HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS
Az Engesztelő Kápolna 
 
     (Natália nővér:) az Úr gyakran beszélt az óhajtott engesztelőkápolnáról, hol kérve, hol sürgetve, hol meg ígérve. Elszomorította az egyházi személyek makacs ellenállása, az értetlenség, amely nem fogadta be az Ő üzeneteit. 1942 szeptemberében, az első bombázás után, így szólt hozzám az Üdvözítő: Látod, leányom, ettől akartam Én megkímélni ezt az országot! Nem akarják felépíteni Szeplőtelen Édesanyám tiszteletére szentelt kápolnát, s ez az ellenségeskedés Szívem templomát rombolja bennük. Ez adatott jelül nekik. (Az első bomba 1942 szeptember 4-éről 5-ére virradó éjjel a Bp. Városmajori Jézus Szíve templom mellé esett, melynek helyén ma egy Szűzanya szobor található.)
Amikor 1944-ben egy alkalommal szintén a legszentebb Oltáriszentség előtt imádkoztam, újból megjelent előttem a Világ Királynője. Arcán kimondhatatlan fájdalom tükröződött, amint országunkat szemlélte. Ruházata fehér volt, bíbor királyi palást hullott alá két válláról. Egész alakját áttetsző, fekete fátyol borította. Fején korona helyett töviskoszorút viselt. Mezítelen lábait is tövisek borították. Lába alatt az eltiport kígyó feje volt látható. Kezét imára kulcsolta, míg szeméből sűrű könnyei hullottak. Két oldalán két méltóságteljes angyal állt, feketébe öltözve mindkettő. Szemüket lesütötték és hangtalanul sírtak; oly magasztos szépséget sugároztak, mint senki földi személy. 
Ugyanebben az időben történt, hogy Jézus így szólt hozzám: Akarom, hogy a papi elöljárók tegyék meg az utolsó kísérletet arra, hogy elterjesszék az engesztelés művét. Bár az ország az összeomlás küszöbén áll, nem szabad kételkednetek irgalmas szeretetemben! Láttam, hogy az ellenség egészen meg akarja semmisíteni hazánkat, de az ellenség nagyra törő terveit az Úr a Szent Szűz kérésére és a jó lelkek áldozatos élete miatt – ha nem is teljesen –, de részben meg fogja hiúsítani. 
Amikor 1944 során egyszer imaórát tartottam a világ és hazánk megmentéséért, ekkor mutatta meg nekem az Úr az engesztelő kápolnát. Kívülről szerény és egyszerű volt, belül azonban olyan szép, mintha nem is emberkéz alkotta volna. A templomban ott állt a Fájdalmas Istenanya szobra, alatta a felirattal: Jöjjetek, kedves Gyermekeim! Jöjjetek, engeszteljétek Velem együtt a súlyosan megbántott Istent!
A kápolnában sok csoda történt, testi-lelki gyógyulások, nemzeti zarándokhely lett belőle. Közvetlen közelében ott állott az engesztelő szerzetesek kolostora és egy hófehér kőből épült hatalmas bazilika, a Világ Győzelmes Királynője tiszteletére. Láttam körülötte engesztelő közösségeket is – írja Natália nővér. 
     A nővér 1940-ben fordult kérelemmel Serédi Jusztinián hercegprímáshoz, hogy engedélyezze Budán a Normafánál, a Szent Anna réten a Világ Királynője Engesztelő Kápolna fölépítését. Ekkor, a nővér személyét és az általa képviselt ügy hitelét illetően egyházi kivizsgálás indult, ám ennek pozitív végeredménye ellenére, a súlyosbodó világpolitikai és gazdasági események következményeként kudarcba fulladt az Istenanya oltalmatkínáló szándéka. Natália nővér hiába kérte négy éven át az egyházi vezetőket, hogy vegyék komolyan látomásait – a kápolna felépítést –, valamint az egyházi földek szétosztását. Törekvéseit csupán néhány egyházi vezető karolta fel, mint Mindszenty József, Grősz József vagy Shvoy Lajos.
     1942-ben társulat alakult Budapesten a kápolna felépítésére, a főváros pedig területet ajándékozott e célra, a Jézus által megjelölt helyen, a Szent Anna-réten. 
Hermány Géza építészmérnök 1942 őszén kapott megbízást a terv elkészítésére. Szomorú, hogy a pozitív szakvélemények ellenére Serédi hercegprímás (+1945. márc. 29) csak négy év után, 1944 őszén hagyta jóvá a kápolna felépítését, amikor már betegen az óvóhelyre kellett menekülnie. Ekkor azonban már késő volt; a kápolna alapkövét 1944. december 8-án Molnár László ker. esperes apát-plébános szentmise keretében áldotta meg. Az alapokmányban gyönyörű ima fogalmazza meg népünk engesztelő esdeklését: ...Jézusunk Szent Szíve által és a Magyarok Nagyasszonya, Világ Királynőjének Szeplőtelen Szívén keresztül a legmélyebb hódolattal és alázattal esdeklünk, irgalmas Atyánk, megbocsátásodért, irgalmadért. Amíg tisztulnunk kell, adj erőt, hogy a szenvedések kelyhét megadással igyuk ki! Tedd, hogy hazánk és nemzetünk fennmaradjon, s hogy népünk az ősi krisztusi, katolikus hitben, tiszta erkölcsökkel, bűnbánóan megújuljon és újraszülessék!... Az ünnepi alkalmat megzavarta a város bombázásának iszonytató zaja, de a hívek kitartottak.
     1991 április 7-én Natália nővérnek látomása volt: ...Különálló kápolnája volt Mindszenty atyának. Fehér márványoszlopokon áll a felső asztalrész, amin miséznek. A teteje alatt ... látható volt Mindszenty atya a koporsóban. Amikor felszentelnek egy oltárt, beletesznek egy ereklyét. Itt az egész Mindszenty atyát láttam ereklyén ek. Tisztán láttam. 
A kápolna Mindszenty prímás szent testének ereklyetartója. Nem sír. Ereklyetartó. Mindszenty atyának a pásztorbot ja és a süvege is látható volt. Tudtam, hogy szent teste mint aki él, olyan volt, nem olyan, mint aki meghalt. Az oszlopok gyönyörűek voltak – gyerekformájú angyalkák –, azok tartották az ereklyetartót. Maga a kápolna szent hely lesz .... Mindszenty atya szentté lesz avatva ...
     A nehéz viszonyok csak még sürgetőbbé teszik, hogy népünk jövőjéért áldozatot hozzunk Istennek, aki egyedül segíthet. Vértanú Hercegprímásunk 1947. május 8-án elindította az engesztelő kápolna felépítését szolgáló mozgalmat. Azért, hogy a megbántott Isten kegyesen fogadja a Szűzanyának felajánlott fogadalmunkat, tartsunk őszinte bűnbánatot, küzdjünk a tömegbűnök ellen (a misemulasztás, a káromkodás, a paráznaság, a válás, a bimbózó élet elleni merénylet, a gyűlölködés, a részvétlenség, a rossz példa és a napi a rózsafüzér imádság elmulasztása ellen, stb.) Engesztelő felajánlásként vonjunk meg valamit magunktól és adakozzunk szívesen az engesztelés oltárára! Aki Istennek ad, a legjobb kamatra ad! De feljánljuk ezt a családi békéért, megtérésekért, vagy elhunyt szeretteinkért is. Rendezzünk előadásokat egyesületeink által, terjesszük az engesztelő eszmét ismerőseink között! 
Mondd napjában többször minden óraütésre, harangszóra: 
     Győzelmes Nagyasszony, Világ Királynője, légy engeszteléssel, Hazánk megmentője! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr524308876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása