HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Engesztelés és egység

     A Szűzanya mindenütt megtérést kér. Bűnbánatot, vezeklést, engesztelést, hogy a bűnösök megtérjenek.
Mit is jelent a megtérés az életünkben?

     Jézus az Utolsó Vacsorán a szeretetről beszél. Így végrendelkezik:
     "Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást. Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint aki életét adja barátaiért." Majd később főpapi imájában így könyörög az Atyához:
"legyenek mindnyájan egy. Amint Te Atyám bennem vagy és én tebenned, úgy legyenek egyek ők is mibennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem." /Jn 15,12-14; 17,21-22/
     Ha közelebb kerülünk Jézushoz, és megismerjük az Igét, áthatja lelkünket és értelmünket annak tartalma, akkor rádöbbenünk, hogy a szeretet parancsa az egység parancsa is.
     Jézust, mielőtt felfeszítik, megfosztják ruháitól. A katonák sorsot vetnek köntösére. "Szétosztják ruháimat..." Amikor a kereszten függ, szét van szakítva, többezer sebből vérzik, karjait széttárja.
Kettéhasadt szent Teste.
A legborzalmasabb fájdalma, az egység ellen elkövetett bűnök.

     És később: 1054-ben az Egyház szétszakadt. Kelet és Nyugat egyháza szétszakította Krisztus Testét.
S aztán jöttek a különféle szakadások, az Egyházban, de a családokban, a népek között, mindenütt.
És Jézus újra és újra többezer sebből vérzik.
Limpias 8e_o.jpg"Legyenek mindnyájan egy!"
Amikor ott függött, elszakadt mindentől – először Édesanyjától: "Ime, a Te fiad" – "Ime, a te anyád!" mondja Jánosnak.
Aztán felkiált:
"Atyám, atyám, miért hagytál el engem!"
A teljes elhagyatottság sötétsége ez.
A sötétség, mely az elszakadást hozta Őrá.
Ó, a Mennyei Atya, aki elküldte egyszülött Fiát a Földre és feláldozta értünk - mit szenvedhet az emberek bűnei miatt. Ő, Aki megteremtett bennünket, akinek mindnyájan gyermekei vagyunk: egymásnak támadunk, szétrombolunk mindent, ami összeköt minket.
Micsoda fájdalom!
És Jézus megint a kereszten függ, ontja szent Vérét és eközben sorsot vetnek ruhái fölött.

Egység és engesztelés nem lehet külön! 
     Mert, ha megszületik az egység, Jézus boldogsága határtalan lesz. Mária, Aki az Egység Anyja örömtől fog sugározni.
Imádkozzunk tehát, engeszteljünk az egység ellen elkövetett vétkekért. Mert ez a legnagyobb fájdalma, a legnagyobb szenvedése a mi Urunknak.
Ha nincsen egység egy hazában, az az ország végét jelenti.
Ha nincs egység egy családban, az a családot megosztja és széttöri.
Ha nincsen egység az egyházban és az egyházak között, az a kereszténységet megfojtja. A gyümölcsök szerte gurulnak, a szeretet elhal és eltorzul.
Ha együtt könyörög az Egyház, a család, a haza, akkor megrendül és megmenekül a világ. Kitárulnak a falak, szétnyílnak a kapuk és ujjongó kiáltások fognak hallatszani mindenütt a Földön.
Az Égben örömhimnuszt énekelnek majd az angyalok.

Engeszteljünk tehát az egység ellen elkövetett vétkekért!last_supper_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr245381260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása