HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

322. Mózes, a pusztai magányban tartózkodott, amikor Isten felkereste, hogy népe szabadítójává tegye.
323. Élete végén megkérdeztek egy ateistát, milyennek érezte a lelkiismeretét? – Egész életemben az volt az érzésem, mintha jegy nélkül utaznék! – volt a válasz.
eucharist_1.jpg324. A hit szerinti igaz élet abban nyilvánul meg, hogy minden nap imában adjuk át életünket Krisztusnak, élünk a Kiengesztelődés Szentségével és az Eucharisztiában egyesülünk Vele.
325. A lélekmentés első lépése: legyünk benső emberek, mert a patakok is csak forrásból eredhetnek!↓
326. Nem azért lépünk önmagunkba, hogy bezárkózzunk, épp ellenkezőleg! Azért, hogy a benső forrásból képesebbé tegyük magunkat a külső munkára.
327. Az önámítás olyan, mint a hangos zene: segít elhallgattatni a belül zajongó ürességet. (Vavyan Fable)
328. Az ember semmiféle érdeme sem olyan természetű, mellyel jogot formálhatna az örök életre, mivel mindenkor és mindenben adósa marad az Istennek. (Szent Bernát)
329. „Külső” tevékenységünk mértéke a belső szenvedés. A lélek vonzereje annál nagyobb, minél szentebb. Páli Szent Vince ajánlása: „Készségesebben szenvedjetek, mint cselekedjetek!”
330. Megmagyarázom mi az élet lényege, mi az élet titka és értelme – írja a Nobel-díjas Szolzsenyicin. Ne fussatok ábrándok után, ne törekedjetek címre, vagyonra! Évtizedek idegőrlő munkája kell ugyanis ezek eléréséhez, s egyetlen éjszaka elrabolhatja tőletek. Őrizzétek meg fölényes egykedvűségteket az élettel szemben, s ne rettegjetek a bajoktól és ne sóvárogjatok a boldogság után se, hisz úgyis mindegy: a keserűség nem tart örökké és ami édes, az sem fenékig az! Örüljetek, ha nem fáztok, éhség és szomjúság nem gyötör, ha nincs megroppanva a gerincetek, ha lábatok járni, kezetek fogni, szemetek látni, fületek hallani képes! Van-e aki irigylésre méltóbb? Aki irigy, elsősorban önmagát emészti. Mossátok tisztára szíveteket és nagyon becsüljétek meg azokat, akik szeretnek benneteket, akik jószívvel vannak irántatok.
331. Az imádás nem fényűzés, hanem az életben a legfontosabb. (XVI. Benedek pápa)
332. Mennyien vannak akik vetni indulnak, de magot nem visznek magukkal. Tudniuk kéne, hogy aki „odakinn” szándékozik vetni, annak „odabenn” szükséges vetőmagot gyűjteni. Szavaink ugyanis csak akkor léleképítőek, ha előbb csendben átimádkoztuk azokat.↓
333. „A szemlélt dolgokat másoknak átadni” – így mondja a dominikánus jelige. Ez legyen minden szónoknak, minden apostolnak a jelszava, mert aki jól szemlélődik és jól imádkozik, az jól prédikál!
334. Sajnos, gyakran a természetes ajándékokra és az emberi erőkifejtésre számítunk. Pedig egyedül az Istennel való egyesülés számít.
335. Sokak hangja azért marad pusztába kiáltott szó, mert benső világuk is pusztaság!
336. Mekkora erőt jelent számunkra, ha a Mindenhatót bírjuk magunkban. Csakhogy hinnünk s bíznunk is kell ebben a jelenlétben és ebben a hatalomban.
337. „Amikor lelki életet élő emberek apostoli céllal egységbe tömörülnek, a Szentlélek egyforma vágyat sugall nekik és ellenállhatatlan erő támad bennük!”
338. Míg a többi szentség Isten ajándékait foglalja magába; a Legméltóságosabb Oltáriszentség olyan ajándék, mely pusztán szeretetből áll. Nem csupán a szeretet jele, hanem maga a Szeretet. (Liguori Szent Alfonz)aviso1d.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr66476105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása