HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Nézzük meg közelebbről, mit jelent ez a szó: engesztelni, s honnan indult el Isten kérése felénk?

Lourdes, 1958. február 24-e

068bern.jpg     A 8. jelenés alkalmával jelenti ki első ízben a Szent Szűz, jövetelének fő célját:
"Bűnbánat!" Majd hozzáteszi: "Imádkozzatok Istenhez, a bűnösök megtéréséért."
Megkéri Bernadettet: "Csókolja meg a földet vezeklésül a bűnösökért."
Majd arra kéri, igyon a vízből. A gyermek letérdel, engedelmesen eszik a földből, a fűből és ott azon a helyen fakad fel a már világszerte ismert forrás.
Bernadette élete ezután teljesen megváltozik. Mindenről és mindenkiről lemond, szenvedéseit felajánlja a bűnösök megtéréséért.
Engesztelő áldozattá válik.
     Lourdes-ban jelentette ki először a Szent Szűz, hogy vezekeljünk a bűnösökért, a bűnökért, ezért nevezhetjük ezt a szent helyet az engesztelés előcsarnokának.
     Fatimában (az engesztelés otthonában) továbbmegy a Rózsafüzér Királynője, és megkérdezi a gyermekektől, hogy:
"Akarjátok-e felajánlani magatokat Istennek úgy, hogy elfogadjátok a rátok küldött szenvedéseket, imádkoztok a bűnösök megtéréséért és engeszteltek a bűnökért, amelyekkel megbántják Őt?"
A gyermekek (Ferenc, Jacinta és Lucia) egy gyors IGEN-nel válaszolnak.
     A Szűzanya ekkor így felel:
"Sokat fogtok szenvedni, de Isten kegyelme megerősít benneteket."
Az engesztelés tehát Isten kiengesztelését jelenti a bűnök miatt.
Az Angyal elmagyarázza a gyermekeknek, mit is kell tenniük és tömören meghatározza életprogramjukat:
"Mindent, amit csak tudtok, alakítsatok áldozattá engesztelésül az Úrnak a bűnökért, amelyekkel megbántják...Főként azokat a szenvedéseket fogadjátok el és viseljétek megadással, amelyeket Isten küld rátok."
     Vajon miért gyermekeket választott ki az Úr, és küldte el az Égből Édesanyánkat mint az Ő Szószólóját, hogy felkérjen bennünket erre a feladatra?
Mert a gyermek még tiszta, nem felhőzik be és húzzák le a világ árnyai. Ezért nekünk felnőtteknek, akik engesztelő életre érzünk hívást, meg kell alaposan tisztulnunk, hiszen másokért leszünk felelősek. Tiszta edényekké kell válnunk, amit egy komoly, felkészült, őszintén bűnbánó életgyónással kell kezdenünk, ha eldöntöttük, hogy vállaljuk az utat, és igent mondunk Isten hívására. S azt követően is tiszta életet kell majd élnünk.
     Tehát ha Istent ki akarom engesztelni mások bűneiért, elsőként önmagam bűneiért kell kiengesztelnem.
Senki nincs bűn nélkül. A Szentlélek megtisztító kegyelmét kell kérnünk, hogy lépjen be az életünkbe, hassa át szívünket, lelkünket, szellemünket, értelmünket. Ebben az átadásban kérjük a Bűn nélkül való Égi Édesanyánktól, a Szeplőtelen Fogantatástól a segítséget, Aki maga a Tisztaság.
Az Ő áldott anyai kezére kell bízni magunkat, kérve Őt, fürösszön meg bennünket Jézus Szent Vérében.
Csak ezt követően indulhatunk el új utunkra. (folyt.)

3pastorinhos_0119.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr905309081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása