HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

2./ Kiengesztelődés

     Az engesztelő lélekre jellemző a békére törekvés mindenkivel. Ha megbánt valakit, örömmel kér bocsánatot, nem szégyelli. A Szűzanya szívébe oltja a kicsinység vágyát, ezért minden büszkeségtől, hiúságtól meg akar szabadulni.
     Jellemzi a megbocsátás készségessége is. Nem képes – és nem is akarja! – megőrizni a haragot, ha elnézést kérnek érte. Ha fájdalmat okoznak is bizonyos ütések, vagy vádak, akkor is a békességet szomjazza.
Tudja, hogy Isten kegyelme nélkül nem ér semmit és azt, hogy ő is el lesz számoltatva bűneiért, hibáiért. Mivel nem érzi különbnek magát, könnyen is bocsát meg. Küldetésének kezdetén már arra ösztönzi a Szentlélek, hogy engesztelődjön ki mindenkivel.
     A legfontosabb és legelső lépés kell legyen a felajánlott élet kezdetén: a kiengesztelődés Istennel, emberekkel és önmagunkkal.
     A békeszerzés elengedhetetlenül hozzátartozik az engesztelő lelkülethez.
Akiben harag dúl, kérlelhetetlenség, vagy valakit elítélés, elfordulás a másik testvértől, a gyakori nem köszönés még mise után is: ilyen lelkülettel nem járható az engesztelő út.
     Az átlagos keresztény ember is bűnt követ el azzal, ha pletykálkodik, szid valakit, akire éppen neheztel, vagy csupán mert nem szimpatikus neki. Gyakorta a szentáldozás hatalmas kegyelme után – Jézus szinte még a nyelvén van, a szívébe költözött! – a templom előtt kezdi szidalmazni egyik testvérét, vagy ítéletet mond felette. Ez nagyon fájdalmas lehet Jézusnak.
Csakis a bűnt szabad elítélni (attól el kell fordulnunk), de a bűnös elítélést Istenre kell bíznunk.
Egyedül Ő lát minden szívbe.
     Isten szeretetének mi vagyunk a közvetítői. Ezért különösen vigyázzunk a szavakkal, kinek, hogyan és mit mondunk, ha megbántanak bennünket. A visszaütés nem keresztény magatartás.
Ha csalódunk valakiben, vagy nagy nehézségek szakadnak ránk, betegség, tragédia ér minket, fel kell ismernünk, hogy nem Isten az oka ezeknek a bajoknak. El kell fogadnunk a történéseket és azokat szívünkből fel kell ajánlanunk engesztelésül Jézusnak, a Szűzanyának – valamilyen szándékért.
Ha valakitől bántás ér bennünket, azért ajánljuk fel a bánatot, aki okozta és imádkozzunk érte. Erre nevel a Szűzanya. Így szívünkből lassanként kihal a harag, a neheztelés – békesség tölti el a lelkünket és kiengesztelődött szívvel állhatunk az Úr elé. Ha megbocsátunk, cselekedetünkkel is igazolni kell, amikor alkalom adódik rá. Ez nem érzelmi kérdés. Jézus ezt mondja: "nem hétszer, hanem hetvenszer-hétszer" kell megbocsátanunk. Azaz korlátlanul.
     La Salette Melanie nevű kis látnoknője gyermekkorában rengeteget szenvedett édesanyja kegyetlen, szívtelen bánásmódja miatt. Amikor azonban később az anyja bajba került, beteg lett, Melanie külföldről odament hozzá és ápolta. Irgalmasságot cselekedett: megbocsátott.
     Kiengesztelődés önmagammal.
Ha valaki nem tudja önmagát elfogadni, elégedetlen a külsejével, vagy képességeivel, kisebbségi érzések gyötrik, az nem képes elfogadni Isten akaratát. Hiszen Isten teremtette őt olyannak, amilyen és azokkal az értékekkel kell neki gazdálkodni, azokkal kell kiteljesedni, vagy azokat növelni, amiket kapott, mert Ő a Teremtő. Nekünk az Ő alkotását felülbírálni nem szabad.
Ennek gyökere tehát egy erős büszkeség. Azokról szólok, akik neheztelnek önmagukra, a bűnt sem képesek maguknak megbocsátani amit elkövetnek, akkor sem, ha feloldozást kapnak érte.
A túlságos nagy aggályosság nem képes megnyitni a szívet Jézus irgalma előtt.
     Az őszinte megbánás megnyitja szívünk kapuját Jézus előtt és a szentgyónás után békességet nyerünk.
Ezért feltétel nélkül kell bíznunk Jézus irgalmasságában, a bűnbocsánat szentségében.
Az önmagunkkal való kiengesztelődés a belső sebek gyógyulásával függ össze. Ebben a folyamatban szükséges egy jó lelkiatya, hozzáértő segítő testvérek.
A kiengesztelődés útja minden keresztény ember számára elengedhetetlen. Az engesztelő léleknek azonban, aki Istent engeszteli saját és mások bűneiért: a legelső és legfontosabb lépés kell legyen.
Enélkül az engesztelése inkább szomorúságot okoz Jézusnak, mintsem örömet.show_of_faith_ann_arbor_mich_nyt.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr655331245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása