HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A kérdés még mindig csak részben megválaszolt: honnan veszi a férfi a maga "férfi öntudatát" és ez az-e, ami valóban a férfiasság kritériuma? 

Kérdés: a mai modern férfi valóban harcol-e a gonosz ellen, vagy ellenkezőleg, együttműködik vele?

dohány87.jpg      A férfiak női nemről való "férfi" élményei a legfogékonyabban és legmélyebben a "nőtől", az anyától származnak gyermekkorból, ezért tudattalanul is valóban az anyjukat keresik a párjukban. Ha negatív élményeik voltak, akkor a valós anyakép mellett egy vágykép határozza meg elvárásaikat. Persze ez nem azt jelenti, hogy a valós női ideál hasonlít az édesanyához, de annyiban működik a dolog, hogy valamely vélt vagy valós tulajdonság végül is képes arra, hogy a NŐRŐL alkotott belső képet befolyásolja.
Ezen anyai "eredeztetésnek" vannak szélsőséges esetei, melyek megmérgezhetik a házaspárok életét, ha ugyanis a férfi túlságosan kötődik édesanyjához, s ennek a függésnek fényében kritizálja kedvese cselekedeteit, főztjét, női szerepeit, vagy éppen anyja tanácsait kéri olyan ügyekben, melyekben párja lenne az illetékes.
rubens_adam_es_eve.jpg      A NŐ képes felkelteni a FÉRFI figyelmét, de a férfi, Éva paradicsomi esete óta érzékeny arra, ha nőtársa más férfiről példázódik vagy volt már mással előélete! Az igazi férfitípus (értsd jól), 100%-ban akarja birtokolni feleségét, múltjában és jövőjében is, jóllehet, ezért házassága előtti férfiként persze semmit sem tesz! Ezzel magyarázható, hogy a párja múltja miatti féltékenység – akár a józan értelem cáfolataként is – de gyötri a férfit, mely egyenesen tragédiába sodorhatja az egyébként harmonikusan bontakozó udvarlási szakaszt, vagy akár a megvalósult házasságot is. Ezért ajánlatos ezeket a kérdéseket időben tisztázni! Az ebből fakadó durvaságok, ferdeségek, depresszió, válás, öngyilkosság mögött, sokszor negatív szexuális élmény vagy a másik fél, korán elvesztett tisztasága miatti fájdalom, mögöttes traumái motiválnak! Ha efféléről másként gondolkodik a kedves Olvasó, ne feledje, hogy fenti "sarkos" megállapítások sokszor a tudatalattiban fejtik ki hatásukat és bizony ebből származnak azok az "érthetetlen viselkedések", züllések! Nem véletlen és nem érték nélküli a "maradinak" tartott szülői, nagyszülői figyelmeztetés a házasságig való tisztaság megtartására. És ez mindkét félre vonatkozik! Bizony nem árt, ha a nők néha 'férfi szemmel' is nézik a világot, és egyenesen tragédia, ha a férfiak nem gondolkoznak olykor a 'nő fejével' is.

      Míg a férfiasság a tapintatos türelemben, a női jellem a szemérmes gyöngédségben mutatkozik meg! A férfinek és nőnek az udvarlás idejére, be kell kalkulálnia az egymás iránti mértékletes viselkedést, tudatosítva, hogy a szemérmesség és diszkréció az emberi intimitás része, mely a két nem vonzalmának titokzatos misztériuma. Ennek korrekt megélését nyilvánvalóan veszélyezteti – mintegy hitelteleníti – a felek "elővételezett" együttléte.
Jóllehet, Isten egyenlő személyi méltósággal ajándékozta meg a férfit és a nőt, ám maguknak kell elismerniük, tisztelniük és óvniuk egymás szexuális identitását! Kicsit sarkítottabban ezt úgy fogalmazhatnánk meg, hogy: a tisztességes férfi arról ismerszik meg, hogy 'belegebed', a tisztességes nő meg arról, hogy hagyja!
kepatmeretezes_hu__105_2009081003403_605.jpg     A fenti felvetéseket bezavarandó: léteznek rámenős, skalpvadász, önző és brutális férfiak! De hogyan is kerülhet egyáltalán össze a védtelen nő, egy önző vagy kifejezetten rámenős, agresszív férfival? Sajnos úgy, hogy a "védtelen nő" többnyire kiválasztja magának! Nem utolsósorban azért, mert férfiasnak és úm. szexisnek találja. De azért is, mert a családban is ezt tapasztalta és úgy véli, hogy ő "nagy női készségeivel" már jobban tudja majd kezelni az ismert szituációkat (mint annak idején az anyja)! Úgy látja, hogy a rámenősség "határozottságot", a "célirányosság" férfiasságot, a durvaság "keménységet", a skalpgyűjtemény pedig "tapasztaltságot" tükröz az ilyen nő számára. Hát ez bizony nagy melléfogás! Nos, a nőnek tudnia kellene, hogy az ilyen "férfi" őt is csupán tárgynak vagy "új húsnak, skalpnak" tekinti és csak annyit kedveskedik, amennyi rövidtávú célja eléréséhez okvetlenül szükséges. Valójában csak beeteti áldozatát! A nő pedig annyiban hibáztatható, hogy nem hallgat ősei figyelmeztetésére és épp oly hiszékeny, mint Éva volt. Ehhez még hozzájárul a fent említett öntelt női önbizalom, hogy majdan képes lehet gyengédséggel és páratlan bájaival, változásra bírni a kicsit "kikapós, de férfias férfiját". "Amint bekötik a fejét, majd megszelídül" – gondolja, de súlyosan téved! Ez ugyanis nem lehetetlen bár, de roppant ritka! Ehhez Saul-Paul nagyságrendű katartikus megtérés és erős bűnbánat-nyilvánítás kell, de legfőképp a tartós hit! Mellesleg ez is az a helyzet, mely Isten nélkül nem megy! Mert ha hite nincs, akkor minden bók, csak a "desszert" dicsérete, és végül a nő csak cigi előtti "nass"! Tény, ami tény: nem a házasság intézménye van válságban, hanem az ember (a férfi és a nő)!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr35212843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása