HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Mégis, miről lehet megismerni egyértelműen a belső hívást?

     A szívben születő vágyódásról! Ez a vágy aztán nem hagyja nyugodni a lelket, újra és újra előtör a késztetés: Jézus és Mária Szívének való felajánlásra sarkall – majd egyre erőteljesebb az ösztönzés, hogy adja oda magát engesztelésül. Mint a kitörni készülő könnyek, olyanok ezek a késztetések, a Szentlélek apró finom lökései. És a vágy, mely arra ösztönöz, hogy Jézusnak, Máriának lelkeket menteni, vigasztalni a két Szent Szívet.
Aki odaadja magát engesztelésül erre a célra, annak előbb éreznie kell ezt a vágyat, ezt az ösztönzést, akkor is, ha mentes minden misztikától. Mert ez a vágy a Szentlélektől való. Küldetésre hív fel, serkent, buzdít, a lelket birtokba veszi és küldi az Istenért végzett feladatok végzésére.
     Akkor igazi az engesztelő lélek meghívása, ha a Szentlélek békéje hatja át. A nehézségek, szenvedések, támadások és kétségek között is ott él benne a bizonyosság, hogy ez az életmód az övé.
Sosem bánja meg, hogy fölajánlotta magát.

Mi történik akkor, ha a meghívott lélek visszafordul?

     Az Istennek átadott lélek, ha az igent nemre változtatja – nagy vétket követ el. Abban az esetben is, ha számos oka van rá: ijedtség a fájdalmaktól, világi hatások, a környezet közönye vagy meg nem értése. Ez a lélek nem igazán mondott igent. Lehet, hogy utánzásból tette, vagy mert fel akart tűnni, valamiért tetszett neki, és nem is volt benső késztetése. Az ilyen felajánlás csak szalmaláng és egy idő után elhamvad. Azonnal forduljon gyóntatójához és kérje feloldását, felmentését az ígéretei alól.
Azonban valóban csak ebben az esetben tegye meg ezt a döntő lépést, ne befolyásolja a nehéz élethelyzet, elcsüggedt lelkiállapot. Mert az ilyen megfutamodásnak mindenképpen vannak negatív következményei a lelki életben. Inkább kissé várakozzon, amíg elvonul feje fölött a sötét felhő – és csak akkor kérjen felmentést, amikor bizonyos a kimondott igen tévedésében.
     Előfordul az is, hogy valaki mások hatására tért meg és lépett rá az engesztelő útra. Ha ez valóságosan Isten szava, akkor a lélek kitart az útján.
     Az apostolok személyes hatására sokat mentek Krisztus után, de az első lelkes lépéseket követően a kegyelmeket is megkapták hozzá.
     Az idő mindent igazolni szokott. Az életátadásnál, felajánlásoknál hamarosan látható válik a tévedés: a lélek szeretett volna repülni, de nem nőttek szárnyai hozzá. Próbálkozásai ugrándozások voltak csupán.

     Isten végtelenül irgalmas ezekkel a lelkekkel szemben is. Számításba veszi az igyekezetet, még ha emberi szempontok vezették is az illetőt. Közbelép tehát és más útra tereli, a neki való helyre.

hervadt_virag_011.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr575313332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása