HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Az_Istenanya_kovetese (1)_1.jpg673. Amíg élsz, életeddel és tetteiddel tégy tanúságot Szent Fiamról, szóban és írásban hirdesd Örömhírét – akár alkalmas, akár alkalmatlan –, mert majd azok vádolnak Isten előtt a legjobban, akiknek nem szóltál, jóllehet számtalanszor megtehetted volna!
674. Jól figyelj gyermekem! Hasonlóképp, amiként a világ utolsó napjára – mely tolvajként lepi meg az istenteleneket – folyvást készülni kell, ugyanez okból mindenkinek a saját élete utolsó napjára szintén készülődnie kell. Mert az Utolsó Ítéletkor mindenki abban az állapotban lesz, melyben saját élete utolsó napján volt. Az élete utolsó napja mindenki számára az Úr eljövetele előtti nap.
675. Ha a halálod késik is, te akkor se késlekedj!
676. Szent Fiam Jézus, az Emberiség Megváltója!
677. Nyomban megveted a hiúságot, mihelyt felismered, hogy mulandó a szépség, mert a halálra vár!
678. Nincs édesebb halál, mint a felkészült emberé, aki még időben élt a Szentségekkel!
679. Sírva jöttél e világra és könnyek közt távozol.
680. A jóknak boldog a halála, a rosszaknak riasztó félelem! – Sajnos mindkettőt láttam a Golgotán!
681. Akinek szórakozás a bűn, az retteg a haláltól!
682. Ha úgy érzed, hogy a hirtelen halál készületlenül érne; – nem gyóntál, tartozásod van, vagy valaki bocsánatát kell kérned –, ne késlekedj! Rendezz mindent, mert nem tudhatod sem a napot, sem az órát!
683. Ha gyermeki szívvel vágyod, hogy én – a Haldoklók Enyhülése és Vigasza – fogjam majd a kezedet, akkor még most, földi életedben fordulj felém, és ajánld fel magad s a rád bízottakat Szeplőtelen Szívemnek!
684. Gyermekem, miért tartasz a haláltól? Hisz' nem vagyok-e én az Élet Anyja és a te jóságos Anyád?
685. Gondolj a szent angyalokra, akik valamennyien hőn kívánják üdvösségedet. Ó mennyire kérlelnek téged is, hogy lépj a keskeny ösvényre, mely az egyedüli biztos út, amely az égi dicsőségbe vihet.
686. Aki tudja magáról, hogy hamu és föld, s hogy csakhamar porrá kell válnia, az sohasem lesz gőgös. Aki ugyanis elgondolkodott Isten örökkévalóságán, nyilván azt is megfontolta, hogy mennyire múlandó porszem az élete, melynek üdvösségéért Isten mégis a Fiát áldozta. Az ilyen gondolkodó, mindig szem előtt tartja a halált, és becsüli a földi lét érdemszerzőségét.
687. Mert amiként a halandó test ránehezedik a lélekre és az ember mindenre kiterjedő gondolkodását korlátozza, a lélek akként lesz felszabadult, örökkévaló üdvözült testében a végtelen boldogságra – Krisztus a mi Urunk által!
688. Én felemellek benneteket és elvezetlek az üdvösség hazájába, melyet Szent Fiam az Ő mérhetetlen kínszenvedése árán szerzett meg számotokra.
689. Soha el nem hagylak! Szeplőtelen Szívem lesz a te menedéked és utad, mely Istenhez vezet!
690. Eljövök a te órádban, hogy segítselek és megláthatod mit jelent, hogy a Reménység Anyja vagyok!
691. Még ha az egész világ elhagyna is téged, én veled maradok s távol tartom tőled a gonoszt, hogy a legkevésbé se félj! Hisz' gyermekem vagy te nékem, édes kicsi gyermekem! Kövess engem!A guadalupei Szent Szűz (1).jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr396211224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása