HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Cikksorozatommal kapcsolatban felmerülő kérdések, melyeket vagy feltettek már, vagy feltehetnének akár (folytatás):

      5) Kérdés: És mi van, ha valóban az Úr szól és mi mulasztást követünk el, ha nem adunk neki hitelt?

  Válaszom: Hát először is, az Úr egyedül a szeretetet és az Evangéliumi életet kéri számon! EZ FACTUM! Annál is inkább, mert az Evangéliumokban mindent elmondott, ami az üdvösségünkhöz, ill. az életszentségünkhöz szükséges! És ez még akkor is így van, ha az Úr így beszél Jánosnál: "Még sok mondanivalóm volna számotokra, de most még nem tudjátok elviselni". (Jn 16,12) Itt egészen biztosan Anyjára gondol, akit a Szentlélek ihlet a végső időkben: "...eljön az igazság Lelke, Ő elvezet majd titeket a teljes igazságra (AZ EGYHÁZ ÁLTAL!!!), mert nem magától fog szólni, hanem azt fogja mondani, amit hall, és az eljövendő dolgokat hirdeti nektek. Ő majd megdicsőít engem, mert az enyémből vesz, és kijelenti azt nektek. (uo. 13-14) Hogy miért pont Szűz Mária lesz aki elvezet bennünket a teljes igazságra? Nos, Montforti Grignon Szent Lajos írja fő művében a Tökéletes Mária-tiszteletben: "Szűz Mária által jött Jézus Krisztus először e világra, Ő általa kell eljönnie másodszor is. Szent Fia első eljövetelében Szűz Máriát nagyon kevéssé ismerték, de második eljövetelében nagyon meg kell Őt ismerni. Ugyanis az üdvözítés csodálatos rendje azt kívánta, hogy az első eljövetelben rejtve maradjon, hogy így egyedül Fiát, Jézus Krisztust ismerjék, de a második eljövetelben Őt fogja Isten kinyilatkoztatni". (1) Az igazi magánkinyilatkoztatások legfeljebb csak felhívhatják figyelmünket az Evangélium, vagy a világ sorsának egyes veszélyes aktualitására! Minden jóra való intést megszívlelhetünk, bárki is mondta azokat, vagyis a Nagyfigyelmeztetésre is hallgathatunk, de ne legyen életünk és hitéletünk egyedüli meghatározója, vagyis ne legyünk elvakult követői rajongói, különösen nem az Egyház ellenében, mert ez már halálos bűn! Mindazáltal jobb, ha távol tartjuk magunkat a manapság burjánzó "égi üzenetektől", mert keveseknek adatott meg közülünk a lelkek megkülönböztetésének adománya! Ne feledjük, az Egy, Szent, Katolikus és Apostoli Anyaszentegyház nélkül a kárhozat fiai vagyunk (lennénk)! A bizonytalan (egyházilag jóvá nem hagyott) forrásokat – ha magunk figyelemmel is kísérjük –, nagyon nagy óvatossággal (vagy egyáltalán ne) terjesszük, mert felelősséggel tartozunk a mások üdvéért! Ha ugyanis mégis kiderülne, hogy a szépre-jóra intő üzenetek mögött egy hamisító társaság áll, akkor már aligha tudjuk "apostolkodásunkat" visszavonni! Csakis az evangéliumi Jézus szava legyen számunkra az első, mert a prófétákra való hallgatás az Ószövetség korának elvárása volt! Harmadszor, az "üzenetek" követése (a jóra való benső indíttatás) csak a kiváltságban részesülő személy számára kötelező, senki másnak! Nem követ el tehát senki mulasztást, ha nem a legfrissebb égi üzenetek szerint éli hitéletét! Ám ha már szíve annyira nyitott a magánkinyilatkoztatások iránt, akkor valósítsa meg a Szűzanya fatimai kéréseit, az engesztelést és az első szombatokat, miként intenzívebben kövesse az Isteni Irgalmasság üzenetét, nem beszélve a Szeretetláng lelkiségéről!

Kedves NF-hívő Olvasóm! Te aki hajlandó vagy akár 15 órán keresztül is, buszon utazni egy-egy zarándokhelyre, elvégezted-e már a fatimai elsőszombatokat a templomban, megtartva a Szentmise utáni 15 perces elmélkedést (padban ülve) a Szűzanya Szeplőtelen Szívéről? Ha nem, akkor mondd: miért nem vetted ezt is "halál komolyan"?

      6) Kérdés: A Szeretetláng üzenete is volt friss és bizonyára te sem voltál akkoriban annyira óvatos!? Egyébként is, ha a népek nem követték volna az üzenetet, akkor az Egyház sem foglalkozott volna vele érdemben!

Válaszom: – Pontosan így igaz! Csakhogy a Szeretetláng üzenete soha nem volt "friss"! És ez nem valami vicces szófordulat, hanem annak ténye, miszerint az Erzsébet asszony által kapott üzenetek (1961) csak jó ÖT ÉVRE RÁ kezdtek úgy-ahogy terjedni (1966), akkor sem ő maga terjesztette! Komoly nagyságrendet csupán (a papság által Rómába kiküldött szövegrészletek alapján) a külföldön megjelenő füzetek és naplókiadás által ért el a 70-es éveket követően! A kiadásokat viszont egyházi (ottani) személyek finanszírozták! Erzsébet asszony tehát nem "óra-percenként" adta a legfrissebb üzeneteket, hanem olykor egy-egy üzenetnek a naplóba való beírásával is gyakran várt heteket (amellett, hogy azt előzőleg igyekezett megbeszélni egy gyóntató atyával)! Én magam a Szeretetláng Ügyét 1976-ban ismertem meg, és korántsem valami – álnév alatti – ismeretlen közlőtől, hanem Erzsébet asszonytól személyesen, amire persze őt a Szűzanya indíttatta kifejezetten, merthogy "priváte" soha nem terjesztette az üzeneteit! (Egyébiránt akkor, minden pozitívuma ellenére is, erős kétséggel fogadtam!)
       A tanulság tehát, hogy mindig és mindenben kellő óvatossággal kell kezelni (fogadni) ezeket az un. égi üzeneteteket, melyekre Jézus kifejezetten felhívja a figyelmünket és valójában ezt tekinthetjük a Nagy Figyelmeztetésnek: „Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek benneteket! Mert sokan jönnek az én nevemben és azt mondják: 'Én vagyok', és: 'Elérkezett az idő', sokakat félrevezetve, de ti ne menjetek utánuk. Mikor háborúkról és lázadásokról hallotok, meg ne rémüljetek; ezeknek előbb meg kell történniük; de ez még nem a vég. Nemzet, nemzet ellen támad és ország, ország ellen. Itt is ott is földindulások lesznek, sok helyen dögvész, éhínség, rettentő tünemények és nagy égi jelek. Mindezek előtt pedig kezet emelnek rátok és üldözni fognak titeket. Átadnak benneteket a zsinagógáknak és börtönbe vetnek titeket az én nevemért.” (Lk 8-12 és Mk 13,5-9 nyomán)

 

Heart of Mary Jpeg(3).JPG       Én pedig még egyszer hozzá teszem Szent Pállal: "Testvérek, veletek kapcsolatban meg vagyok győződve arról, hogy ti is telve vagytok jósággal, bővében vagytok az ismeretnek és képesek vagytok figyelmeztetni egymást. Itt-ott merészebben írtam nektek, testvérek, hogy emlékeztesselek titeket bizonyos dolgokra. Annak a kegyelemnek erejében tettem ezt, amit Isten adott nekem..." (Róm 15,14-15)
"Őrizd meg a rád bízott kincset, kerüld a profán, újdonsághajhászó fecsegést, az álságos 'ismeret' ellenvetéseit, amelyet némelyek elfogadtak, és a hittől elszakadtak. Kegyelem veletek! Ámen!" (1Tim 6,20-21)

(A kép: Szívem Szeretetlángja maga Jézus Krisztus)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr235069663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása