HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Keresztények ellen követtek el merényletet Kenyában

2014. november 26.

November 22-én iszlám terroristák leszállították egy busz utasait Kenyában, és aki nem tudott idézni a Koránból, azt fejbe lőtték. Andrea Riccardi írása, mely a Corriere della Sera olasz napilapban jelent meg, a szenvedés, a fájdalom felismerésére, az erőszak elutasítására hívja fel a figyelmet.

Igazi mészárlás történt. Tanárok, rendőrök, egészségügyi dolgozók utaztak a buszon, amely Kenya északi területéről indult el hajnalban a főváros, Nairobi felé. Egy végigdolgozott hét után mentek hazafelé. Az al-Shabab egyik fegyveres csoportja, az al-Káidához közel álló, szomáliai iszlám milicisták támadták meg őket. Leszállították az utasokat a buszról, és a Korán verseit kellett felolvasniuk. Aki nem tudta, az úgy végezte, ahogy az úgynevezett hitetlenek: fejbe lőtték őket.

Már hozzászoktunk a horrorisztikus képekhez. De nem elég, ha információink vannak róluk. Saját szemünkkel kell látnunk, ami történt. Rá kell tekintenünk a fájdalommal teli képekre: a rettegő kislányokra és nőkre. Ha annak a kislánynak a szemével nézzük, aki ott volt, akkor az, ami Kenyában történt,  nem egy sokadik merénylet. Az ő életét örökre meghatározza ez a szörnyűség. Egy autóbuszt megállítottak az al-Shabab terroristái: különválasztották a muzulmán híveket a hitetlenektől. Szörnyű próbatétel elé állították őket: fel kellett mondaniuk néhány verset a Koránból, vagy el kellett mondaniuk az iszlám hitesküt, a shahadát. Arra emlékeztet ez a jelenet, amikor a nácik a római kolostorokban bújtatott zsidóktól azt kérték, mondjanak el egy keresztény imádságot: aki nem tudott, azt koncentrációs táborba vitték.

Az elítéltekre már nem úgy tekintettek mint emberekre, férfiakra és nőkre, hanem mint hitetlenekre, akiket meg kell ölni. Az imádság istenkáromlássá vált, az élet Istenének káromlásává. Hiszem, hogy ez a történet mélyen megsebzi az igaz muzulmán hívőket. A gyilkosok megfeledkeztek a Korán figyelmeztető szavairól, amely szerint ha valaki megöl egy embert, az olyan, mintha az egész világot ölte volna meg. A vallás totalitárius, ideologikus használata megalázza a vallást, és elpusztítja az embereket.

A halálra ítélteket a földre fektették, Kenya vörös földje úszott az ártatlanok vérében. Így kellett meghalniuk! Egy autóbuszon utaztak: azon a közlekedési eszközön, amelyet a szegény afrikaiak használnak. A huszonnyolc áldozat közül tizennyolc tanár volt: olyan emberek, akik a jövő generációt nevelik, és akiket Nigériában a Boko Haram azzal vádol, hogy megrontják a fiatalokat. Az al-Shabab a kormány elnyomó politikája ellen tiltakozik, de ez nem igazolja az erőszakot! Ez az esemény arról az őrült erőszakról, terrorról árulkodik, amely miatt a világ egyre kevésbé biztonságos, sőt olyan hely lett – legalábbis néhány hatalmas területen –, ahol már nem lehet élni. Ennek az eseménynek fel kell ráznia a lelkiismeretet: minden muzulmán, keresztény, nem hívő és jóérzésű ember lelkiismeretét! Ne engedjük, hogy megfélemlítsen minket az erőszak, és nem is szabad hozzászoknunk az erőszakhoz! 

Fotó: Ansa.it; Corriere.it

Magyar Kurír
(tzs)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr996938385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása