HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A SZENTEK SEGÍTSÉGE ÉLETÜNKBEN

Sokan nem is tudják, mekkora segítséget nyújtanak szentjeink, s hogy milyen igazi,
nagy közbenjárók ők Isten és ember között.
Horváth Mária írása

Jean-Bosco-6.jpg     Mindig szerettem Don Bosco-t, mert őt kértem segítségül egy-egy pap ismerősömért, de elsősorban fiam miatt, aki különösen rokonszenvezett vele.
Észrevettem, hogy gyakran segítségemre siet, ha kérem. Ez történt azon a télen is, amikor már azt hittem, rosszul imádkozom...

     Fiam éveken át Mexicóban, majd az Egyesült Államokban szolgált Krisztusért. Nem volt remény arra, hogy hazaküldjék, mert nagyon meg voltak vele ott elégedve, sok feladatot bíztak rá. Felettesei nem kecsegtettek bennünket semmilyen áthelyezéssel.
Nekünk, édes szüleinek az egyetlen fiunk (aki mellett van egy lányunk) éveken át tartó távolléte súlyos erőpróbát jelentett, különösen is azért, mert mi egészségi állapotunknál fogva – anyagi viszonyainkat is beleértve – nem tudtunk akkora utat megtenni azért, hogy láthassuk. Hosszú évek teltek el így.
     A Mennyei Atya elé borulva adtam át fiamat Neki, tegyen vele belátása szerint, legyen meg az Ő szent akarata és csupán annyit kértem, ha hazájába nem is, de legalább hozza őt közelebb, Európába.
Egy idő után eszembe jutott Bosco Szent János, és elkezdtem hozzá egy kilencedet, teljes szívemből könyörögve, járja ki Istennél kérésem teljesítését. Karácsony táján fejeztem be kilencedemet.
Januárban fiam felhívott, és megkérdezte, mit gondolok, ki lett az éves szentje? Szokás volt náluk minden év januárjában szentet húzni, aki végigkísérte őket az év folyamán. Megdobbant a szívem:
– Csak nem Don Bosco-t húztad ki? – De igen édesanya, ő az éves szentem.
– Éljen Don Bosco! – kiáltottam fel – Ő át fog hozni téged Európába!

     Teltek a hetek, eljött az áthelyezések időpontja, amikor is fiam felhívott és hirtelen nagy örömmel bejelentette:
– Édesanya, áthelyeztek Rómába!
Annyira megrendültem, hogy alig bírtam beszélni, míg végül feltört belőlem a hála:
– Köszönöm neked Don Bosco! – és csak ezt tudtam mondogatni, könnyes szemekkel.

sueno-don-bosco.jpg     Bosco Szent János vette kézbe fiam ügyét annyira, hogy az egy éves római tartózkodása után haza is engedték.

     Ifjúságunk nagy tanítója, a nevelés példaképe Bosco Szent János!
Maradj velünk, ne hagyd el a magyar ifjakat sem, a magyar gyermekeket, és segíts a magyar oktatáson, tanárokon, nevelőkön, hogy olyan méltó módon okíthassák az ifjúságot, ahogyan ezt Te tetted!
Légy áldott az Úr Krisztusban drága Bosco Szent János! Hozd minden gyermek-ifjú szívéhez közel a Segítő Szent Szüzet, Akivel együtt működtél, Akinek nevében áldottál és gyógyítottál sok-sok beteget, és haldoklót. Ámen. mara-auxiliadora-2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr815430122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása