HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A két La Salette-i látnok további sorsa

bresil_salette.jpg     Ami a gyerekek későbbi zaklatott és néha meglepő fordulatokkal teli életét illeti, az nem befolyásolja a jelenés és az üzenet hitelességét. Nem csak hitük gyakorolták lelkiismeretesen, de a jelenések igaza mellett is kiálltak, holott állandóan ki voltak kitéve a kíváncsiskodók és a politika zaklatásainak is. A La Salette-i Mária-jelenés kiváló példa, a mai üzenetközlők számára! A mai látnokoknak ugyanis – a saját lelkiismeretükön kívül – nem kell megküzdeniük politikai zaklatással, esetenként még a nevüket is elrejthetik álnév alatt. Az is előfordulhat, hogy esetenként folytatják egy már név szerint is befutott magánkinyilatkoztatás üzenet-anyagát, vagy simán felteszik az internetre, álnéven. Meg sem fordul a fejükben, hogy a még jó szándék esetében is, a felelőtlenségükkel, elterelhetik a lelkek figyelmét az igaz és elismert üzenetek megvalósításáról, zavart keltenek, súlyosan megbántják az Istent és tévutakra vezethetik a bizonytalankodó lelkeket!  

     Az igazi jelenés – egy valódi égi megbízatás –, igazi szenvedésekkel és valódi megaláztatásokkal jár, mivel a látnok a közérdeklődés központjában áll, esetenként egy életen át! Ugyanakkor semmiféle jelenés nem teszi automatikusan szentté a látnokokat. Nekik is ugyanúgy meg kell harcolniuk a maguk közemberi életét a kísértésekkel és a hiú dicsőségvággyal. Mélanie és Maximin a jelenést követő életpályája, ha a külső szemlélő számára különösnek tűnik is, ne ítéljük meg őket felületesen. Abban a korban egy látnoknak a legjobb választása az volt, ha az Egyház védőszárnya mögé rejtőzik, vagyis szerzetbe vonul. Ennek ellene mondani látszik a két La Salette-i pásztor, akik többször meg is próbálták ezt felvállalni. Nagyon valószínű azonban, hogy egyfelől az Úrtól nem kaptak hívást, másfelől az adott szerzetesközösségeknek is kellemetlenséget okozott a jelenlétük, tekintve a mértéken felüli támadásokat (akár egyes egyháziak részéről is).

     A megítélést hagyjuk Istenre! Végül is mindketten hűségesek maradtak a La Salette-i síró Szűzanyához és üzenetéhez. Ebben mindvégig kitartottak. Ha életük nem is olyan tisztán tökéletes mintakép, mint pl. Bernadetté, nem láthatunk bele Isten szándékaiba. Pl. Mélanie lehet, hogy egyesek szerint állhatatlan, képzelődő, stb., mások szerint viszont szent, aki – mint neve is mutatja: Keresztről nevezett Mária – saját kívánságának megfelelően, egész életében a megvetett, meg nem értett és az üldözött Krisztus sorsában osztozott. A két La Salette-i pásztorgyermek egy ideológiai harcban forrongó korban álltak helyt sajátos módon. Talán az esetükben ez volt az optimális! Maradjon ez nyitott kérdés, amiben mindenki szabadon állást foglalhat, de az ítéletet hagyjuk az Istenre.

la_salette337.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr305339976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása