HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

3./ Engedelmesség.

 alázat014.jpg    A Boldogságos Szűz Mária engedelmessége határtalan volt. Nem érdekelte mi fog történni vele, azt tette, amit Isten kért tőle. Engedelmeskedett, mert alázatos volt. Engedelmeskedett, mert szerette Istent.
József, amikor megjelent neki is az Angyal, azonnal engedelmeskedett: magához vette Máriát. Nem kelletlenül tette, hanem mert szerette Máriát.
Jézus első pillanatától fogva engedelmeskedett az Atyának, a kereszthalálig. Szerette az Atyát, hiszen egy volt Vele. Ha nem lett volna teljes a Szeretet Őbennük, nem tudtak volna engedelmeskedni, mert a gyanakvás, a bizalmatlanság Isten iránt bénítja a lelket és gátolja a szeretet útján.
Zakariás kételkedett: ezért megnémult addig, amíg nem volt képes bízni, nem vált kicsinnyé.

Mi a gyökere az engedelmes lelkületnek?
– Az alázat és a szeretet.
Meg is fordíthatjuk: a szeretet és az alázat.
Ez a két jellemzője az engesztelésnek összefonódik egymással.
Csak az alázatos szív képes igazán szeretni és csak az tud valóban nagyon szeretni, aki alázatos.
     Pio atyát, elöljárói 9 évig elzárták a nyilvánosság elől. Magányra, őt, aki mindig a lelkeket akarta menteni. Mégis meghajolt elöljárói előtt és engedelmeskedett. Elfogadta Isten akaratát.
     Alacoque Szent Margit és Fausztina nővér életében is előfordult, hogy Jézus kéréseit az elöljáró nem teljesítette. Ők engedelmeskedtek az elöljárónak, ezért Jézus megdicsérte őket.. Volt egy kivételes eset, amikor Al. Szent Margit nem engedelmeskedett elöljárójának. Emiatt Jézus megfeddte őt.
sgiovannadarco2.jpg     Egy rendkívül súlyos esemény a fentieknek látszólag ellentmond:
Jeanne D'Arc, Szent Johanna a börtönben kemény próbának lett alávetve.
Megparancsolták neki, hogy a férfiruhát cserélje át női ruhára. Az egyházi előljárók is illetlennek találták a nadrágot. Johanna nem hordhatott a harcban szoknyát és elfogatásakor is íly módon volt öltözve.
Jeanne engedelmeskedett. Az őt őrző katonák azonban zaklatni kezdték cellájában. Hiába kért női felügyelőket. Hogy megvédje magát, visszavette a férfiruhát, melyben kevéssé volt kitéve a zaklatásoknak. Emiatt súlyosan elmarasztalták.
Mi történt itt?
Engedelmeskednünk kell az egyházi elöljáróknak, egyet kivéve: a bűnt. Jeanne a bűnt kerülte el azzal, hogy megtagadta a női ruha viselését.
     Az engesztelő lélek önfelajánlásával nagy lépésre szánta rá magát.
Ezen az úton feltétlenül szüksége van lelkiatyára, lelki vezetőre, mert különben vagy eltéved, vagy nem bírja egyedül és feladja, visszafordul, megijed. A lélek önmagát nem vezetheti. Ez egy komoly élet, szükséges az irányítás, a bölcsesség. Minden kereszténynek szüksége van lelki vezetőre, de aki mélyen elkötelezi magát, annak különösen fontos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr935331261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása