HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Jelek, számok és korszakalkotó emberek

     Üdvtörténetünk jeleire és eseményeire, sokszor csak utólag csodálkozunk rá! Nyugalmazott, Benedek pápánk 11-én mondott le. 12-én jött össze a konklávé és 13-án választották meg Ferenc pápát. E számok nem zárják ki az évekre mutató jelzést sem, hiszen mindezek az események e három évben zajlottak. Gyakorta jövendöl a Szentlélek olyasmit, aminek végső beteljesülését jóval késöbb értjük meg. Láthatjuk belőle azt is, hogy az Úr és Isten Anyja soha nem mond konkrét dátumot!
san_jorge_y_el_dragon_gustave_moreau.jpg     Sosem tudhatjuk mi mikor következik be, legfeljebb csak utána! Jézus szenvedéstörténete, a zokogó Fájdalmas Szűzanya, a Lourdes-ra és egyben Fatimára utaló jelképek, a Szent Sebekre való mutatás, mind a Húsvéti időszakban, a Nagyböjtben történt! (Egy lényeges megjegyzés: ebben az időszakban imádkozzunk Szent Györgyhöz – és lám –, Ferenc pápa neve: György Mária. Ezt kapta a keresztségben.)
     Március 13-án este egy szelíd mosolyú, egyszerű, közvetlen ember jött ki elénk, fehér ruhában, aki az Egyház történelmében először a Ferenc nevet vette fel, Assisi Szent Ferencét, aki az 1200-as években az Egyház akkori szokásait teljes mértékben felforgatta. Olyan életmódra hívta őt Krisztus, ami akkoriban tökéletesen szokatlan volt, meglepő, sőt, megbotránkozást
kiváltó, amit sokan elítéltek és támadtak. Önmagában az, hogy kidobálta apja féltve szerzett munkáit, majd mezítelenre vetkőzött a főtéren az ottani atya és mindenki szeme láttára, megtagadta apját: elég volt arra, hogy eretneknek vagy bolondnak kiáltsák ki.
     Krisztus Urunk életét szemlélve is láthatjuk, hogy amit Jézus akkoriban tett, merőben szokatlan volt és ezért övéi nem fogadták be, elítélték, mert egy bűnös nő csókolgatta lábát, mert bűnösökkel étkezett, mert asszonyok társaságában jelent meg, mert nem azt mondta és nem úgy ahogyan ők akarták hallani és amit ők megszoktak, mert nem világi hatalom birtokosa lett és nem ült trónra, amit elvártak Tőle és sorolhatjuk mindazt, ami a zsidóság történetébe, megszokott életmódjába nem fért bele, amiért a farizeusok, irástudók végül elítélték. (Közbevetjük: a nép azonban rajongásig szerette Őt.) Sajnos, a farizeusok nem láttak túl szabályaikon, korlátaik börtönébe voltak bezárva. Isten Fiát elárulták, megvetették, megölték.
Minden szent hasonló módon jár, mert Jézust követi.
st francisco.jpg     Egy kicsit mintha Jézus Krisztus és legnagyobb követője, Assisi Szent Ferenc lépéseit látnánk most Ferenc pápa személyében. Magától értetődően támadják Őt és fogják támadni, még övéi is.
     Álljunk ezért mellé, támogassuk és segítsük szeretetünkkel és imáinkkal, ahogyan ő pápaválasztása után kérte tőlünk, amit később is annyiszor megismételt nagy alázatossággal.
sonho_das_duas_colunas_maria_ausiliatrice_turim_2.jpg     Ferenc pápa emlékeztet minket Boldog XXIII. János pápára és Boldog II. János pápára is. Hihetjük, hogy ő lesz a Bosco Szent János által megjövendölt pápa, aki odavezeti a Hajót a két oszlop közé!
     Csodálatos napfényes délelőtt mutatta be a beiktatási Szentmiséjét, holott addig esős napjai voltak Rómának, ugyanilyen napfény ragyogta be Rómát az első Úrangyalánál. A természet mindig jelez nekünk!
     Ne feledkezzünk el beteg nyugalmazott Benedek pápáról sem! Biztosan többen láttátok azt a meghatóan szép találkozását Ferenc pápával Castelgandolfó-ban. Imádkozzunk érte is!
     A Fatimai Szent Szűz nagy ígérete Szeplőtelen Szívének győzelme, mely együtt jár Oroszország megtérésével! Ennek jele Kelet és Nyugat egyházának egysége lesz, az egy akol és egy pásztor (Jn 10,16). Ez az Ő Szívének legfontosabb vágya.
     Ferenc pápa beiktatásának miséjén jelen volt az orosz ortodox egyház képviselője, valamint Bartolomeos konstantinápolyi pátriárka is. Ez utóbbi meghívta őt magához, majd Jeruzsálembe, ahová együtt el fognak zarándokolni.
Oroszország nagy érdeklődéssel várta az új pápát és a hívők 60 százaléka örömmel fogadta megválasztását, amint Kirill pátriárka is, és bizony elképzelhető, hogy Ferenc pápánk lép első ízben orosz földre, a Keleti Egyház otthonába.
Mindez hatalmas reménységgel tölthet el minket!
     Adjunk hálát Ferenc pápáért, alázatos, egyszerű, szegénységét élő és hirdető életéért, jóságos lelkületéért, és Egységet megteremtő készségéért! (Horváth Mária írása nyomán)

remeny_hit_szeretet.jpgsonho_das_duas_colunas_detalhe_0000.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr905250589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása