely örökbefogadás mellett dönt, mert nekik nem lehet saját gyermekük. A nálunk örökbe adók 10 százaléka már a szülés előtt lemond a gyermekéről, de nem az abortuszt választja. És szép számmal akad olyan kismama is, aki a várandósság alatt meggondolja magát, és maga neveli fel a babát – mondja. Hozzáteszi: inkább ezt a lehetőséget kellene tudatosítani azokban a nőkben, akik nem tervezték a terhességet.
     A honlapon egyébként leírják, miért nem lehet senkit arra kötelezni, hogy abortusz helyett megszülje és örökbe adja a gyermeket: „Azért, amiért nem fognak le valakit és veszik ki a veséjét, annak ellenére sem, hogy folyamatosan szervdonorhiány van Európában.”
Forrás: Magyar Nemzet, szerző: Vass-Gabay Dorka  —  Kép az internetről!hurra2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr407144793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása