HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Ördögi tervek    

       Lengyelországban általános felháborodást keltett Herczog Mária magyar szociológus, az ENSZ mellett működő Gyermekjogi Bizottság tagjának kijelentése, miszerint „az élet ablakai nem a legjobban szolgálják a gyermek vagy az anya érdekeit” és az Európai Parlamenthez fordult azzal a kéréssel, tiltsa be ezeket a helyeket – adta tudtul a lengyel média. A kérdéssel több napon át foglalkoztak a híradások és cikkek, kommentárok sora jelent meg az ügyben (köztük a Magyar Kossuth Rádió is).

      Lengyelországban mintegy 50 olyan „élet ablaka” van, ahol az anya minden következmény nélkül otthagyhatja kisgyerekét, akit nem kívánt megszülni valamilyen okból. Az első ilyet hat évvel ezelőtt nyitották meg szerte az országban. Az elmúlt években 44 csecsemőt hagytak ezeken a helyeken, többségük már új családot talált. A kialakított kis hely természetesen fűtött, az anya névtelenül hagyhatja ott a gyermeket. Amikor becsukja kívülről az ablakot, megszólal a riasztó, s az ügyeletes apáca vár egy percet, mielőtt gondozásába venné a csecsemőt, hogy az anya ismeretlen maradhasson.
      Ilyen vagy ehhez hasonló „élet ablaka” nemcsak Lengyelországban működik, de szerte Európában: Németországban kb. 80, Csehországban mintegy 40, Olaszországban, Svájcban, Szlovákiában, Oroszországban 10 ilyen létezik. Emellett az sem elhanyagolható tényező a lengyelek esetében, hogy Európa egyik legszigorúbb abortusztörvénye van érvényben – és még ezt is tovább akarják szigorítani. Ha az uniós törvények betiltják az „élet ablakait”, akkor ahhoz Lengyelországnak alkalmazkodnia kellene.
      Ezeknek a gyermekmentő helyeknek a megszüntetése ellen először az Egyház emelte fel a szavát. – Az élet a legalapvetőbb jog, ennek védelme elsőbbséget élvez minden más joggal szemben – mondja a Caritas Polska igazgatója.
      A lengyel érsek prímása is elhamarkodottnak ítéli az ENSZ e szervezetének követelését.
A lelkipásztorok tiltakozásához csatlakoztak mások is. A Gazeta. pl című internetes oldalon az egyik ismert bíró, Waldemar Zurek így nyilatkozott: – Híve vagyok ezeknek az „élet ablakainak”. Azt a jogi szakkifejezést alkalmaznám ebben az esetben, hogy itt magasabb szükségszerűség helyzetéről van szó: ugyanis a gyermek életének megmentése fontosabb, mint a biológiai szülőkről való ismeretek. Azt kell mondjam, az ellenzők nagyvárosi szemszögből nézik ezt a kérdést, pedig ezeket az „élet ablakait” kisebb városok, vagy éppen a falvak asszonyai tudják igazán kihasználni. Az ő környezetükben máig ördögi véteknek számíthat, ha a megszületett csecsemőt otthagyják a kórházban.
      A gyermeki jogok szóvivői szerint, nagyon rossz ötlet ezeknek az „élet ablakainak” a megszüntetése, mert „jobb egy erre a célra kijelölt biztonságos helyen hagyni az újszülöttet, mint kidobni az utcára, a híd alá, az erdőbe. Ha nincs jobb alternatíva egy megszületett, de nem kívánt gyermeknek, akkor jobb nem megkérdőjelezni az "élet ablakok" jogosságát, ami ezeken a gyerekeken segíthet, és örökbefogadó családokhoz kerülhetnek”.

Szerkesztői kivonat. Eredeti  FORRÁS

zuschwanger.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr854960830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása